Mezoterapija

15 psl. / 2659 žod.

Ištrauka

Mezoterapiją 1952m. Prancuzijoje visiškai atsitiktinai atrado šio metodo pradininkas kaimo gydytojas- terapeutas Mišelis Pistoras. Suleidęs vaistų nuo skausmo arti skaudančios vietos- jis suprato, kad teigiamam efektui pasiekti nebūtina alinti visą orgalizmą didelėmis vaistų dozėmis nuo skausmo. Taip susiformavo pagrindinė metodo sąvoka- mažai, retai, ten kur reikia.

1987m.- Prancuzijos medicinos akademija pripažino mezoterapiją, kaip medicinos šaką, skirta darbui tik su odą.

1996m.-mezoterapiją pradejo dėstyti, kaip atskirą Bordo universiteto discipliną, kurią dėstė pats Pistoras.

2008m.- sukurtas Estetinės mezoterapijos diplomas.

Estetinė Mezoterapija – tai invazinė odos restrukturizavimo metodika, kai vekliųjų medžiagų koncentratai mikroadatelėmis suleidžiami į epidermį arba viršutinį (retai vidurinį) dermos sluoksnį. Tai greitai veikianti bei aukšto efektyvumo terapija. Jos dėka, biologiškai aktyvios medžiagos didelėmis koncentracijomis prasiskverbia į gilesnius odos sluoksnius, bei veikia ląsteles iš vidaus, atstato kolageno skaidulas, bei sulaiko vandenį tarpląsteliniuose tarpuose.

Tai neskausmingas gydymo metodas, su specialiomis mezoterapinėmis adatomis – jis atliekamas greitai ir tiksliai. Veikliosios medžiagos patenka į 0,5 – 12 mm gylį. Procedūra užtrunka 30 min. Preparatai suleidžiami probleminėje zonoje, aplenkiamas virškinimo traktas bei sisteminė kraujotaka, todėl nėra bendro poveikio organizmui.


Reziumė

Autorius
ziviliukas21
Tipas
Konspektas
Dalykas
Medicina
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 24, 2017
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
15 psl.

Susiję darbai

Mezoterapija: jos privalumai ir trūkumai

Medicina Referatas ziviliukas21
Mezoterapija - tai medicininė paprasta ir veiksminga procedūra, kurios metu mikroinjekcijų pagalba į paviršinius ir vidurinius odos sluoksnius (esant reikalui ir į gilesnius)...

Mezoterapija skaidrės

Medicina Prezentacija gazele
Injekcijos metodasPaviršinės intraderminės – papulinėsAutorius: M. Pistor, 1990 ApibūdinimasInjekcijų pobūdis: pavienės;Injekcijos gylis: 1-2 mm, jungties sritis;Injekcijos kryptis: statmena...

Mezoterapijos poveikio veiksmingumas

Medicina Diplominis darbas 2018 m. ddowylle
Profesinio bakalauro darbas tema "Mezoterapijos poveikio veiksmingumas". Darbe yra visa reikalinga teorinė informacija, tyriamoji dalis bei anketa :)