Realizmas literatūroje, atsiradimo veiksniai, bruožai, raidos etapai

3 psl. / 748 žod.

Ištrauka

Realizmas – meno kryptis, atsiradusi XIX a. viduryje. Ji atsirado išblėsus romantizmo idėjoms, tada Vakarų Europoje imta diskutuoti apie realizmą. „Mums menas yra realus, tikroviškas, suprantamas, matomas, apčiuopiamas“, – taip naują literatūros kryptį gynė realizmo šalininkai. Daugiausia dėmesio buvo kreipiama į „daiktišką tikrovę“.

Literatūros kūrinys, anot jų, turi vaizduoti ne svajones ir fantazijas, o susitelkti vien į tikrovę, rodyti „kasdienio gyvenimo scenas“. Rašytojui realistui buvo keliami griežti reikalavimai. Išsamiausiai juos XIX a. viduryje išdėstė Prancūzijoje leidžiamas žurnalas „Realizmas“.


Turinys

  • Realizmas literatūroje, atsiradimo veiksniai, bruožai, raidos etapai, svarbesni realizmo žanrai, amerikiečių autorius Edgaras Alanas Po (Edgar Alan Poe) ir jo kūrybos bruožai, realizmo ir romantizmo literatūroje palyginimas.

Reziumė

Autorius
aguona_vejyje
Tipas
Konspektas
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 21, 2015
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Lietuvių literatūros raidos 1880-1918m. apžvalga

Literatūra Referatas 2002 m. malena
XIX a. II pusėje intensyvėjo visas kultūrinis krašto gyvenimas. Daugėjo lietuvių inteligentijos. Literatūra darėsi aktyvaus visuomeninio veikimo įrankiu. Anksčiau joje vyravusį siaurą moralinį...