Politologijos pagrindų konspektas

19 psl. / 5715 žod.

Ištrauka

Politinė programa gali būti apibrėžiama kaip konkrečių politinės veiklos tikslų išdėstymas laike ir erdvėje. Ji dažniausiai paskelbiama viešai. Geriausiai žinomos politinės programos yra partijų pristatomos programos.

Politinė doktrina – tai iš konkrečios ideologijos išplaukianti darni pažiūrų į tam tikros visuomenės politinį gyvenimą visuma. Doktrina turi aprėpti teorinius ir praktinius nurodymus, kaip realizuoti šias pažiūras konkrečiame laike ir erdvėje.

Ideologija – tai teiginių, atspindinčių bei vertinančių faktus, ir veiklos direktyvų, išplaukiančių iš šių vertinimų, visuma. Minėta visuma paprastai susijusi su tam tikros visuomenės dalies – socialinės grupės – interesais, konkrečiau kalbant – tarnauja šiems interesams. Ideologija kuria savo grupei ir egzistuojančio, ir geidžiamo ateities pasaulio vaizdinį. Svarbu, kad šiai visumai būtų būdinga darna, kurios šaltinis – struktūra. Ideologija ir iš jos išsirutuliojanti politinė programa turėtų pagrįsti visus grupės politinius veiksmus, nuolat būti jų idėjinis orientyras.

Politinės ideologijos bruožai: <...>


Reziumė

Autorius
Dokave
Tipas
Konspektas
Dalykas
Politologija
Kaina
€2.12
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 25, 2020
Publikuotas
2020 m.
Apimtis
19 psl.

Susiję darbai

Lyginamosios politikos konspektas

Politologija Konspektas 2014 m. ieva.rutalyte
Lyginamosios politikos seminaruose ir paskaitose skaitomų tekstų konspektas. Pagrindinės lyginamosios politikos idėjos, teorijos, sąvokos.

Politikos analizės konspektas

Politologija Konspektas 2014 m. ieva.rutalyte
Politikos analizės konspektas, kuriame rasite pagrindines šios disciplinos teorijas, sąvokas, tipologijas. Su pavyzdžiais, lentelėmis, t.t.

Politologijos konspektas

Politologija Konspektas 2014 m. ingridvis
Politologijos pagrindų konspektas, kuriame aptariamos pagrindinės sąvokos, datos, padės ruošiantis istorijos egzaminui

Tomo Hobso politinės filosofijos pagrindai

Politologija Referatas 2015 m. inga04
Tomas Hobsas – tai žymus XVI amž. pab – XVII amž. anglų filosofas, politikas ir teoretikas. Gimęs Malmesberio miestelio dvasininko šeimoje. Studijavo Oksforde,...

Demokratinės valstybės pagrindai

Politologija Referatas 2013 m. navus
Demokratija- (gr. k. demos- tauta, kratus- valdymas,valdžia) valstybės valdymo forma, kai visa valdžia kyla iš valstybės piliečių valios. Demokratija reiškia valdymo formą, kurioje...