Nuolatinės srovės elektros pavaros elektroninio galios keitiklio su mikroprocesoriniu valdymu projektavimas ir tyrimas

47 psl. / 5492 žod.

Ištrauka

Šių dienų automatinės elektros pavaros yra sudėtingi elektrotechniniai įrenginiai.Šie įrenginiai jungia techninės kibernetikos, pramonės elektronikos, skaičiavimo technikos ir kitų technikos sričių bei mokslo elementus į vieną vieningą visumą. Automatinės elektros pavaros plačiai naudojamos pramonės srityse, taip pat su pramone susiejusiose srityse, tokiose kaip transporte, laivyne, aviacijoje, žemės ūkyje ir kitur. Kadangi visa ši modernizacija plinta taip plačiai ir jas stengiasi įdiegti vis daugiau organizacijų, kyla vis daugiau bendrų techninių problemų susijusių su gamybos procesų automatizavimo sparta, įvairių naudojamų mechanizmų našumo stoka, gamybos produktų kokybės gerinimu, naudojamų mechaninių įrenginių tobulinimu. Visos šios problemos sprendžiamos naudojant automatines elektros pavaras.
Įvairiose mūsų šalies pramonės srityse elektros pavaros sudaro didžiausia vartotojų dalį. Todėl labai svarbu pasirinkti pavaros tipą, elementus bei valdymo sistemos struktūrą.Tokiu būdu bus pasiekti mažiausi energijos nuostoliai, patenkinti norimi reikalavimai.
Sudėtingu elektrotechninių įrenginių tobulinimui naudojami naujausi mokslo ir technikos laimėjimai.Nauji elektros pavarų automatinės valdymo sistemos stipriai supaprastina mechanizmus, stipriai padidina naudingumą, pagerina jų konstrukciją, sumažina metalo kiekį mechanizmuose, stipriai prailgina eksploatavimo laiką, pagerina įrenginio valdymo sąlygas.
Mechanizmo darbo judesiai yra apibūdinami tokiais kintamaisiais kaip: greitis, pagreitis, sukimo momentas, mazgų tarpusavio padėtis..Šie kintamieji yra stabilizuojami arba keičiami tam tikra funkcija ir tam tikru tikslumu, kartais naudojami tik apribojimai. Norint pasiekti šį tikslą reikia reguliuoti elektrinius kintamuosius, tokius kaip: maitinimo įtampos amplitudę, dažnį, variklio rovę, magnetinį srautą.
Automatinėm elektros pavaroms valdyti reikia tik paprasčiausių žmogaus komandų.Vienintelis operatoriaus darbas yra tik įjungti įrenginį, nustatyti įtaiso reikiamą rėžimą ir įjungti pavaras, jei norima mechanizmą sustabdyti.Dažnai ir šios operacijos yra atliekamos ne operatoriaus, o valdymo sistemų, kurios turi atskirus daviklius, technologines linijas ar pramoninius robotus.
Automatines elektros pavaras sudaro dvi dalys: energetinė ir informacinė. [1] Energetinę dalį sudaro galios keitiklis, variklis ir mechaninė grandis. Ši dalis skirta elektros energija paversti mechanine ir perduoti ją mechanizmui. Informacinė dalis valdo ši procesą pagal daviklių parodymus, kintamųjų nustatymo parametrus arba apribojimo kriterijus.


Turinys

  • 1. ĮVADAS2
  • 2. ANALITINĖ DALIS5
  • 3. PROJEKTINĖ DALIS12
  • 4. Projektinių sprendimų pagrindimas12
  • 5. Scheminiai sprendimai14
  • 6. Keitiklio galios elementų skaičiavimas ir parinkimas15
  • 7. Keitiklio informacinės elektronikos elementų parinkimas25
  • 8. Principinės elektrinės schemos sudarymas ir aprašymas37
  • 9. Keitiklio charakteristikų skaičiavimas41
  • 10. IŠVADOS IR PASIŪLYMAI43
  • 11. LITERATŪROS SĄRAŠAS44
  • 12. GRAFINĖ MEDŽIAGA45

Reziumė

Autorius
eivydasj
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Elektronika
Kaina
€7.56
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 24, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
47 psl.

Susiję darbai

Nuolatinės srovės elektros perdavimo linijos tyrimas

Elektronika Laboratorinis darbas 2010 m. lseis
Išanalizuoti nuolatinės srovės elektros perdavimo linijos veikimą,išmokti nustatyti įtampos linijos gale, įtampos nuostolių linijoje,galios linijos pradžioje, nuostolių linijoje galios, apkrovos galios ir linijos...