GPS imtuvo duomenų nuskaitymas ir išrinkimas

6 psl. / 1059 žod.

Ištrauka

  1. Darbo tikslas

Susipažinti su GPS siųstuvų / imtuvų darbo principu, bei nuskaityti duomenis iš „HI-204III GPS RECEIVER“ imtuvo, kad būtų galima sužinoti koordinates.

  1. Teorinė dalis

GPS (angl. Global Positioning System) – Visuotinė padėties nustatymo sistema, arba Globali pozicionavimo sistema. Leidžia nustatyti objekto koordinates bet kurioje pasaulio vietoje. Sistemos pagrindas – IT technologijų sąveika su planetą gaubiančiu GPS palydovų tinklu. Tai viena iš palydovinių navigacijos sistemų.

GPS sistemoje naudojami 24 palydovai, priklauso JAV palydovinės navigacijos sistemai NAVSTAR (Navigation Satellite Time and Ranging).GPS palydovai skrieja 6 orbitinėmis trajektorijomis (po 4 kievienoje). Orbitų aukštis nuo žemės paviršiaus – apie 20180 km.Kiekvienas GPS palydovas radiosignalais į Žemę perduoda informaciją apie savo buvimo vietą (koordinates), tikslų laiką ir identifikavimo kodą.

GPS imtuvai – taiprietaisai, priimantys signalus iš GPS palydovų. GPS imtuvus naudoja vartotojai, esantys žemės paviršiuje ir aviacijai tinkamame atmosferos sluoksnyje, savo buvimo koordinatėms nustatyti. GPS imtuvą paprastai sudaro dvi pagrindinės dalys – pagrindinis imtuvo mazgas (GPS engine) ir vartotojiška taikomoji programa.

Koordinačių nustatymas – GPSimtuvas priima signalus iš 3-5 artimiausių GPS palydovų, esančių tiesioginio matomumo zonoje, algoritmais apdoroja gautus signalus ir pateikia tokias vartotojo buvimo vietos koordinates:

  • platuma,
  • ilguma,
  • aukštis virš jūros lygio,
  • judėjimo greitis,
  • judėjimo kryptis.

Reziumė

Autorius
smygolas
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Informatika
Kaina
€1.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 23, 2014
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
6 psl.

Susiję darbai

NCBI GenBank, Refseq duomenų bazės

Informatika Prezentacija 2019 m. lauradzo
Prezentacijoje pagal pateiktą užduotį yra palyginamos NCBI GenBank ir Refseq duomenų bazės. Šios duomenų bazės plačiai naudojamos biomedicinos moksluose. Skaidrės yra mokomoji medžiaga...

Asmens duomenų saugumas

Informatika Prezentacija 2020 m. jociute
Prezentacija informaciniu technologijų pamokai apie Asmens duomenų saugumą, turi šaltinius, testą, įvairius klausimus, iliustracijas, dizainą