Tikslieji ir gamtos mokslai / Biologija

Mikrobiologija

0 atsiliepimų
Autorius:

Mikrobiologija – mokslas, nagrinėjantis mikroorganizmus, tai yra plika akimi nematomus organizmus. Filogenetiškai mikroorganizmai gali nesiskirti nuo makroorganizmų. Mikroorganizmų grynų kultūrų išskyrimui reikia aseptinių sąlygų (bemikrobių). Tyrimo metodai leidžia manipuliuoti mažais dydžiais. Metodai skirti tirti tiek pavienes ląsteles, tiek jų kultūras ir populiacijas. Mikroorganizmai egzistuoja visur ir daro įtaką mūsų gyvenimui visose srityse.

Darbo tipas:
Dalykas:
Apimtis:
15954 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • Mikroorganizmų santykiai
  • Bioplėvelės
  • Ląstelės sandara
  • Vidinės bakterijų struktūros
  • Antriniai metabolitai
  • Mikroorganizmų augimas
  • Biodegradacija

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Mikrobiologiniais tyrimais paremta periodontologinė terapija
Referatas Mikrobiologiniais tyrimais paremta periodontologinė terapija

Paruošta pagal Periodontal Literature Reviews. 1996, CHAPTER 8. Non-Surgical Therapy [...]

Medicinos mikrobiologijos pagrindai
Prezentacija Medicinos mikrobiologijos pagrindai

Informatyvios skaidrės su iliustracijomis. Nemažai teksto, todėl tinka naudoti ir kaip itin sistemingą konspektą.

Legioneliozės mikrobiologinė diagnostika
Praktikos ataskaita Legioneliozės mikrobiologinė diagnostika

Darbo tikslas: pateikti legioneliozės mikrobiologinę diagnostiką Darbo uždaviniai: 1. Išsiaiškinti kas yra legioneliozė, kas ją sukelia, kokia [...]

Mikrobiologiniai procesai augalinių riebalų gamyboje
Konspektas Mikrobiologiniai procesai augalinių riebalų gamyboje

Augalinis aliejus tai riebalai išgauti iš įvairių augalų. Jie yra vieni iš pagrindinių organinių medžiagų [...]

Mėsos mikrobiologija
Konspektas Mėsos mikrobiologija

Laikant mėsą, ypač pažeidžiant tinkamą temperatūros ir drėgmės režimą, joje gali atsirasti įvairių fizikinių ir [...]

Mikrobiologiniai procesai gėrimų gamyboje. Biologiniai rizikos veiksniai ir jų prevencija
Konspektas Mikrobiologiniai procesai gėrimų gamyboje. Biologiniai rizikos veiksniai ir jų prevencija

Įžanga. Fermentacinė gamyba gali būti labai įvairi, tačiau jos visų rūšių pagrindinis ir bendras procesas [...]

Maisto mikrobiologijos laboratorijoje praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Maisto mikrobiologijos laboratorijoje praktikos ataskaita

VMVT laboratorijos skyriaus uždaviniai: atlikti mikrobiologinius, fiziko cheminius, parazitologinius ir kitus tyrimus, kurių reikia, kad būtų [...]

Mikrobiologija (konspektas)
Konspektas Mikrobiologija (konspektas)

Ištraukos Mikrobiologijoje naudojama yra Rosello More pasiūlytas rūšies apibrėžimas ( apskritai šis terminas turi iki 99 [...]

Vyno gamybos mikrobiologinė reikšmė
Laboratorinis darbas Vyno gamybos mikrobiologinė reikšmė

           Nepageidaujami mikroorganizmai dažniausia susikaupia vyno talpose. Reguliarus jų plovimas padeda sunaikinti nepageidaujamą mikroflorą ir [...]

Mikrobiologijos kolio konspektas, III k., medicina
Konspektas Mikrobiologijos kolio konspektas, III k., medicina

Tvarkingas ir tikslus mikrobiologijos III kurso 1 semestro ANTRASIS koliokviumas, paruoštas medicinos studentams, bet gali [...]

Mikrobiologijos kolio konspektas, III k., medicina
Konspektas Mikrobiologijos kolio konspektas, III k., medicina

Tvarkingas ir tikslus mikrobiologijos III kurso 1 semestro pirmasis koliokviumas, paruoštas medicinos studentams, bet gali [...]

Mikrobiologijos savarankiškas darbas apie salmonelių bakterijas
Prezentacija Mikrobiologijos savarankiškas darbas apie salmonelių bakterijas

Darbo tikslas : •Aptarti salmonelės bakteriją, jos atradimo istoriją. •Suprasti bakterijos biologiją, išsiaiškinti, kokius susirgimus [...]

Mikrobiologijos konspektas
Konspektas Mikrobiologijos konspektas

Anaerobinis kvėpavimas susijęs [...]

Aktyvus žuvies pakavimas eteriniais aliejais, įvertinant mikrobiologinius ir fizikinius - cheminius sudėties pasikeitimus
Tyrimas Aktyvus žuvies pakavimas eteriniais aliejais, įvertinant mikrobiologinius ir fizikinius - cheminius sudėties pasikeitimus

Įvadas    Maistas nuo seniausių laikų neatsiejamas nuo žmogaus, o keičiantis mąstymui ir poreikiams kartu didėjo [...]