Tikslieji ir gamtos mokslai / Medicina

Fiziologija. Virškinimas

0 atsiliepimų
Autorius:
Jos gamyba susijusi su apykaitos procesais, vykstančiais skrandžio gleivinėje. Virškinimo metu medžiagų apykaita skrandžio liaukų ląstelėse intensyvėja, todėl dengiamosiose ląstelėse gaminama daugiau CO2, kuris, jungdamasis su vandeniu ir veikiamas fermento karboanhidrazės, sudaro greitai disocijuojančią į H+ ir HCO3- jonus anglies rūgštį (H2CO3). H+, K+ ATF-azė perneša H+ jonus į ląstelės kanalėlius. Cl- jonai taip pat patenka į dengiamąją ląstelę, ir H+ jonai jungiasi su Cl-. HCl iš šakotų ląstelės kanalėlių išskiriama į skrandžio spindį. HCO3- jonai difunduoja į kraują ir, reaguodami su Na+, sudaro bikarbonatus, kurie vartojami kasos sulčių gamybai.
Veiksniai skatinantys HCl gamybą bei sekreciją parietalinėse ląstelėse:
Darbo tipas:
Dalykas:
Apimtis:
2344 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • 1. Veiksniai, įtakojantys druskos rūgšties sekreciją skrandyje. Jų veikimo mechanizmai.
  • 2. Skrandžio sulčių išskyrimo fazės bei jų ypatumai.
  • 3. Nervinė ir humoralinė kasos sulčių ir tulžies išskyrimo reguliacija.
  • 4. Plonųjų ir storųjų žarnų funkcijų reguliacija. Defekacija.

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Patologinė virškinimo sistemos fiziologija
Referatas Patologinė virškinimo sistemos fiziologija

Išsamus referatas - konspektas. [...]

Fiziologijos egzamino klausimų ir atsakymų konspektas
Konspektas Fiziologijos egzamino klausimų ir atsakymų konspektas

  Epitelio ląstelės pasižymi asimetrinėmis membrano savybėmis, t.y. apikalinės (išor) membranos, kuri kontaktuoja su skysčiu, esančiu [...]

Žmogaus virškinimo sistema
Prezentacija Žmogaus virškinimo sistema

•Virškinimas – procesas, kurio metu maistas yra paverčiamas mažesnėmis vandenyje tirpiomis medžiagomis, kurias organizmas ar [...]

Virškinimo sistema
Prezentacija Virškinimo sistema

Burnoje maistas smulkinamas, vilgdomas seilėmis, paragaujamas ir pradedamas virškinti. Jis smulkinamas smulkinamas dantimis, kurių suaugęs [...]

Patologinės fiziologijos konspektas
Konspektas Patologinės fiziologijos konspektas

Puikiai parašytas konspektas patologinei fiziologijai. Aptariami visi svarbiausi turinyje nurodyti klausimai. Labai tvarkingas, todėl lengva [...]

Virškinimo sistemos ligų ir sindromų patologija
Konspektas Virškinimo sistemos ligų ir sindromų patologija

Konspektas, sudarytas klausimo-atsakymo forma. Kokybiškai parengtas.

Patologinė fiziologija kvėpavimas
Konspektas Patologinė fiziologija kvėpavimas

Konspektas patologinei fiziologijai, susijęs su kvėpavimo funkcija. [...]

Atskirų virškinimo sistemos dalių funkcijų bei jų reguliacijos apžvalga
Konspektas Atskirų virškinimo sistemos dalių funkcijų bei jų reguliacijos apžvalga

Virškinimo sistemos funkcijos: 1. Maisto paėmimo ir mechaninio susmulkinimo 2. Sekrecinė 3. Motorinė 4. Maisto medžiagų skaidymo 5. Rezorbcinė 6. Ekskrecinė 7.

Virškinimo biochemija
Konspektas Virškinimo biochemija

Labai išsamus biochemijos kurso, skirto medicinai konspektas. Itin kokybiškai paruoštas.

Virškinimo sutrikimai
Konspektas Virškinimo sutrikimai

Puiki išsami medžiaga virškinimo sutrikimų tematika. Ištrauka iš dokumento: Burnos funkciją galima suskirstyti į tris dalis [...]

Glikolizės reakcijų seka, fermentai, reguliacijos principai, fiziologinė reikšmė. Pieno rūgšties metabolizmas. Kori ciklas
Konspektas Glikolizės reakcijų seka, fermentai, reguliacijos principai, fiziologinė reikšmė. Pieno rūgšties metabolizmas. Kori ciklas

Ištrauka: Glikolizė – grandininis gliukozės skaidymo procesas, apimantis 10 (aerobinėmis sąlygomis) arba 11 (anaerobinėms sąlygomis) [...]

Fiziologija. LSMU egzamino medžiaga
Konspektas Fiziologija. LSMU egzamino medžiaga

Ištrauka: Išorinį kvėpavimą sudaro du ciklai: 1. Įkvėpimas 2. Iškvėpimas Įkvėpimas prasideda pagrindinių įkvėpimo raumenų – diafragmos ir išorinių tarpšonkaulinių ir [...]

Maisto medžiagų virškinimo biocheminiai mechanizmai ir reguliacija
Konspektas Maisto medžiagų virškinimo biocheminiai mechanizmai ir reguliacija

Ištrauka iš konspekto: 1. Pagrindinės maisto medžiagu klasės Dienai energijos reikia: Moterims 9200 kJ [...]