Dažnai teigiama, kad istoriniai filmai padeda suprasti istoriją. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, argumentuotai pritarkite šiai minčiai arba ją paneikite

2 psl. / 612 žod.

Ištrauka

Istorija – tai mokslas apie mūsų praeitį, kurį mokantis dažnas moksleivis turi sunkumų. Norint išmokti istoriją, datas, svarbius įvykius reikia skirti tikrai nemažai laiko ir darbo, bet, deja, ne kiekvienas mokinys nori ir gali įdėti tiek pastangų. Tad dažnai moksleiviam kyla klausimas kaip lengviau išmokti istoriją? Mano nuomone, išeitis yra. Tai istoriniai filmai, kurie ne tik padeda išmokti, bet ir geriau suprasti šį mokslą.

Visų pirma, istoriniai filmai padeda tuo, jog mums viskas pateikiama vaizdine medžiaga ir yra lengviau įsivaizduoti visus vykusius įvykius. Kaip pavyzdį pateiksiu Stevo McQueeno filmą, nuominuotą net devyniais oskarais, „Dvylika vergovės metų“. Filmo veiksmas vyksta 19-ame amžiuje Niujorke – vergovės laikotarpiu. Pagrindinis veikėjas Salomonas, nors ir buvo juodaodis, bet buvo laisvas pilietis, turėjo šeimą ir gyveno laimingą gyvenimą, kol vieną dieną jį pagrobė ir pavertė vergu. Dvyliką metų jis buvo žiauriai kankinamas ir verčiamas dirbti sunkiausius darbus. Turėjo ne vieną šeimininką ir ne vieną kartą buvo ties mirties slenksčiu. Man asmeniškai visad buvo gana sunku įsivaizduoti, kaip buvo elgiamasi su juodaodžiais bei koks buvo to laikotarpio žmonių mentalitetas, juk neužtenka vien skaityti knygas ar klausytis pasakojimų. Visad kai pamatai tai savo akimis žymiai geriau įsivaizduoji. Taigi, visame pasaulyje yra pastatyta labai daug gerų istorinių filmų, kurie padeda mokytis istorijos.


Reziumė

Autorius
eglepuo
Tipas
Konspektas
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 24, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai