Bendrosios slaugos konspektas 1 kursui

63 psl. / 22000 žod.

Ištrauka

  1. Slaugos apibrėžimai.

PSO slaugos apibrėžimas Slauga – tai veiksmai, padedantys sergančiam ar sveikams individui išsaugoti sveikatą arba ją grąžinti taip, kad galėtų savarankiškai gyventi ir apsitarnauti, būtų kuo mažiau priklausomas nuo kitų.

V. Henderson slaugos apibrėžimas . Slauga – tai slaugytojo veikla, padedanti sergančiam ar sveikam individui atlikti veiksmus, nukreiptus išsaugoti ar grąžinti jam sveikatą arba taikiai ir ramiai pasitikti mirtį taip, kaip jis atliktų pats, jeigu turėtų pakankamai jėgų, noro ir žinių. Slaugytojo svarbiausia pareiga yra padėti ligoniui jo kasdieniniame gyvenime ir tose situacijos, kuriose paprastai jam nereikia pagalbos (kvėpuoti, valgyto, tuštintis ir pan.). Be to, slaugytojas padeda ligoniui veikti taip, kad jo gyvenimas būtų ne vien vegetavimas, bet produktyvi ir prasminga veikla, t. y. organizuoja bendravimą, mokymąsi, turiningą laisvalaikį, padeda pacientui kurti ir palaikyti sveiką gyvenimo būdą.

N. Roper, W. Logan, A. Tierney slaugos apibrėžimas Slauga – tai suteikimas žmogui pagalbos, kuri leistų jam savarankiškai dalyvauti prevencinėje veikloje siekiant išvengti ligų, taip pat ramybės, kad jis greičiau pasveiktų ir atgautų nepriklausomumą, tai tinkamas gydymo ir slaugos procedūrų atlikimas jam susirgus, kad Greičiaus pasveiktų ir atgautų nepriklausomumą.

Šio modelio dėmesio centre yra pacientas kaip individas, veiklus visą savo gyvenimą priklausomai nuo amžiaus, aplinkybių ir aplinkos. Svarbūs atraminiai modelio teiginiai yra gyvenimo progresijos, priklausomumo ir nepriklausomumo tąsos ir gyvenimo veiklos koncepcijos, į kurias būtina atsižvelgti sudarant slaugos planą ir slaugant ligonius.

Lietuvos medicinos norma MN 28:2011 „Bendrosios praktikos slaugytojas. Teisės, pareigos, kompetencija ir atsakomybė“ Slauga – asmens sveikatos priežiūros dalis, apimanti sveikatos ugdymą, stiprinimą ir išsaugojimą, ligų ir rizikos veiksnių profilaktiką, sveikų ir sergančių asmenų fizinę, psichinę ir socialinę priežiūrą.


Reziumė

Autorius
studentė14
Tipas
Konspektas
Dalykas
Medicina
Kaina
€3.63
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 16, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
63 psl.

Susiję darbai

Anatomijos ir fiziologijos kurso konspektas

Medicina Konspektas gretulkaxx
LABAI IŠSAMUS IR TVARKINGAS KONSPEKTAS. Anatomija – mokslas apie kūno sandarą, formas, struktūras, šių struktūrų vystimąsi ir atliekamas funkcijas. Anatomija priklauso biologijos morfologinių...

Bendrosios praktikos slauga

Medicina Konspektas 2017 m. migluze
Bendrosios praktikos slaugos pirmo kurso konspektas kuris padės puikiai pasiruošti egzaminui ir praktiniam atsiskaitymui.

Vaiko slauga. Konspektas

Medicina Konspektas 2017 m. migluze
Bendrosios praktikos slaugos studijų dalyko VAIKO SLAUGA konspektas kuris padės puikiai pasiruošti egzaminui.