UAB "X" padalinio grupinio darbo valdymas

21 psl. / 5500 žod.

Ištrauka

Grupė – tai dviejų ar daugiau žmonių kolektyvas, kurie tarpusavyje bendrauja, daro vienas kitam įtaką, siekdami įgyvendinti bendrus organizacijos ir grupės užsibrėžtus tikslus. Nagrinėjant grupes reikia pabrėžti, kad geriausi rezultatai yra gaunami kada ji tampa viena komanda.

Organizacijų vadovai savo nuožiūra sudaro grupes, padalinius, dalija pareigas ir skirsto įgaliojimus. Vadovybės valia sudarytos grupės vadinamos formaliomis grupėmis arba formaliomis organizacijomis. Pagrindinė jų funkcija yra atlikti užduotis ir siekti nurodytų tikslų.

Įvairių visuomenės veiklos sričių, tarp jų ir organizacijos veiklos efektyvumas daugiausia priklauso nuo joje funkcionuojančių grupių efektyvumo. Skirtingose organizacijose sprendimai gali būti priimami kaip atskirų asmenų taip ir grupių. Tai priklauso nuo sprendimo sudėtingumo laipsnio, organizacijos struktūros, reikšmės, atsakomybės delegavimo laipsnio, aplinkybių.

Darbo objektas. Pasirinkto „N“ padalinio grupinio darbo valdymas.

Darbo tikslas. Išanalizuoti kaip darbo grupės valdymą teoriniu aspektu ir ištirti UAB „Samsonas“ padalinio grupinio darbo valdymą praktiniu aspektu.

Darbo uždaviniai:

1. Aptarti darbo grupės valdymą teoriniu aspektu;

2. Išnagrinėti UAB „Samsonas“ padalinio grupinio darbo valdymo įvertinimo etapus.

3. Pateikti išvadas UAB „Samsonas“ padalinio grupinį darbo valdymą.

Darbo metodai. Mokslinei literatūrai analizuoti buvo pasitelktas monografinis metodas, sisteminė mokslinės literatūros analizė ir gautų duomenų analizė. Darbo tikslui įgyvendinti pasitelkta įvairių metodų taikymas duomenų analizei atlikti: mokslinės literatūros lyginamoji analizė, sisteminė analizė.

Darbe naudoti informacijos šaltiniai. Rengiant darbą buvo naudojami vadybos mokslo mokymas apie organizacijos žmogiškuosius išteklius bei organizacijų psichologijos mokymas apie grupinius procesus darbo organizacijoje, viešojo administravimo vadybos, ekonomikos literatūros šaltiniai, mokslinė literatūra, straipsniai, publikacijos, informaciniai šaltiniai internete.

Šia tema yra siekiama supažindinti, koks yra svarbus grupinis darbas, o ypač tinkamas „N“ padalinio grupinio darbo valdymas ir ką jis duoda bendrai žmonių veiklai siekiant vienokių ar kitokių tikslų.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • TEORINĖ DALIS
  • 1. GRUPINIS DARBO VALDYMAS4
  • 1.1. Grupinio darbo apibrėžimas4
  • 1.2. Grupinio darbo valdymo organizavimo formos7
  • 1.3. Grupinio darbo valdymo efektyvumas11
  • PRAKTINĖ DALIS
  • 2. PADALINIO GRUPINIO DARBO VALDYMO ANALIZĖ12
  • 2.1. UAB apibūdinimas12
  • 2.2. UAB padalinio grupinio darbo valdymo situacijos įvertinimas13
  • IŠVADOS19
  • LITERATŪROS IR ŠALTINIŲ SĄRAŠAS20

Reziumė

Autorius
rasa13
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Ekonomika
Kaina
€7.56
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 30, 2016
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
21 psl.

Susiję darbai

Žmogiškųjų išteklių valdymas: darbo rinka

Ekonomika Referatas zuzenka
Terminas “ darbo rinka” siaurąja prasme reiškia vietą, kurioje perkama ir parduodama žmogaus darbo jėga. Žmogus yra universalus visuomeninis elementas, turintis sąmonę, pasaulėžiūrą,...

Laisvas darbuotojų judėjimas ES

Ekonomika Referatas 2011 m. jusstia
Darbe pateikta visa būtina informacija. Išdėstyta nuosekliai, aiškiai. Pateiktos logiškos išvados. Nurodyti literatūros šaltiniai.