Konspektas fizikos koliokviumui

5 psl. / 1522 žod.

Ištrauka

  1. Elektrinis laukas

Jėgos, veikiančios krūvininką, bei to krūvio santykis yra vektorinis dydis, žymimas raide ir vadinamas elektrinio lauko stipriu. Pagrindinė kiekybinė charakteristika- lauko stipris: . [N/C]

Elektros krūvis yra fundamentali kai kurių subatominių dalelių savybė, kuri nusako elektromagnetinę sąveiką. Mažiausia dalelė, turinti neigiamą elementarųjį krūvį, vadinama elektronu, teigiamą elementarųjį krūvį – protonu.

Krūvio tvermės dėsnis- visų sąveikaujančių uždaros sistemos kūnų elektros krūvių algebrinė suma yra pastovi. Visais atvejais krūviai persiskirsto, tačiau bendra jų suma nekinta.

Kulono dėsnis- jėga, kuria du taškiniai krūvininkai traukia arba stumia vienas kitą, yra tiesiog proporcinga jų krūviams ir atvirkščiai proporcinga atstumo tarp krūvininko kvadratui. .


Turinys

  • 1.Elektrinis laukas
  • 2.Elektrostatinio lauko potencialas
  • 3. Laidininkai elektrostatiniame lauke, elektrinė talpa.
  • 4. Dielektrikai.
  • 5. Nuolatinė srovė.

Reziumė

Autorius
mellissa
Tipas
Konspektas
Dalykas
Fizika
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 2, 2016
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Šešeliai. Fizika

Fizika Referatas 2015 m. monciofka
Referatas apie šešėlius, plius projektinis darbas, skirta daug laiko, darbas vertas 10. Viskas aiškiai aprašyta.

Branduolinės fizikos konspektas

Fizika Konspektas 2016 m. muse2
28 temos. Tomsono, Rezerfordo ir Boro atomo modeliai. De Broilio bangos. Neapibrėžtumo sąryšis. Vandeniliškojo atomo energijos lygmenys. Elektronų konfigūracija ir periodinė elementų lentelė. ...

Fizikos koliokviumo konspektas

Fizika Paruoštukė 2018 m. smiltea
Tai paruoštukė iš koliokviumo klausimų, kurie pasitaiko fizikos koliokviume. Pateikti klausimai ir šalia jų atsakymai, taip pat su paveiksliukais.

Fizikos konspektas nr. 2

Fizika Konspektas radikas
FIZIKA yra visų mokslų pagrindas. Ji yra fundamentalusis gamtos mokslas, nagrinėjantis bendriausius mus supančio pasaulio reiškinius ir dėsningumus. Žodį "fizika" į mokslą įvedė...

Fizikos konspektas nr. 3

Fizika Konspektas 2018 m. citrusiniaivaisiai
Surinkta medžiaga universitetinės fizikos. Konspektas skirtas išlaikyti tarpinį egzaminą, tačiau tinkamas ir galutiniam.