Kosmetikos priemonėse naudojamų veikliųjų medžiagų analizė

22 psl. / 6990 žod.

Ištrauka

Profesionalus akių makiažo valiklis. Tinka ir jautriai odai.

Gamintojas: „Malu Wilz” – Kosmetika veidui ir kūnui profesionali su rinktiniais aukščiausios kokybės ingridientais. Daugiau nei 25 metai patirties tobulumo link.

Paskirtis: Neriebus akių makiažo valymo gelis, švelniai valantis jautrią paakių sritį. Neutralus pH ir be muilo. Taip pat nuvalo ir vandeniui atsparų akių makiažą.

Naudojimas: Vatos tamponėlį suvilgdykite nedideliu kiekiu makiažo valiklio ir nuvalykite makiažo likučius. Likusį perteklių nuplaukite vandeniu arba prausikliu.

Sudėtis:

  1. Aqua - visos kosmetinės priemonės turi vadinamąjį pagrindą, kuriuo paprastai būna vanduo, aliejai ir emulgatoriai. Į šį pagrindą maišomos aktyviosios medžiagos (ekstraktai, amino rūgštys, drėkinamosios medžiagos ir kt.) ir pagalbinės medžiagos (konservantai, dažikliai, kvapiosios medžiagos). Pagrindas sudaro maždaug 80% visos kosmetikos gaminio sudėties. Su vandeniu į ląstelę patenka ištirpusios maisto medžiagos ir šalinami medžiagų apykaitos produktai.
  2. Butylene glycol – vienas pagrindinių naftos junginių naudojamas kaip drėkiklis, tirpiklis ir odos kondicionavimo medžiaga kosmetikoje ir kvėpaluose. Gali sukelti kontaktinį dermatitą. Aptinkamas veido prausikliuose, drėkikliuose, akių kremuose, kovojant su akne.
  3. Decyl glucoside - veikia kaip surfaktantas kosmetikoje, pagal koncentraciją kosmetikoje jie yra saugūs. Naudojamas ingredientas į purškalus plaukams, kūnui, kūdikių odai, nebijant, jog pateks į akis, gleivinę. Norint stabilizuoti nano suspensiją odoje. Švelni, nesausinanti, tinka švelnios odos priežiūrai.
  4. Imidazolidinyl urea - naudojamas sureguliuoti tirštumą iš altoino ir formaldehido, kaip antimikrobinis ir konservavimo produktas daugumoje kosmetikos. Dažnai naudojamas vietoj parabenų. Gali sukelti alerginį kontaktinį dermatitą ir odos jautrumą. Aptinkamas veido, kūno prausikliuose, drėkikliuose, akių kremuose, makiaže, akių šešėliuose, veido pudrose, pagrinduose, šampūnuose.
  5. Acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer - akrilatai / C10_30 alkilo akrilato krospolimerą yra aliejaus ir vandens emulsijų sustorėjimas ir formulės stabilizuojančių savybių, panašių į karbomeras emulsiklį. Laikoma antra karta karbomerų, ji turi geresnes hidroizoliacines galimybes. Naudojama drėkinančiose emulsijose ir kremuose, vandeniui atspariose priemonėse nuo saulės ir kvepalų emulsijose.
  6. Methylparaben - metilo parabenas vienas iš dažniausiai naudojamų konservantų, nes jis turi labai mažą dirginantį potencialą. Jis yra vienas iš seniausių konservantų naudojamas kovoti su bakterijomis ir pelėsiais, taip pat neužkemša porų.
  7. Xanthan gum - Ksantano derva yra natūralus polisacharidas ir svarbus pramonės biopolimeras. Būdamas vidutinėje temperatūroje linkęs būti labai klampus. Tai netoksiška, ne nuodinga medžiaga, naudojama maisto pramonėje, farmacijoje, kosmetikoje ir žemės ūkyje. Stabilizuoja emulsiją ir suspensiją.

Reziumė

Autorius
ziviliukas21
Tipas
Konspektas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.39
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 24, 2017
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
22 psl.

Susiję darbai

Asmens apsaugos priemonių naudojimas

Medicina Referatas 2015 m. naro0325
Atsakingame slaugytojų darbe neatsiejamas dalykas yra asmens apsaugos priemonės. Tik tinkamas jų naudojimas ir pakankamas žinių turėjimas gali apsaugoti nuo tykančių pavojų. Kiekvienas...