Kita / Maisto technologija

Grūdų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

0 atsiliepimų
Autorius:

Šiais laikais valgiaraščiuose ėmė vyrauti mažai angliavandenių turintis maistas, todėl deramai neįvertinama grūdų (ypač – neperdirbtų grūdų) nauda sveikatai. Nuo neatmenamų laikų grūdai buvo vienas pagrindinių agrarinių bendruomenių maisto produktų. Kiekvienoje kultūroje grūdų patiekalai buvo ryškiausias kulinarinis elementas. Šiandien moderni žemės ūkio technika ir pervežimo greitis suteikia galimybę išbandyti daugybę įvairių grūdinių produktų, tačiau vartotojai teikia pirmenybę vietiniams kviečiams, kurie sumalami į miltus ir iš jų kepama duona bei jos gaminiai. Šiek tiek mažiau vartojama kukurūzų, ryžių, avižų, miežių, sorų ir egzotinių grūdų.

Neperdirbtuose grūduose gausu kompleksinių angliavandenių, ląstelienos, vitaminų bei mineralų. Nedaug riebalų. Valgydami grūdus kartu su pupelėmis ir kitais ankštiniais augalais, aprūpiname organizmą reikalingais baltymais.

 

Savarankiško darbo tikslas:

Išanalizuoti grūdų sudėtį, jų savybes, pokyčius maisto ruošimo metu.

 

Savarankiško darbo uždaviniai:

  1. Pateikti grūdų cheminę sudėtį;
  2. Parengti grūdų komponentų sudėties ir cheminių savybių analizę;
  3.  Nurodyti grūdų komponentų galimus pokyčius;
  4. Vertinti grūdų svarbą;
  5. Rasti internete ir pateikti naujausią informaciją apie grūdų mokslinius tyrimus;
Darbo tipas:
Apimtis:
4522 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • Turinys:
  • ĮVADAS
  • 1. GRŪDŲ CHEMINĖ SUDĖTIS
  • 2. GRŪDŲ KOMPONENTŲ SUDĖTIES IR CHEMINIŲ SAVYBIŲ ANALIZĖ
  • 2.1 BALTYMAI
  • 2.1.1 BALTYMŲ STRUKTŪRA
  • 2.1.2 BALTYMŲ FORMA
  • 2.1.3 NEPAKEIČIAMOS AMINO RŪGŠTYS
  • 2.1.4 BALTYMŲ SAVYBĖS
  • 2.1.5 BALTYMŲ KLASIFIKACIJA
  • 2.2 ANGLIAVANDENIAI
  • 2.2.1 ANGLIAVANDENIŲ KLASIFIKAVIMAS
  • 2.2.2 MONOSACHARIDAI
  • 2.2.3 OLIGOSACHARIDAI
  • 2.2.4 POLISACHARIDAI
  • 2.3 RIEBALAI
  • 2.3.1 RIEBALŲ KLASIFIKAVIMAS
  • 2.3.2 RIEBALŲ HIDROLIZĖ IR OKSIDACIJA
  • 2.3.3 PAPRASTIEJI RIEBALAI
  • 2.3.4 SUDĖTINIAI RIEBALAI
  • 2.4 VANDUO
  • 2.5 VITAMINAI
  • 2.6 MINERALINĖS MEDŽIAGOS
  • 3. GRŪDŲ KOMPONENTŲ GALIMI POKYČIAI LAIKYMO METU
  • 4. GRŪDŲ SVARBA
  • 5. GRŪDŲ MOKSLINIAI TYRIMAI
  • 5.1 ŽIEMINIŲ IR VASARINIŲ KVIEČIŲ DERLIAUS IR GRŪDŲ KOKYBĖS PRIKLAUSOMUMAS NUO AZOTO TRĄŠŲ NORMŲ
  • 5.2 ŽIEMINIŲ KVIEČIŲ GRŪDŲ KOKYBINIŲ SAVYBIŲ KITIMAS PRIKLAUSOMAI NUO TRĘŠIMO IR LAIKYMO TRUKMĖS
  • 6. IŠVADOS
  • 7. LITERATŪRA

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Sviesto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Referatas Sviesto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

Pasirinkau šią temą, nes pati mėgstu sviestą, dažniausiai jį naudoju darydama sumuštinius, padažus ir kepdama [...]

Prezentacija: sviesto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Prezentacija Prezentacija: sviesto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

Mano darbo tikslas: geriau įsisavinti pagrindines chemijos temas, analizuojant konkretaus pasirinkto maisto produkto sudėtį, savybes [...]

