"Altorių šešėly" konspektas

12 psl. / 8312 žod.

Ištrauka

Gilinamasi į seminarijos rutiną, skaitytoją supažindina su maldomis, jš pobūdžiais. Aprašomos klierikų pamokos. Išpažintys Liudą neramino, nes jis nežinojo, kuriuos nuodėmės yra vertos išsakymo, o Komunijos priėmimas kėlė nerimą, nes po jo jis nejausdavo malonumo, o tik dvasinį šaltumą. Jis nerimavo dėl savo padėties, ir dėl šių jausmų tapo uždaras.






Velykų atostogoms pasibaigus seminaristai sėdi sode ir Variokas pasikviečia Vasarį pasivaikščiot. Pokalbio metu Variokas pasako savo neigiamą požiūrį į seminariją ir nori sužinoti, kaip į viską žiūri Liudas, bet šis lieka užsidaręs ir šališkas. Variokas pasako jam, kad kunigų gyvenimas nėra toks tyras ir suidealizuotas, kaip kad jį mato Liudas, ir praneša ketinąs išstoti. PO šio pokalbio Liudas atidžiau stebėjo savo draugų pamaldumą ir nors pačiam kildavo dvejonių, dėl savo baikštumo apie tai su niekuo nekalbėjo.


Reziumė

Autorius
agnetak
Tipas
Konspektas
Dalykas
Literatūra
Kaina
€2.66
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 23, 2021
Publikuotas
2020 m.
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Glaustas ,,Altorių Šešėly" konspektas

Literatūra Paruoštukė 2014 m. melynauzrasine
Glaustai pateikiama visa svarbiausia žinotina informacija apie Vinco Mykolaičio- Putino romaną ,,Altorių Šešėly". Pradedant romano sūkurimo istorija, bei autobiografiškumo detalėmis bei jų analize,...

Judita Vaičiūnaitė konspektas

Literatūra Konspektas 2020 m. Vakarėja
Sukonspektuota Biografija, kūrybos bruožai, eilėrščių lyrinis subjektas, laikas, erdvė ir pagrindinės temos.

Apšvietos epochos konspektas

Literatūra Konspektas 2020 m. garso_takelis
Apšvietos epochos konspektos į kurį įeina ne tik jos idėjos, faktai, rezultatai, bet ir Kristijono Donelaičio aprašymas, kūrinio "Metai" analizė ir kt.

A. Mickevičiaus kūryba, kūrinių konspektai

Literatūra Konspektas 2022 m. 12tokams
Konspektas paruoštas apie A. Mickevičiaus kūrinius. Perskaitę konspektus jausitės kaip perskaitę kūrinus: 1. Odė jaunystei 2. Romantika 3. Akermano stepės 4. Ponas Tadas...