Kita / Maisto technologija

Grūdų cheminės sudėties ir technologinių savybių nustatymas

0 atsiliepimų
Autorius:

Laboratorinis darbas Nr. 1

 

„KVIEČIŲ RODIKLIŲ NUSTATYMAS“

 

Tyrimo objektas: grūdai nr. 42 .

 

 

  1. GRŪDŲ KVAPO IR SPALVOS NUSTATYMAS

 

Darbo tikslas: Kviečių grūdų spalvos ir kvapo nustatymas.

 

Įranga:

- laboratorinis malūnas;

- laboratorinės svarstyklės, kuriomis galima sverti ± 0,1 g tikslumu;

- 500 cm3 dėžutė su dangteliu;

- 100 cm3 Erlenmejerio kolba su šlifu;

- 200–250 cm3 lėkštelė;

- vielinis sietas, kurio akučių dydis 0,6 mm;

- rūšiavimo lentelė;

- mentelė;

- šildymo prietaisas grūdams pašildyti iki 40 °C temperatūros.

Darbo tipas:
Apimtis:
2418 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • Turinys
  • 1. Grūdų kvapo ir spalvos nustatymas;
  • 2. Drėgnumo nustatymas;
  • 3. Grūdų (varpinių) priemaišų klasifikavimas ir nustatymas;
  • 4. Vizualinis kviečių grūdo skersinio pjūvio tyrimas;
  • 5. Stambumo nustatymas pagal 100 grūdų masę.

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Žuvis, jos struktūra, cheminė sudėtis, technologija
Prezentacija Žuvis, jos struktūra, cheminė sudėtis, technologija

Baltymai (14-26 %);Riebalai (0.5-33 %);Mineralinės medžiagos (iki 3 %);Angliavandeniai (0.5-0.8 %);Vanduo [...]

Aldehidai. Jų cheminės bei fizikinės savybės bei sintezės būdai
Referatas Aldehidai. Jų cheminės bei fizikinės savybės bei sintezės būdai

 Organiniai junginiai, turintys >C=O grupę, vadinami karboniliniais junginiais. Priklausomai nuo to, kokie du pakaitai [...]

Agaro sudėtis, savybės, tipai bei pritaikymas
Referatas Agaro sudėtis, savybės, tipai bei pritaikymas

Agaras buvo atrastas Minoro Tarazaimono Japonijoje 1658m. Mikrobiologijoje pirmą kartą buvo panaudotas 1892m. Vokietijoje buvo [...]

Azotinės trąšos, jų fizinės ir cheminės savybės
Referatas Azotinės trąšos, jų fizinės ir cheminės savybės

Agrochemija – tai mokslas, tiriantis cheminių junginių ir biocheminių procesų vykstančių dirvožemyje ir augaluose, paveikimo [...]

Kaulo cheminė sudėtis
Prezentacija Kaulo cheminė sudėtis

Pagrindinis kaulo audinys – kaulinis, kuris sudarytas iš ląstelių ir tarpląstinės medžiagos...

Prezentacija: smegenų skysčio savybių ir sudėties pokyčiai esant įvairiai centrinės nervų sistemos patologijai
Prezentacija Prezentacija: smegenų skysčio savybių ir sudėties pokyčiai esant įvairiai centrinės nervų sistemos patologijai

Pilnas prezentacijos tekstas yra skaidrių komentaruose. Darbas ruoštas Klinikinių tyrimų paskaitai. Buvo įvertintas 10.

Sviesto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Referatas Sviesto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

Pasirinkau šią temą, nes pati mėgstu sviestą, dažniausiai jį naudoju darydama sumuštinius, padažus ir kepdama [...]

Prezentacija: sviesto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Prezentacija Prezentacija: sviesto sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

Mano darbo tikslas: geriau įsisavinti pagrindines chemijos temas, analizuojant konkretaus pasirinkto maisto produkto sudėtį, savybes [...]

Aldehidai: nomenklatūra, fizikinės ir cheminės savybės
Prezentacija Aldehidai: nomenklatūra, fizikinės ir cheminės savybės

Prezentacijoje yra nomenklatūra, izomerija, fizikinės ir cheminės savybės, naudojimas. Trumpai sukonspektuota ir pateikti tik svarbiausi [...]

Birių medžiagų fizinių-mechaninių savybių nustatymas
Laboratorinis darbas Birių medžiagų fizinių-mechaninių savybių nustatymas

Darbo tikslas- Nustatyti augalininkystės produktų fizines mechanines savybes: sampilo tankį, tikrąjį tankį ir poringumą bei [...]

Sudėtinių vaistų farmakologinių savybių analizė ir situacijos analizė
Referatas Sudėtinių vaistų farmakologinių savybių analizė ir situacijos analizė

TheraFlu – Flu (nuo peršalimo, gripo simptomų ir kosulio. Stipraus poveikio, nakties metu). Situacija: 28 m. pacientė [...]

Aktyvus žuvies pakavimas eteriniais aliejais, įvertinant mikrobiologinius ir fizikinius - cheminius sudėties pasikeitimus
Tyrimas Aktyvus žuvies pakavimas eteriniais aliejais, įvertinant mikrobiologinius ir fizikinius - cheminius sudėties pasikeitimus

Įvadas    Maistas nuo seniausių laikų neatsiejamas nuo žmogaus, o keičiantis mąstymui ir poreikiams kartu didėjo [...]

''Farmakologija'' savarankiškas darbas. Sudėtinių vaistų farmakologinių savybių analizė, situacijos analizė
Referatas ''Farmakologija'' savarankiškas darbas. Sudėtinių vaistų farmakologinių savybių analizė, situacijos analizė

Savarankiško darbo tikslas:Išnagrinėti pagrindines vaistų grupės, jų poveikį vidaus organų sistemoms ir organams, vartojimo [...]

Maisto prekių cheminė sudėtis
Referatas Maisto prekių cheminė sudėtis

Tyrimo objektas: Maisto prekių cheminė sudėtis. Cheminės sudėties analizė. Referato tikslas: Išanalizuoti chemine sudėtį maisto prekėse.

 Vištiena ir jos cheminė sudėtis
Referatas Vištiena ir jos cheminė sudėtis

Mėsa-tai vienas svarbiausių maisto produktų, aprūpinant žmogaus organizmą pilnaverčiais baltymais. Dabartinė mėsos pramonė pateikia vartotojui [...]