Grūdų cheminės sudėties ir technologinių savybių nustatymas
Laboratorinis darbas Grūdų cheminės sudėties ir technologinių savybių nustatymas

Laboratorinis darbas Nr. 1   „KVIEČIŲ RODIKLIŲ NUSTATYMAS“   Tyrimo objektas: grūdai nr. 42 .     GRŪDŲ KVAPO IR SPALVOS NUSTATYMAS   Darbo [...]

Sudėtinių vaistų farmakologinių savybių analizė ir situacijos analizė
Referatas Sudėtinių vaistų farmakologinių savybių analizė ir situacijos analizė

TheraFlu – Flu (nuo peršalimo, gripo simptomų ir kosulio. Stipraus poveikio, nakties metu). Situacija: 28 m. pacientė [...]

''Farmakologija'' savarankiškas darbas. Sudėtinių vaistų farmakologinių savybių analizė, situacijos analizė
Referatas ''Farmakologija'' savarankiškas darbas. Sudėtinių vaistų farmakologinių savybių analizė, situacijos analizė

Savarankiško darbo tikslas:Išnagrinėti pagrindines vaistų grupės, jų poveikį vidaus organų sistemoms ir organams, vartojimo [...]

Nekilnojamojo turto rinkos vertės analizė Jonavos rajone
Referatas Nekilnojamojo turto rinkos vertės analizė Jonavos rajone

Nekilnojamojo turto rinka Lietuvoje atsigauna - apie tai byloja naujai vis sparčiau atsigaunantis statybų verslas [...]

Nekilnojamojo turto ekonomika „Gyvenamųjų namų vertės ir ją lemiančių veiksnių analizė Vilniuje“
Referatas Nekilnojamojo turto ekonomika „Gyvenamųjų namų vertės ir ją lemiančių veiksnių analizė Vilniuje“

Nekilnojamasis turtas - žemė ir su ja susiję objektai, kurių buvimo vietos negalima pakeisti, nekeičiant [...]

Grandinės dažninių savybių analizė
Laboratorinis darbas Grandinės dažninių savybių analizė

Apskaičiuoti ir nubraižyti duotos grandinės dažnines amplitudės ir fazės charakteristikas. Nustatyti grandinės pralaidumo juostą Duota: R [...]

LR valstybės biudžeto pajamų kitimo analizė 2002-2011 metais
Kursinis darbas LR valstybės biudžeto pajamų kitimo analizė 2002-2011 metais

Lietuvos Respublikos valstybės biudžetas – valstybės piniginių pajamų ir išlaidų per tam tikrą laikotarpį planas [...]

Įmonių grupės ”Alita” vertės pokyčių bei juos įtakojančių veiksnių analizė
Referatas Įmonių grupės ”Alita” vertės pokyčių bei juos įtakojančių veiksnių analizė

Finansinė analizė yra viena iš aktyviausių įmonės valdymo sistemos funkcijų. Ji padeda nustatyti įmonės veiklos [...]

Agaro sudėtis, savybės, tipai bei pritaikymas
Referatas Agaro sudėtis, savybės, tipai bei pritaikymas

Agaras buvo atrastas Minoro Tarazaimono Japonijoje 1658m. Mikrobiologijoje pirmą kartą buvo panaudotas 1892m. Vokietijoje buvo [...]

Pinigų paklausa. Jos kitimo analizė Lietuvoje
Referatas Pinigų paklausa. Jos kitimo analizė Lietuvoje

Pinigų paklausos tyrimai yra vieni labiausiai paplitusių empirinio pobūdžio ekonomikos tyrimų. Tai nesunku paaiškinti – [...]

Komercinių bankų sistema ir jos kitimo ekonominė analizė Lietuvoje
Referatas Komercinių bankų sistema ir jos kitimo ekonominė analizė Lietuvoje

Verslo aplinka šiomis dienomis nuolat keičiasi, taigi norint pradėti vystyti verslą, reikia analizuoti dabartinę situaciją [...]

Prezentacija: smegenų skysčio savybių ir sudėties pokyčiai esant įvairiai centrinės nervų sistemos patologijai
Prezentacija Prezentacija: smegenų skysčio savybių ir sudėties pokyčiai esant įvairiai centrinės nervų sistemos patologijai

Pilnas prezentacijos tekstas yra skaidrių komentaruose. Darbas ruoštas Klinikinių tyrimų paskaitai. Buvo įvertintas 10.

Įmonės vertės nustatymo būdų analizė
Referatas Įmonės vertės nustatymo būdų analizė

Turto vertinimas reikalingas tiek perkant, tiek ir parduodant turtą, jį įkeičiant ar kitaip keičiant jo [...]