Grūdų cheminės sudėties ir technologinių savybių nustatymas

13 psl. / 2418 žod.

Ištrauka

Laboratorinis darbas Nr. 1

„KVIEČIŲ RODIKLIŲ NUSTATYMAS“

Tyrimo objektas: grūdai nr. 42 .

  1. GRŪDŲ KVAPO IR SPALVOS NUSTATYMAS

Darbo tikslas: Kviečių grūdų spalvos ir kvapo nustatymas.

Įranga:

- laboratorinis malūnas;

- laboratorinės svarstyklės, kuriomis galima sverti ± 0,1 g tikslumu;

- 500 cm3 dėžutė su dangteliu;

- 100 cm3 Erlenmejerio kolba su šlifu;

- 200–250 cm3 lėkštelė;

- vielinis sietas, kurio akučių dydis 0,6 mm;

- rūšiavimo lentelė;

- mentelė;

- šildymo prietaisas grūdams pašildyti iki 40 °C temperatūros.


Turinys

  • Turinys
  • 1. Grūdų kvapo ir spalvos nustatymas;
  • 2. Drėgnumo nustatymas;
  • 3. Grūdų (varpinių) priemaišų klasifikavimas ir nustatymas;
  • 4. Vizualinis kviečių grūdo skersinio pjūvio tyrimas;
  • 5. Stambumo nustatymas pagal 100 grūdų masę.

Reziumė

Autorius
lauritute2
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€2.29
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 26, 2018
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
13 psl.

Susiję darbai

Grūdai bei jų įvairovė

Maisto technologija Referatas 2015 m. lauraanor
Referatas apie grūdus, jų įvairovę, paplitimą bei klasifikaciją, sudėtį, maistingumą bei kokybės rodiklius.

Jogurto rūgštingumo nustatymas

Maisto technologija Referatas 2012 m. ruby24
Šiam darbui pasirinkau rašyti apie jogurtą, nes buvo įdomu sužinoti ar jogurtas turtingas baltymų, riebalų, vitaminų, mikroelementų ir kitų žmogaus mitybai svarbiomis medžiagomis...

Mėsos šviežumo nustatymas

Maisto technologija Prezentacija lifketa
Šviežia mėsa – tai tokia mėsa, kuri nebuvo specialiai apdorota jokiu kitu būdu, išskyrus šaltį, taip pat vakuuminiu būdu ar inertinių dujų atmosferoje...

Grūdų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė

Maisto technologija Kursinis darbas 2014 m. rozytedovy
Šiais laikais valgiaraščiuose ėmė vyrauti mažai angliavandenių turintis maistas, todėl deramai neįvertinama grūdų (ypač – neperdirbtų grūdų) nauda sveikatai. Nuo neatmenamų laikų grūdai...