Kita / Maisto technologija

Naujų maisto produktų kūrimas

0 atsiliepimų
Autorius:

       Švilpikai su pieno-spirgučių padažu yra vienas iš tradicinių autentiškų Aukštaitijos regiono paveldo patiekalų. Aukštaičiai visada itin garsėjo savo miltiniais ir virtų bulvių patiekalais, pieniškomis ir šaltomis sriubomis. Tuo tarpu troškinti kopūstai su rūkytais šonkauliukais ir džiovintais grybais yra vienas iš tradicinių autentiškų Suvalkijos regiono paveldo patiekalų. Suvalkija – tai Lietuvos regionas, kuris gali puikuotis autentiškais, pagal seną receptūrą gaminamais mėsos gaminiais (tradicinis kapotos mėsos skilandis, rūkytos dešros ir dešrelės, kumpiai, „kindziuliai“, rūkyti šonkauliukai).

Sprendimas, gaminti šiuos maitinimo produktus, buvo priimtas remiantis tuo, kad:

  • 1) Rinkoje tokių maitinimo produktų nėra;
  • 2) Mažas Lietuvos paveldo maitinimo produktų asortimentas prekybos centruose;
  • 3) Pigi maitinimo produkto gamyba;
  • 4) Didėjant gyvenimo tempui teikiama pirmenybė natūraliems greitai paruošiamiems maitinimo produktams.

Naujo produkto paieška buvo vykdoma internete, prekybos centruose, senose kulinarijos knygose.

Darbo tipas:
Apimtis:
4200 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • TURINYS
  • 1. Situacijos rinkoje analizė ir naujo produkto idėjų paieška3
  • 2. Iškeltų idėjų atranka4
  • 3. Naujo produkto prototipo kūrimas5
  • 3.1. Naujo produkto receptūros kūrimas5
  • 3.2. Juslinių ir funkcinių savybių optimizavimas, panaudojant Kokybės funkcijos išskleidimo metodą8
  • „Švilpikų su pieno - spirgučių padažu“ kokybės namas10
  • „Troškintų kopūstų su rūkytais šonkauliukais ir džiovintais grybais“ kokybės namas11
  • „Švilpikų su pieno - spirgučių padažu“ ir „Gruzdintų bulvių kukulių“ su „Namine“ grietine kokybės namas15
  • 4. Naujo produkto gamybos proceso kūrimas (eksperimentinė gamyba)16
  • 5. Maisto saugos reikalavimų užtikrinimas gamybos procese. RV ir SVT nustatymas, priemonių jų valdymui parinkimas18
  • 5.1. Pagrindinių rizikos veiksnių sąrašas18
  • 5.2. Rizikos veiksniai žaliavose18
  • 5.3. Svarbių valdymo taškų nustatymas19
  • 5.6. Valdymo priemonės19
  • 6. Pakuotės ir etiketės kūrimas, jų atitikimas pakavimo medžiagų ir ženklinimo reikalavimams20
  • 7. Produkto laikymo sąlygų ir tinkamumo vartoti termino nustatymas bei pagrindimas22
  • 8. Naujo produkto ir rinkoje esančių konkurencinių produktų palyginamasis įvertinimas. Produkto įdiegimo rinkoje galimybės.22
  • 9. Išvados23

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)
Referatas Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)

Juslinė analizė, juslinis vertinimas – produkto organoleptinių savybių vertinimas jutimo organais. Maisto moksle juslinė analizė [...]

Maisto produktų higiena
Konspektas Maisto produktų higiena

Gyvulių priešskerdiminė apžiūra Inspektorius turi sugebėti atpažinti vietinius ar bendrus pakitimus dar esant gyvuliui gyvam, padaryti [...]

Cheminiai maisto priedai pieno produktuose
Prezentacija Cheminiai maisto priedai pieno produktuose

•Susipažinti su cheminiais priedais pieno produktuose ir apžvelgti jų kenksmingumą organizmui.  •. Išanalizuoti kenksmingas medžiagas pieno [...]

Funkciniai maisto produktai ir maisto papildai
Referatas Funkciniai maisto produktai ir maisto papildai

Skirtingai nuo plačiai paplitusio nanotechnologijų vartojimo mikroelektronikoje, erdvėlaivių pramonėje ir farmacijos pramonėje, maisto pramonėje jų [...]

Greitai gendantys maisto produktai
Referatas Greitai gendantys maisto produktai

Japonų mokslininkai nustatė, kad išsivysčiusiose šalyse gyvenantys žmonės suvalgo apie 50 proc. daugiau maisto, negu [...]

Inovacijos ir naujų prekių kūrimas
Prezentacija Inovacijos ir naujų prekių kūrimas

56 skaidrės! [...]

Naujų gaminių kūrimo marketingo planas
Kursinis darbas Naujų gaminių kūrimo marketingo planas

Kurdama naujus gaminius firma įgyja galimybę rasti naujų rinkos nišų. Naujas gaminys gali užpildyti tuščia [...]

Mikroorganizmų įvairovė pieno produktuose
Prezentacija Mikroorganizmų įvairovė pieno produktuose

Piene visada yra mikrobų. Gauti sterilų pieną praktiškai neįmanoma. Dažniausiai piene randama mikrobų, kurių nedidelis [...]

Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus  perdirbant ir juos laikant
Referatas Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus perdirbant ir juos laikant

Daug maisto produktų yra ne tik nenaudingi, bet netgi kenksmingi organizmui. Taigi būtina išsamiai [...]

Atvykstamojo turizmo į Lietuvą skatinimas: naujų turistų  pritraukimo ir skatinimo būdai bei priemonės, analizė ir vertinimas
Referatas Atvykstamojo turizmo į Lietuvą skatinimas: naujų turistų pritraukimo ir skatinimo būdai bei priemonės, analizė ir vertinimas

Turizmas – be galo svarbi pasaulio ūkio šaka, daranti teigiamą poveikį ekonomikos augimui ir užimtumui.

Sviesto modernioje vienkartinėje pakuotėje maisto saugos sistemos sudarymas
Diplominis darbas Sviesto modernioje vienkartinėje pakuotėje maisto saugos sistemos sudarymas

Bakalauro darbe tiriama sviesto modernioje vienkartinėje pakuotėje maisto saugos sistemos sudarymas Darbo tikslas: Suprojektuoti modernios technologijos [...]

Marketingo valdymo metodai ir jų taikymas kuriant reklamos strategiją maisto pramonės įmonėse
Referatas Marketingo valdymo metodai ir jų taikymas kuriant reklamos strategiją maisto pramonės įmonėse

Lietuvai palaipsniui integruojantis į Vakarų pasaulio ekonomiką, svarbu į visus organizacijoms įtaką darančius procesus žvelgti [...]

Ochratoksinas A grūdinėse žaliavose ir grūdiniuose maisto produktuose
Prezentacija Ochratoksinas A grūdinėse žaliavose ir grūdiniuose maisto produktuose

Žmonės, valgydami ekologiškai švarius produktus, gali ne stiprinti sveikatą, bet atvirkščiai iš lėto intoksikuoti savo [...]

Ciklamatai. Maisto toksikologija
Referatas Ciklamatai. Maisto toksikologija

Ciklamatai pasižymi labai mažu ūmiu toksiškumu. Tačiau bakterijos storojoje žanoje sufermentuoja metabolitą cikloheksilaminą, kuris sukelia [...]