Cheminiai indai ir prietaisai. Saugaus darbo taisyklės.

2 psl. / 500 žod.

Ištrauka

Cheminiai indai ir jų naudojimas. Laboratorijoje dažniausiai naudojami stikliniai indai chemikalams laikyti, šildyti, virinti, dujoms rinkti, skysčių ir dujų tūriams matuoti, džiovinti, sverti ir kitiems reikalams (1 pav.).

Mėgintuvėliai naudojami reakcijoms atlikti (medžiagoms tirpinti, sumaišyti, šildyti ir t.t.). Cheminės stiklinės naudojamos skysčiams sumaišyti, pašildyti, medžiagoms tirpinti ir perkristalinti. Kūginės kolbos naudojamos reakcijoms atlikti, medžiagoms tirpinti, kristalinti, skysčiams pašildyti ir skysčiams rinkti distiliavimo metu. Apvaliadugnės kolbos naudojamos, kai skysčius reikia ilgą laiką virinti ar kaitinti. Atsparus kaitinimui indas pažymimas baltu skrituliu, kvadratu ar stačiakampiu. Mėgintuvėliai šiais ženklais yra nežymimi, bet reikia žinoti, kad chemijos laboratorijoje naudojami tik karščiui atsparūs mėgintuvėliai. Distiliuotas vanduo laikomas specialiame inde prie vandens dejonizavimo aparato ir plovimo kolbose.


Turinys

  • Saugaus darbo taisyklės laboratorijoje
  • Cheminių indų klasifikacija
  • Cheminių indų naudojimas

Reziumė

Autorius
reda745
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 16, 2016
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

Laboratorinis darbas : Obuoliai

Chemija Laboratorinis darbas 2013 m. avaida19
Obuolius reikia laikyti vėsioje, nekintamoje temperatūroje ir tamsioje vietoje. Geriausia tokia vieta namuose yra šaldytuvas.

Kosmetinės chemijos darbas

Chemija Referatas 2016 m. rene999
KŪNO LOSJONO “DOVE” IR “MARY KAY” GAMINIŲ PALYGINAMOJI ANALIZĖ . KG1. „Dove summer glow”- maitinamasis kūno losjonas papildytas drėkinamosiomis ir švelniomis savaiminį įdegį...