Kita / Kulinarija

Tailando virtuvės technologinė programa

0 atsiliepimų
Autorius:
Tailando virtuvė – tai keleto šalia esančių kitų kultūrų maišymosi atspindys. Maisto įvairovę nulėmė esančių didžiųjų tautų – Kinijos bei Indijos ir kitų mažesniųjų tautų – Malaizijos, Birmos bei Laoso virtuvės tradicijos, kurios smarkiai paveikė ir tailandiečių valgymo įpročius. Vakarų Europos skverbimasis XV-XVII a. taip pat darė įtaką šios tautos valgio gaminimui. Vis dėlto laikui bėgant, tailandiečiai sugebėjo išsaugoti savas maisto gaminimo tradicijas, o kitų tautų poveikis tebuvo tik kaip geri prieskoniai, reikalingi paruošti gero skonio maistui. Visa tai padėjo sukurti unikalų skonį, būdingą tik Tailando virtuvei.
Temos aktualumas. Tailandiečiai yra dideli smaguriai, ne tiek kiekybe, kiek tuo, kaip jie mėgaujasi maistu, įvertindami individualius skonius ir subtilias patiekalų kombinacijas. Tailandiečių virtuvė, tokia, kokią žinome dabar, turi labai seną istoriją ir patyrė daugybę permainų ir perdirbimų. Vis dėlto ji išlaikė savo išskirtinumą, dėl kurio tailandiečių valgiai yra tokie populiarūs tarp gero maisto žinovų visame pasaulyje.
Darbo problema. Tailandietiški patiekalai tampa vis populiaresni įvairiose šalyse, nes yra itin gardūs, maistingi ir nesudėtingi pagaminti. Pasaulinėje kulinarijos kultūroje nacionalinis gaminimo stilius užima garbingai užtarnautą vietą dėl jo unikaliai suderinto pikantiško-sūraus-saldaus-rūgštaus šios ypač specifinės azijietiškos virtuvės skonio. Dabar pasaulio miestuose vis daugiau ir daugiau restoranų išmoningai derina ir tobulina turimus ingredientus, kad patiekalai įgautų naują ypatingą skonį. Manau, jog Lietuvos restoranai taip pat turėtų siūlyti daugiau tailandietiškų patiekalų, kurie sukeltų gurmanų susidomėjimą.
Darbo tikslas – sudaryti Tailando virtuvės technologinę programą.
Darbo uždaviniai:
• Išstudijavus mokslinę-techninę literatūrą, susipažinti su Tailando virtuve;
• Atlikti tyrimą ir išsiaiškinti tailandietiškų patiekalų paklausą Ukmergėje;
• Sudaryti patiekalų technologijos korteles, paskaičiuoti savikainą ir energinę vertę;
• Išdėstyti saugaus maisto gamybos reikalavimus;
• Paskaičiuoti darbo išlaidas.
Darbo objektas - Tailando virtuvės technologinė programa.
Darbo metodai:
• Mokslinės – techninės literatūros analizė
• Apklausos duomenų analizė ir interpretavimas.
Darbo tipas:
Dalykas:
Apimtis:
10600 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Plikytos tešlos kepinių technologiniai bandymai, sudarant TVASVT planą ir būtinąsias veiklos programas
Laboratorinis darbas Plikytos tešlos kepinių technologiniai bandymai, sudarant TVASVT planą ir būtinąsias veiklos programas

1. Darbo tikslas: atlikti plikytos tešlos kepinių technologinius bandymus, sudarant RVASVT planą (SVT valdymui) ir [...]

Rekreacijos ir turizmo renginių programa Utenos mieste
Kursinis darbas Rekreacijos ir turizmo renginių programa Utenos mieste

Rekreacijos samprata labai plati. Kiek yra žmonių, tiek ir rekreacijos tipų, nes kiekvienas turi skirtingus [...]

Japoniška virtuvė
Prezentacija Japoniška virtuvė

Japoniška virtuvė – viena iš Tolimųjų Rytų virtuvių, paplitusi Japonijoje ir susiformavusi per ilgametę istoriją.

Fotožurnalistikos transformacijos: technologinis, etinis ir profesionalumo aspektai
Diplominis darbas Fotožurnalistikos transformacijos: technologinis, etinis ir profesionalumo aspektai

Temos aktualumas. Tuo laiku, kai buvo išrasta fotografija, t. y. 1839 metais, siekiant padidinti visuomenės [...]

Glaistyto varškės sūrelio gamybos RVASVT (HACCP) PROGRAMA
Kursinis darbas Glaistyto varškės sūrelio gamybos RVASVT (HACCP) PROGRAMA

1. Pieno priėmimas ir paruošimas varškės gamybai: C Rizikos veiksnys yra svarbus. Lietuvoje atliekamas planingas monitoringas [...]

Portugalijos virtuvė
Referatas Portugalijos virtuvė

Portugalija yra šalis labiausiai į šiaurės vakarus nutolusi Europos valstybė, esanti lberijos pusiasalyje. Vakaruose ir [...]

Amerikietiška virtuvė
Prezentacija Amerikietiška virtuvė

Amerikietiška virtuvė – viena iš vakarietiškos užjūrio virtuvės, kurios tradicijos paplitusios Jungtinėse Amerikos Valstijose bei jos kaimyninėse šalyse. Šiaurės [...]

Japonijos virtuvė
Prezentacija Japonijos virtuvė

1.Kas yra Japonijos virtuvė2. Japoniškos virtuvės specifika2.1. Maisto patiekimo principai3. Maisto kultūra [...]

Estijos virtuvė
Prezentacija Estijos virtuvė

Pagal maisto ruošimo technologiją (dažniausiai virti patiekalai) ir ingredientus estų virtuvė panaši į suomių virtuvę [...]

Britų virtuvė
Prezentacija Britų virtuvė

Britų virtuvė yra labai paprasta ir kiekvienam prieinama. Šiame projektiniame darbe yra surinkti keli patiekalai [...]

Aukštaičių virtuvė
Prezentacija Aukštaičių virtuvė

Aukštaĩčių virtùvė – didžiosios etninės lietuvių dalies, gyvenančios į rytus nuo linijos Vegeriai-Raseiniai, į pietus nuo [...]

Nacionalinė Kroatijos virtuvė
Referatas Nacionalinė Kroatijos virtuvė

Virtuvė (arba kulinarinė tradicija) - maisto gaminimo tradicijų visuma, būdinga tam tikram regionui ar tam [...]

Švedų ir norvegų nacionalinių virtuvių kanonas
Prezentacija Švedų ir norvegų nacionalinių virtuvių kanonas

Naudojamų produktų vietinė kilmėSenųjų tradicijų laikymasis patiekalo gamybojeIšskirtinumas, originalumas (pagal H. Bloomą)Sotumas [...]

Kefyro gamybos technologija
Referatas Kefyro gamybos technologija

Kefyras – fermentuotas pieno gėrimas, kurį sugalvojo Kaukazo srities piemenys, pastebėję, kad šviežias pienas, laikomas odiniuose maišeliuose, rūgsta, ir virsta visai [...]