Vienišo žmogaus paveikslas literatūroje

2 psl. / 925 žod.

Ištrauka

Vienišumas – emocinė būsena, kai žmogus jaučia gilų tuštumos ir izoliacijos nuo kitų žmonių jausmą. Vienatvės jausmą, ko gero, išgyvena visi žmonės. Tai  gali būti  teigiamas, malonus jausmas. Tačiau neretai  vienišas žmogus jaučia liūdesį dėl tokios savo padėties, ypač tada, kai nepalankiai susiklosto aplinkybės ir jis yra atskirtas nuo kitų, niekam nereikalingas ir neįdomus. Dažnai žmonės tampa vieniši po išsiskyrimo ar brangaus žmogaus netekties arba tada, kai nuo jo dėl tam tikrų spendimų visi nusisuka. Vienišo žmogaus paveikslas nagrinėjimas ir lietuvių literatūroje.  Juozo Tumo – Vaižganto apysakoje ,,Dėdės ir dėdienės”  ir Vinco Krėvės – Mickevičiaus dramoje ,,Skirgaila” ryškiausiai atsispindi vienišo žmogaus gyvenimo ypatumai.


Turinys

  • Vienišumas – emocinė būsena, kai žmogus jaučia gilų tuštumos ir izoliacijos nuo kitų žmonių jausmą.
  • Juozo Tumo – Vaižganto apysakoje ,,Dėdės ir dėdienės” ir Vinco Krėvės – Mickevičiaus dramoje ,,Skirgaila” ryškiausiai atsispindi vienišo žmogaus gyvenimo ypatumai.
  • Mykoliuko vidinis pasaulis.
  • Tragiškasis Skirgaila yra kaltas be kaltės.

Reziumė

Autorius
sonnne
Tipas
Konspektas
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 3, 2020
Publikuotas
2020 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Motinos paveikslas lietuvių literatūroje

Literatūra Rašinys ievytiaa
Motina yra labai svarbus žmogus, kuris supažindina savo vaikus su pasauliu, moko suprasti gyvenimą, formuoti vertybes. Idealu, kai auklėdama vaiką, motina yra ir...

Valdovų paveikslai lietuvių literatūroje

Literatūra Rašinys 2016 m. darbai123
Šiame rašinyje siekiama atskleisti kokie buvo valdovų paveikslai vaizduojami literatūroje. Yra remiamasi rašytojų kūriniais, siekiant pagrįsti savo mintis.

Žmogaus vienišumo tema lietuvių literatūroje

Literatūra Rašinys 2017 m. heppivaks
Literatūrinis rašinys vienišumo tema lietuvių literatūroje. Pasitelkiami du autoriai - A. Škėma ir Maironis. Abiejų rašytojų kūriniai analizuojami pasitelkiant citatas. Apibendrinimo ištrauka -...