Tikslieji ir gamtos mokslai / Chemija

Alkoholdehidrogenazės (ADH) pradinio fermentinės reakcijos greičio ir kinetinių parametrų (Km ir Vmax) nustatymas

0 atsiliepimų
Autorius:

Darbo tikslas

1. Nustatyti pradinio reakcijos greičio priklausomybę nuo fermento kiekio.

2. Ištirti pradinio reakcijos greičio priklausomybę nuo substrato (etanolio) koncentracijos.

3. Įvertinti tiriamos reakcijos kinetinius parametrus (Km, Vmax).

 

Tyrimo objektas

Mielių ADH.

 

Matavimo priemonės

Automatinės 200 μL, 1000 μL, 5000 μL pipetės, spektrofotometras, svarstyklės.

 

Darbo eiga

Fermentas ADH priklauso oksidoreduktazių klasei ir katalizuoja reakciją:

                           ADH

C2H5OH + NAD+ ↔ CH3CHO + NADH + H+

 

Vykstant oksidacijos-redukcijos procesams, kuriuos katalizuoja nikotininių kofermentų turinčios dehidrogenazės, kinta kofermentų absorbcijos maksimumai. NAD+ ir NADH absorbuoja šviesą, esant bangos ilgiui 260 nm. Tačiau esant bangos ilgiui 340 nm, absorbuoja tik NADH, o NAD+ absorbcija iš esmės nevyksta. Todėl vienos kofermento formos perėjimą į kitą labai patogu sekti registruojant spektrofotometru optinio tankio kitimą, esant bangos ilgiui 340 nm.

Kai fermentinės reakcijos grįžtamosios, reakcijos produktai turi didelės įtakos fermentinių reakcijų greičiui, todėl dažnai labai svarbu nustatyti pradinį reakcijos greitį.

Darbo tipas:
Dalykas:
Apimtis:
700 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Alkoholdehidrogenazės pradinio fermentinės reakcijos  greičio ir aktyvumo nustatymas
Laboratorinis darbas Alkoholdehidrogenazės pradinio fermentinės reakcijos greičio ir aktyvumo nustatymas

Vykstant oksidacijos-redukcijos procesams, kuriuos katalizuoja nikotininių kofermentų turinčios dehidrogenazės, kinta kofermentų absorbcijos maksimumai. NAD+ ir NADH [...]

Temperatūros įtaka mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas
Tyrimas Temperatūros įtaka mielių fermentacijos reakcijos greičiui tyrimas

1. Fermentacija- energiją išskiriantis maistinių medžiagų (pvz., gliukozės) anaerobinis fermentinis skilimas. 2. Tikslas: Nustatyti temperatūros itaką [...]