Tarptautinės prekybos reguliavimo priemonės, Lietuvai tampant ES nare

48 psl. / 15850 žod.

Ištrauka

Lietuvos integracija į Europos Sąjungą (ES) ir pasirengimas narystei - tai ilgalaikis procesas, įtakojantis įvairiausias viešojo gyvenimo sritis: daugelio valstybės institucijų darbą, Lietuvos įmonių veiklą bei įvairias visuomenės grupes. ES principų bei teisės normų įgyvendinimas įtakos Lietuvos ekonomiką bei visuomenę. ES apima įvairiausias sritis, tokias kaip laisvas prekių, paslaugų, asmenų ir kapitalo judėjimas, žemės ūkis, konkurencija, transportas, aplinkosauga, užsienio prekyba ir pan.
Mūsų darbo esmė aptarti Tarptautinės prekybos reguliavimo priemones, Lietuvai tampant ES nare ir bandant atitikti ES iškeltas sąlygas. Analizuojamama problema – Lietuvos užsienio prekybos rodiklu, bei ju reguliavimo priemoniu aspektai,kaip jie kinta Lietuvai integruojantis į Europos Sąjungą. Musu nuomone, analizuojama problema itin aktuali šiomis dienomis, nes Lietuvos užsienio prekyba, žymiai įtakoja šalies ekonomiką. Tai parodo kokią pažangą Lietuva daro esant Europos Sąjungoje ir kaip prisitaiko prie jos keliamų sąlygų, palaikant užsienio prekybos santykius, su kitomis ES narėmis. Tarptautinė prekyba yra itin svarbi, nes be prekybinių santykių sunkiai įsivaizduotumėme šiuolaikinę visuomenę,negalėtumėme tobulėti,nei socialinėje, nei ekonominėje sferoje. Šią temą tiria VEB 9/4 grupės studentai: S. Bulzgytė, L. Radzevičius ir G. Barevičiūtė. Darbo tikslas atlikti Lietuvos Tarptautinės prekybos reguliavimo priemonių strateginę analizę, integruojantis į Europos Sąjungą ir vykdant iškeltas jos sąlygas. Kad darbo tikslas būtų įvykdytas išsikėlėme šiuos uždavinius: išanalizuoti Lietuvos ekonomikos sąveiką su pasaulio ūkiu, susipažinti su Tarptautinės prekybos koncepcijomis, bei su Lietuvos išorės ekonominių santykių plėtra, aptarti kaip Lietuva išgyvena užsienio prekybos santykius bandant įvykdyti ES iškeltus reikalavimus, kaip juos reguliuoja, kokie vyrauja pranašumai ir trūkumai, bei kokios perspektyvos laukia, o galbūt nelaukia. Taip pat, vienas iš svarbiausių uždavinių yra palyginti ir įvertinti Lietuvos Tarptautinės prekybos sąlygų kaitą, Lietuvai prisijungus prie ES.


Turinys

  • 1. LIETUVOS NACIONALINĖS EKONOMIKOS SĄVEIKA SU PASAULIO ŪKIU
  • 2. TARPTAUTINĖS PREKYBOS KONCEPCIJOS
  • 3. LIETUVA – PPO NARĖ
  • 4. NAUJI 2004m. UŽSIENIO PREKYBOS APSKAITOS POKYČIAI
  • 5. EKSPORTO STRUKTŪRA PAGAL PREKES
  • 6. EKSPORTO STRUKTŪRA PAGAL VALSTYBES
  • 7. IMPORTAS
  • 8. LIETUVOS UŽSIENIO PREKYBOS PLĖTROS STRATEGINIAI TIKSLAI
  • 9. LIETUVOS UŽSIENIO PREKYBOS PRANAŠUMŲ IR TRŪKUMŲ ANALIZĖ
  • 10. LIETUVOS UŽSIENIO PREKYBOS SĄLYGŲ KAITOS VERTINIMAS TAPUS ES NARE
  • 11. EKSPORTO PLĖTOJIMO GALIMYBĖS IR PERSPEKTYVOS
  • LIETUVOS UŽSIENIO PREKYBA 2011 M. SAUSIO–VASARIO MĖN.

Reziumė

Autorius
gabbare
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Ekonomika
Kaina
€12.60
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 22, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
48 psl.

Susiję darbai

Lietuvos tarptautinės prekybos analizė

Ekonomika Referatas wanillius
Tarptautinė prekyba vaidina vis didesnį vaidmenį ekonominėje raidoje. Visa dvidešimto amžiaus antroji pusė pasižymėjo aukštais pasaulio prekybos augimo tempais. Jie 1,5 karto viršijo...