Tikslieji ir gamtos mokslai / Medicina

Maisto medžiagų virškinimo biocheminiai mechanizmai ir reguliacija

0 atsiliepimų
Autorius:
Ištrauka iš konspekto:
1. Pagrindinės maisto medžiagu klasės
Dienai energijos reikia: Moterims 9200 kJ arba 2200 kcal
Vyrams 12600kJ arba 3000kcal

Gaunama iš baltymų iki 20 proc energijos, riebalai iki 30 proc, angliavandeniai iki 50 proc reikalingos energijos.
Žmogaus mitybos piramidei didžiąją dalį sudaro angliavandeniai ir grūdinė kultūra.

Privalomieji maisto komponentai: mineralinės medžiagos. Jos veikia kaip elektrolitai ir kofaktoriai. Vitaminai veikia kaip kofermentų pirmtakai
Darbo tipas:
Dalykas:
Apimtis:
1383 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • Maisto medžiagų Įsisavinimo strategija.
  • Maisto medžiagu skaidymas burnoje. Angliavandenių virškinimas.
  • Virškinimas skrandyje
  • Virškinimas žarnoje.

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė
Paruoštukė Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė

Maistas–tai medžiaga, kurią gyvūnas gauna iš supančios aplinkos ir naudoja tai kaip energijos šaltinįar kūno [...]

Virškinimo biochemija
Konspektas Virškinimo biochemija

Labai išsamus biochemijos kurso, skirto medicinai konspektas. Itin kokybiškai paruoštas.

Kryžiažodis. Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme
Referatas Kryžiažodis. Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme

Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme.

Maisto medžiagos: baltymai
Prezentacija Maisto medžiagos: baltymai

Tai su maistu gaunamos natūralios ir sintetinės cheminės medžiagos, aprūpinančios organizmo ląsteles energija. Jos taip [...]

Fermentų struktūra, veikimo mechanizmai, aktyvumo reguliacija
Referatas Fermentų struktūra, veikimo mechanizmai, aktyvumo reguliacija

Paprastieji fermentai Paprastieji - tai dažniausiai baltymai, turintys aktyvųjį centrą su tam tikra tretine struktūra, aktyviajame [...]

Atskirų virškinimo sistemos dalių funkcijų bei jų reguliacijos apžvalga
Konspektas Atskirų virškinimo sistemos dalių funkcijų bei jų reguliacijos apžvalga

Virškinimo sistemos funkcijos: 1. Maisto paėmimo ir mechaninio susmulkinimo 2. Sekrecinė 3. Motorinė 4. Maisto medžiagų skaidymo 5. Rezorbcinė 6. Ekskrecinė 7.

Maisto medžiagų ir energijos preikis
Prezentacija Maisto medžiagų ir energijos preikis

 Organizmas maistą paverčia energijos atsarga, kuria galima bet kada pasinaudoti. Šis sudėtingas procesas prasideda nuo to, kad [...]

Inžinerinės mechanikos / Medžiagų atsparumo konspektas
Konspektas Inžinerinės mechanikos / Medžiagų atsparumo konspektas

Kodėl medžiagų gniuždymo bandymu neįmanoma nustatyti plastiško plieno stiprumo ribos? Gniuždant plieno bandinį virš [...]

Birių medžiagų fizinių-mechaninių savybių nustatymas
Laboratorinis darbas Birių medžiagų fizinių-mechaninių savybių nustatymas

Darbo tikslas- Nustatyti augalininkystės produktų fizines mechanines savybes: sampilo tankį, tikrąjį tankį ir poringumą bei [...]

Maisto medžiagų ir energijos poreikis priklausomai nuo amžiaus
Prezentacija Maisto medžiagų ir energijos poreikis priklausomai nuo amžiaus

Mityba – tai organizmo aprūpinimas reikiamomis maistinėmis medžiagomis iš įprasto maisto, atsižvelgiant į asmens poreikius.

Aplinkos apsaugos reguliavimo mechanizmai
Referatas Aplinkos apsaugos reguliavimo mechanizmai

Temos aktualumas. Žmogaus sveikatos ir išlikimo sąlyga priklauso nuo aplinkos išteklių: oro, vandens, maisto ir [...]

Virškinimo metodinė medžiaga
Konspektas Virškinimo metodinė medžiaga

Virškinimo burnoje sutrikimai Burnos funkciją galima suskirstyti į tris dalis: paimti maistą, maisto mechaninis (kramtymas) ir [...]

Greitai gendančių maisto produktų teisinis reguliavimas
Prezentacija Greitai gendančių maisto produktų teisinis reguliavimas

Greitai gendančių maisto produktų teisinis reguliavimas. Šio darbo tikslas yra išnagrinėti greitai gendančių maisto produktų [...]

Augalų ekologinės grupės pagal dirvožemio sudėties ir jame esančių maisto medžiagų poreikį
Referatas Augalų ekologinės grupės pagal dirvožemio sudėties ir jame esančių maisto medžiagų poreikį

Aplinkos elementai, turintys įtakos augalo egzistavimui, vadinami ekologiniais veiksniais. Kiekvieną augalą supa negyvoji (abiotinė) aplinka [...]