J. Radvanas „Radviliada“ santrauka

2 psl. / 375 žod.

Ištrauka

Poema išleista 1592m. Skirta Mykolui Radvilai Rudąjam, jo nuopelnams. Radvila Rudasis – didysis Lietuvos etmonas, Biržų ir dubingių kunigaikštis, kancleris, Vilniaus vaivada. Šiame epe aprašomas Livonijos karas 1558-1583. Šiame kare LDK kariuomenė kariavo prieš Maskvą, dėl Livonijos žemių. Tuomet Maskvą valdė Ivanas(Jonas) IV Rūstusis.


Turinys

  • Epo sąvoka, didžiųjų šalių epai, garsiosios „Radviliados“ aprašas, veikėjų paveikslai. Trumpa santrauka - prisiminti, arba išmokti.

Reziumė

Autorius
dykumospeleda
Tipas
Konspektas
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 29, 2016
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

A. Škėma "Balta drobulė" santrauka

Lietuvių kalba Konspektas 2014 m. mantulio
Aiški ir detali romano "Balta drobulė" santrauka kartu su kūrinio problemomis, idėjomis, citatomis, aforizmais, aktualumu šioms dienoms.

Jonas Radvanas. Radviliada

Lietuvių kalba Konspektas 2019 m. emutte
Darbe trumpai pristatomas Jonas Radvanas ir pagrindiniai biografijos faktai. Išsamiai aptariami jo kūrybos bruožai ir tematika. Jo žymiausio kūrinio "Radviliada" pagrindinė informacija ir...

Jonas Radvanas „Radviliada“

Lietuvių kalba Referatas 2021 m. Sauletekis
11 klasės klausimų iš Jono Radvano kūrinio išsamūs atsakymai su asmenine nuomone bei rėmimusi kūriniu. 10 balų įvertinimas stiprioje mokykoje.

J.Radvanas - Radviliada

Lietuvių kalba Prezentacija 2019 m. pegasas5
Išsamus pristatymas apie Joną Radvaną ir ,,Radviliadą". Skaidrių turinys: 2. Jonas Radvanas 3. Protestantizmas 4. Kūryba ir jos bruožai 5. Radviliada (1) 6....