Veiksniai, sąlygojantys mėsos kokybę

23 psl. / 4447 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas. Žmogaus organizmas turi gauti apie daug įvairiausių maisto medžiagų: baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralinių medžiagų, vitaminų. Nei vienas maisto produktas neturi visų maisto medžiagų reikiamo kiekio. Žmogus turi žinoti, kokius maisto produktus ir kokiais kiekiais reikia valgyti, norint patenkinti organizmo poreikius. Mėsa priklauso vienai iš pagrindinių maisto produktų grupei. Mėsa žmogui yra paprasčiausias ir lengviausias organizmo priimamas būdas gauti esminių maisto medžiagų). Mėsos maistingumas, energetinė vertė ir kai kurios juslinės savybės priklauso nuo raumenų, tarpraumeninių riebalų ir jungiamojo audinio santykio bei šių audinių cheminės sudėties, t.y. baltymų, tarpraumeninių riebalų, angliavandenių, ekstrahuojamų medžiagų, mikro- ir makroelementų kiekio joje.

Darbo objektas – mėsa.

Darbo tikslas – išanalizuoti veiksnius įtakojančius mėsos kokybę.

Darbo uždaviniai:

  1. Išsiaiškinti mėsos mėsos kokybės veiksnius.
  2. Išanalizuoti mėsos kokybės rodiklius.
  3. Išanalizuoti mėsos kokybės užtikrinimo aspektus

Turinys

  • ĮVADAS3
  • MĖSA3
  • 1.MĖSOS KOKYBĖ5
  • 2.MĖSOS KOKYBĖS RODIKLIAI6
  • 2.1.MĖSOS JULINĖS SAVYBĖS8
  • 2.2.MITYBINĖS VERTĖS KOKYBINIAI RODIKLIAI10
  • 2.3.TECHNOLOGINIAI KOKYBINIAI RODIKLIAI12
  • 2.4.HIGIENINIAI KOKYBĖS RODIKLIAI15
  • 3.KOKYBĖS UŽTIKRINIMAS18
  • 5.IŠVADOS22
  • 6.NAUDOTA LITERATŪRA23

Reziumė

Autorius
sssandrute
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Biologija
Kaina
€7.32
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 30, 2015
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
23 psl.

Susiję darbai

Lietuvos miškai. Ekologinė būklė

Biologija Referatas gytukac
Lietuvos miškai – vienas svarbiausių Lietuvos biosferos elementų, sudarantis apie 32 % visos teritorijos. Senovėje beveik visa dabartinė Lietuvos teritorija buvo apaugusi miškais....

Mėsos mikrobiologija

Biologija Konspektas loreta11
Laikant mėsą, ypač pažeidžiant tinkamą temperatūros ir drėgmės režimą, joje gali atsirasti įvairių fizikinių ir cheminių pakitimų, dažniausiai dėl mikrorganizmų bei audinių fermentų...

Mikrobiologija (konspektas)

Biologija Konspektas 2013 m. evelina1988
Konspektas skirtas ruoštis mikrobiologijos egzaminui. Konspektas sudarytas iš paskaitų medžiagos bei mokslinės literatūros, su išsamiais aprašymais bei iliustracijomis.