Gyvulių ir paukščių laikymo higiena: mikroklimato fiziniai, cheminiai, biologiniai veiksniai

20 psl. / 4700 žod.

Ištrauka

Gyvulininkystę specializuojant ir koncentruojant, vis daugiau gyvulių laikoma vienoje vietoje, dažniausiai uždarose patalpose. Tų patalpų mikroklimatas turi svarbią reikšmę gyvulių auginimui ir jų produktyvumui.

Uždarų patalpų mikroklimatas susideda iš daugelio veiksnių tai ir oro temperatūra ir drėgmė, jo greitis, anglies dioksidas, amoniakas ir sieros vandenilio koncentracija, dulkių ir mikroorganizmų kiekįispatalpos ore, šie veiksniai priklauso nuo vietovės klimato, statybinių medžiagų savybių, ventiliacijos sistemos, mėšlo šalinimo būdo, kanalizacijos būklės, apšvietimo prietaisų, apšildymo, gyvulių tankumo, laikymo technologijos.

Labai svarbu žinoti gyvulių ir paukščių patalpų laikymo mikroklimato veiksnius ir jų pagerinimo būdus, bei mokėti įvertinti įvertinti mikroklimato metodiką. Šiame kursiniame darbe aptarsime patalpų mikroklimato parametrų įtaką gyvulių bei paukščių sveikatai, jų produktyvumui.

Pastatai, kuriuose laikomi gyvuliai ir paukščiai, turi atitikti zoohigieninius sanitarinius reikalavimus, keliamus kiekvienai rūšiai, taip pat užtikrinti saugų darbą žmonėms. Nuo tvartų higieniškumo labai priklauso gyvulių sveikata, produktyvumas ir vislumas. Tvartuose turi būti geros sąlygos dirbantiesiems. Tvartų ir kitų gyvulininkystės pastatų projektai turi atitikti veterinarinės sanitarijos reikalavimus.


Turinys

  • 1. Įvadas3
  • 2. Literatūros apžvalga6
  • 2.1 Gyvulininkystės patalpų mikroklimato ir jo pagrindinių veiksnių apibūdinimas6
  • 2.2 Gyvulių ir paukščių pastatų pagrindiniai mikroklimato fzininiai, cheminiai,
  • biologiniai veiksniai8
  • 2.3 Gyvulininkystės patalpų mikroklimato veiksnių pagerinimo būdai18
  • 2.3.1 Bendri mikroklimato veiksnių pagerinimo būdai18
  • 3. Literatūros sąrašas19

Reziumė

Autorius
rasa13
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Veterinarija
Kaina
€7.32
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 22, 2016
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
20 psl.

Susiję darbai

Gyvulių transportavimas

Veterinarija Konspektas 2013 m. rasa13
Lietuvoje gyvulius į mėsos perdirbimo įmones labai patogu ne toliau kaip 300 km vežti specialiais bandovežiais arba sunkvežimiais. Taip gyvuliai gabenami greičiau (2...

Gyvulio klinikinis tyrimas

Veterinarija Referatas 2015 m. pilkuma
Veterinarinės klinikinės diagnostikos dalykui pateiktas kursinis darbas ,,Gyvulio klinikinis tyrimas". Tyrimas atliktas pagal Muniškių ūkyje laikomą karvę. Gautas maksimalus įvertinimas (10).

Pašarai gyvuliams

Veterinarija Laboratorinis darbas 2017 m. studentė17
Veterinarijos paskaitų laboratorinis darbas. Tema: pašarai gyvuliams. Nagrinėjamos skirtingos pašarų grupės įvairioms gyvulių grupėms. Pateikiami savikontrolės klausimai