Johanas Volfgangas fon Gėtė "Faustas" santrauka

3 psl. / 1540 žod.

Ištrauka

6 SKYRIUS:

"Mefistofelis nuveda Faustą į užeiga. Ten jau linksminasi bei geria keturi žmonės: Zybelis, Fuksas, Oberfuksas ir amžinas studentas. Šie pamatė Faustą ir Mefistofelį atpažįsta juos esančius ne vietinius, nusprendžia apgaulėm ir apsimestiniu draugiškumu išsiaiškint kas jie. Užeigoj švenčiančių žmonių prašymu, Mefistofelis sudainuoja dainą. Jis taip pat su jais pasidalija gėrimais, bet liepia neišpilt nei lašo. Tačiau Faustui čia nusibodo. Zybeliui išpylus Mefistofelio vyną ant grindų, šis užsidega. Jie pagalvoja, kad čia pokštas, už tai supyksta ir užpuola Mefistofelį. Tačiau šis burtais juos apgauna ir kartu su Faustu išnyksta."

Probleminės temos/klausimai: Kodėl vieniems iki pilnos laimės užtenką poros materealių dalykų, o kitiems – ne Žmogus vaizduojamas kaip menkos moralės gyvulys.


Reziumė

Autorius
Kulverstukas
Tipas
Konspektas
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 19, 2022
Publikuotas
2018 m.
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Gėtė ir Faustas

Literatūra Referatas dulsineja
Gėtės dramoje yra šių epochų ir literatūros srovių atspindžių: 1. Išlaikomi antikinės dramos struktūros elementai: pro¬logas, choras, Deus ex machina principas. Graikų dramų...

Johanas Volfgangas Gėtė "Faustas"

Literatūra Konspektas 2021 m. Sauletekis
Trumpas J. V. Gėtės biografijos konspektas. Kūrinio "Faustas" nagrinėjimas scenomis. Veikėjai, jų elgesio motyvai, situacijos.