Kelionių autobusu vaikams organizavimas

38 psl. / 13589 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas. Viena labiausiai išplėtotų ir sparčiausiai augančių ūkio šakų pasaulyje yra turizmas, kuris tapo neatsiejama modernaus gyvenimo dalimi. Augant turistinių paslaugų pasiūlai, atsiranda vis didesnis poreikis organizuoti keliones vaikams, o saugiausia tokų kelionių priemonė yra kelionė autobusu, tuo labiau, kad orientuojamasi į vietinio maršruto sudarytas keliones vaikams Lietuvoje, o ne tarptautines. [17, p. 12]. Todėl kelionių organizatoriai ne visi gali pasiūlyti keliones autobusu vaikams organizavimo paslaugas, nes būtina pasiūlyti ir sureguliuoti kelionių maršrutus, vežimo grafiką, apskaičiuoti bilietų kainas vaikų kelionėms, jų kaina turi būti mažesnė negu suaugusiems skirtų kelionių, užtikrinti kelionių saugumą. Siekdamos tapti patrauklias paslaugas teikiančiomis įmonėmis, turizmo verslo atstovai turi stengtis skirti išskirtini dėmėsį vaikų kelionėms autobusu organizavimui. Svarbu yra tai, kad kelionių autobusu vaikams organizavimas turi būti operatyvus ir lankstus, bet kelionių organizavimo įmonių vadovai dažniausiai neskiria šiai paslaugai reikalingo dėmesio. [16, p. 7]. Su tokia situacija susidūrė ir daugybė turizmo įmonių, todėl per paskutinius trejus metus, stengiasi analizuoti kelionių autobusu vaikams organizavimą ir jį tobulinti, bei laiko ir lėšų šioms problemoms spęsti. [22]. Todėl kelionių organizatoriai autobusu Lietuvoje susidūrė su problema, nes siūlo tik keletą kelionių autobusu vaikams, o nežino kaip labiau pritraukti ir užpildyti šią dar gan tusčią rinkos dalį, kokias keliones siulyti vaikams autobusu, kokios kelionės būtų pelningos.

Darbo objektas: kelionių autobusu vaikams organizavimas Lietuvoje.

Darbo tikslas: ištirti kelionių autobusu vaikams organizavimą Lietuvoje.

Norint pasiekti išsikeltą tikslą bus sprendžiami šie darbo uždaviniai:

  1. Išanalizuoti kelionių autobusu vaikams organizavimą teoriniu aspektu;
  2. Aptarti tyrimo metodus ir priemones;
  3. Išsiaiškinti kelionių organizatorių klientų (paimant pavyzdžiu UAB “Mūsų odisėja”) nuomonę apie kelionių autobusu vaikams organizavimą Lietuvoje;
  4. Pateikti išvadas ir pasiūlymus.

Darbe naudoti informacijos šaltiniai. Rengiant darbą buvo naudojami vadybos, turizmo vadybos, bei apskaitos vadybos, marketingo literatūra ir šaltiniai, mokslinė literatūra, straipsniai, publikacijos, informaciniai šaltiniai internete. Apie kelionių organizavimą analizavo lietuvių autoriai: Grecevičius P. (2002), Stulpinaitė J. (2000), ir kt.,o taip nagrinėjo įvairiais aspektais užsienio autoriai: Holloway, J. C. (2003), Grönroos, Ch. ( 2001) ir kiti autoriai. Atsižvelgiant į temos aktualumą ir svarbą kiekvienai keliones organizuojančiai įmonei, šiuo darbu buvo siekiama išsiaiškinti kelionių autobusu vaikams organizavimą Lietuvoje analizuojant keliones organizuojančiose įmonėse. Remiantis tyrimo rezultatais bus pasiūlyta kelionių autobusu vaikams organizavimo tobulinimo gairės kelionių organizavimo įmonėms.

