Vadovo asmenybė ir vadovavimo sprendimai

33 psl. / 6903 žod.

Ištrauka

Mano kursinio darbo pasirinkta tema supažindins su vadovo asmenybės bruožais bei
atskleis vadovavimo sprendimus. Darbą norėčiau pradėti nuo teorinės dalies, kurioje pateiksiu svarbiausias sąvokas, susijusias su vadovo asmenybe, aprašysiu asmenines vadovo savybes, kompetencija, kurios padeda pasiekti geresnių rezultatų, atskleisiu vadovavimo stilių rūšis bei išanalizuosiu bendravimo, kolektyvo darnos įmonėje svarbą.
Organizacija tai žmonių grupė, kuriuos sieja bendradarbiavimas, bendri interesai ir tikslai, t.y. kiekviena įsikūrusi organizacija turi savo viziją ir misiją. Misija suderinta su organizacijos vertybėmis leidžia efektyviai įgyvendinti organizacijos planus. Tačiau organizacijos veiklos sėkmė priklauso ne vien nuo parduodamų prekių ar teikiamų paslaugų, bet svarbų vaidmenį atlieka įmonės vadovas, darbuotojai, vadovavimo jais stilius, konfliktų sprendimas, kolektyvo emocinės aplinkos palaikymas ir kurimas. “Svarbiausioji sėkmės formulė – žinios, kaip elgtis su žmonėmis” (Teodoras Ruzveltas). Vadovą būtų galima apibūdinti kaip žmogų, kuris visada žingsniu priekyje savo pavaldinių. Vadovavimo esmė remiasi žmonių nukreipimu ir jų motyvavimu, laikantis atitinkamo vadovavimo stiliaus, naudojant įvairias poveikio formas, valdymo būdus, metodus. Vadovas neįkvėps žmonių, jeigu nesuteiks jiems vizijos, neskatins jų pasitikėjimo savo jėgomis, nežadins emocijų. O kaip tik jos, nukreiptos tinkama linke, ir yra sėkmingai veikiančios organizacijos varomoji jėga. Vadovui tenka spręsti ne tik tiesiogiai su darbu ir atliekamomis užduotimis susijusias problemas, jo pareiga tinkamai reaguoti į darbuotojų bendravimo ar net asmenines problemas, jas išspręsti. Bendravimas – tai didžiausią organizacijos vertybė, kaip nematerialus įmonės turtas, padedantis vienyti žmones bendram tikslui, įkvėpti ir motyvuoti juos, kurti darną organizacijoje, taip pat pasireikšti komandos narių geriausioms savybėms, kurios turi įtakos, ne tik kompanijos emociniam klimatui, bet ir užtikrina aukštesnius rezultatus.
Teorinėje-metodinėje dalyje atskleisiu, tarptautinės konsultacijų kompanijos „Hay Group“ atlikto ilgamečio tyrimo rezultatus apie įmonių vadovus Europoje, kokius jie naudoja vadovavimo stilius ir kokią aplinką kuria įmonėje. Sekančiai pateiksiu Statistikos Departamento duomenys pagal nagrinėjamą problemą šalies ūkio lygyje.
Analitinėje-metodinėje dalyje aprašysiu mažmenine ir didmenine prekyba besiverčiančia įmonę, kuri koncentruota ne tik į kokybišką klientų aptarnavimą, bet ir į gerų sąlygų įmonėje užtikrinimą. Taip pat aprašysiu kaip organizacija atsižvelgia į nagrinėjamos temos aktualumą.
Kursinį darbą pabaigsiu praktine dalimi, kurioje analizuojami problemos sprendimo būdai įmonės viduje ir išorėje.
Darbo objektas – vadovo asmenybė ir vadovavimo sprendimai.
Darbo tikslas – atskleisti vadovo asmenybės bruožus, įvertinti vadovavimo sprendimų svarbą remiantis įmonės UAB „Officeday“ pateikta informacija.
Darbo uždaviniai:
1. išanalizuoti mokslinę literatūrą, pateiki vadovo sampratą, pristatyti svarbiausius įmonės veiklai vadovo asmenybės bruožus;
2. remiantis literatūros šaltiniais aprašyti vadovo kompetencija bei sugebėjimus, išanalizuoti vadovavimo metodus;
3. atskleisti būdus padedančius valdyti grupės dinamiką;
4. pateikti informaciją, kokias komunikacijos priemones naudoja bei kokius valdymo sprendimus priima UAB „Officeday“ ir kokia yra jų svarba formuojant ir valdant įmonės kolektyvo narius.
Tyrimo metodai:
1. Mokslinės literatūros apibendrinimas, analizė;
2. UAB „Officeday“ pateikta informacija ir darbuotojų apklausa;


Turinys

  • Įvadas 3Teorinė dalis5
  • Vadovo asmenybė5
  • Vadovo kompetencija bei sugebėjimai10
  • Vadovavimo sprendimai12
  • Vadovavimo stiliai ir elgsena12
  • Vadovavimo stiliaus pasirinkimas16
  • Komunikacija ir organizacinė kultūra17
  • Teorinė-metodinė dalis19
  • Vadovavimo sprendimai šalies ūkio lygyje19
  • Įmonės pristatymas22
  • UAB „Officeday“ vadovavimo sprendimo būdai23
  • Išvados28
  • Priedai29
  • Literatūros sąrašas33

Reziumė

Autorius
meduolis
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€8.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 24, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
33 psl.

Susiję darbai

Vadovavimo stiliai

Vadyba Referatas sniecka
„Vadovavimas žmonėms – mokslas ir menas“ ( R. Razauskas). Vadovavimas žmonėms yra svarbiausia organizacijos funkcija, garantuojanti jos gyvavimą. Rinkos sąlygomis efektyvios tik tos...

Vadovavimo stiliai ir juos formuojantys veiksniai

Vadyba Referatas rasa1995
Šiuolaikinė visuomenė skuba gyventi. Laimi tas, kas spėja įsijausti į dabartinį ritmą – tas, kuris yra stipresnis, aktyvesnis, gabesnis, apsukresnis, kūrybiškesnis, mokantis greičiau...