Džordžo Orvelo romano „Gyvulių ūkis” atpasakojimas

3 psl. / 551 žod.

Ištrauka

Iš pradžių po sukilimo gyvuliai gyvena sekmingai. Snieguolis buvo protingas ir savo žodio besilaikantis vadas. Kol Snieguolis valdžioje, ūkio gyvenimas klesti: užauginama daugiau maisto – gyvuliai gauna daugiau ėsti, be to, jie mokomi skaityti, rašyti, skaičiuoti kaip tikri žmonės. Tačiau viskas vieną kartą pasikeičia, kai Snieguoliui kyla įdėja statyti malūna. Jie su Napaleonu pradeda ginčjtis dėl statybų. Snieguolis jau buvo įtikines visus gyvūlius, kad malūnas reikalingas, bet tuo metu Napoleonas imasi kitokių veiksmų. Lauke pasigirdo baisus lojimas ir devyni diždiuliai šunys įsiveržė į kluoną ir puola Snieguolį. Išbėgęs į lauką Snieguolis pabėga nuo šunų prasispraudęs pro plyšį tvoroje. Po šio įvykio Snieguolis niekad nebegrįžta. Napoleono valdžios troškimas išauga tiek, kad jis tampa totalitariniu diktatoriumi, verčiančiu „prisipažinti” nekaltus gyvūnus ir šunis juos nužudyti visos fermos akivaizdoje.


Literatūros sąrašas

Džordžas Orvelas „Gyvulių ūkis”


Reziumė

Autorius
Jeff64
Tipas
Konspektas
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 5, 2022
Publikuotas
2022 m.
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Satyros kūrinio „Gyvulių ūkis“ analizė

Literatūra Rašinys 2016 m. agne745@gmail.com
Satyrinės alegorijos „Gyvulių ūkis“ analizė.Visas alegorinis pasakojimas apie gyvulių bendruomenės gyvavimą,tarpusavio ryšius,santykius,požiūrį,bendrą tvarką yra tarsi aliuzija į sovietinę sistemą,žiaurius ir negailestingus žmogui totalitarizmo...

Džordžas Gordonas Baironas

Literatūra Prezentacija 2020 m. pince18
Džordžas Gordonas Baironas – XIX a. pradžios anglų poetas, vienas iš žymiausių romantizmo ir vienas iš ryškiausių „pasaulio sielvarto“ poezijos atstovų.