Darbo metodai. Kursiniame darbe siekiant išanalizuoti pasirinktą temą naudojami įvairūs teoriniai ir empiriniai tyrimo metodai. Teoriniai metodai: lyginamasis metodas; sisteminės analizės metodas; statistinės analizės metodas; apibendrinimo metodas. Empirinis metodas: mokslinės literatūros ir dokumentų analizės metodas. Remiantis teorinėmis bei duomenų apžvalga buvo atlikta ir išanalizuota anketinė apklausa kelionių organizatorių įmonėje, paėmus kaip pavyzdį turizmo agentūrą, kuri organizuoja keliones vaikams autobusu Lietuvoje “Mūsų odisėja”. Duomenys bus apdoroti ir skaičiavimai atlikti Excel.

Darbo rezultatai, jų naudingumas ir taikymo sritys. Nenorėdama apkrauti šio darbo ypatingai didelių kiekių informacijos, aprašiau, mano manymu, svarbiausius ir aktualiausius aspektus. Kursinio darbo tema yra labai įdomi ir aktuali, todėl tyrimo rezultatų taikymas yra aktualus mokslininkams ir vadybos, turizmo vadybos, apskaitos vadybos studentams tęsti tolesnius tyrimus įmonėse. Darbas gali būti naudingas apskaitos vadybininkams, kurie siekia pagerinti turizmo įmonių apskaitos vadybą, profesionaliai parinkta ir apskaičiuota kelionė ir jos kaina yra viena iš svarbiausių turizmo įmonių tikslas ir veiklos efektyvumo užtikrinimo būdų. Nes apskaitos informacija vadinami iš patikimo šaltinio gauti ir tinkamai užfiksuoti apskaitos duomenys, kurie naudojami valdymui arba gali būti naudingi valdytojams ateityje. Nes šiuo metu aktualūs svarstymai kaip kuo sėkmingiau keliones autobusu vaikams organizuojančioms įmonėms gauti informaciją ekonominiams sprendimams priimti ir (arba) finansinei atskaitomybei sudaryti. Išnagrinėjus šią temą, galima manyti, jei kada tektų organizuoti keliones autobusu vaikams arba patiems studentams turėti savo turizmo verslą, šio darbo rezultatus galima panaudoti ateityje, tobulinant kelionių paslaugas vaikams, be to ši tema gali padėti įvertinti pačių keliones organizuojančių įmonių klientų požiūrį į kelionių autobusu vaikams organizavimą.

Darbo struktūra. Darbą sudarys titulinis lapas, turinys, įvadas, dėstomoji dalis. Pirmoje dalyje nagrinėjami teoriniai procesai, antroje – pristatoma tyrimo metodologija ir atliekama turizmo agentūrų darbuotojų apklausos tyrimo analizė tirianuomonė apie kelionių autobusu vaikams organizavimą Lietuvoje. Darbo gale pateikiamos išvados ir pasiūlymai, literatūros sąrašas, priedai.

Siekiant nusistatyto darbo tikslo pirmiausia pradėsiu nuo abstrakčių dalykų – nuo trumpos turimo kelionės autobusu vaikams organizavimo teorijos bendros apžvalgos, kitose darbo skyriuose bus pateikta tyrimo analizė kelionių organizavimo įmonėse tiriant kelionių autobusu vaikams organizavimą. Darbo skyrių gale pateiksiu nagrinėtų problemų išvadas.


Turinys

  • ĮVADAS 3TEORINĖ DALIS
  • 1. KELIONIŲ AUTOBUSU VAIKAMS ORGANIZAVIMAS5
  • PRAKTINĖ – ANALITINĖ DALIS
  • 2. KELIONIŲ AUTOBUSU VAIKAMS ORGANIZAVIMO TURIZMO AGENTŪROJE KLIENTŲ TYRIMAS21
  • IŠVADOS IR PASIŪLYMAI32
  • LITERATŪRA IR ŠALTINIAI34
  • PRIEDAI36

Reziumė

Autorius
rasa13
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Turizmas
Kaina
€11.40
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 30, 2016
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
38 psl.

Susiję darbai

Kelionių agentūros verslo planas

Turizmas Verslo planas 2013 m. roxta
Verslo planas sukurtas kelionių agentūrai. Įvertintas 10 balų. Smulkiai išanalizuota kelionių agentūrų veikla bei jų pelningumo užtikrinimas

Kelionių agentūrų veikla

Turizmas Prezentacija 2010 m. laurauske
Prezentacija, kurioje pristatoma studentų sugalvotos kelionių agentūros veikla ir su ja susiję aspektai.