Sultingų produktų apkepimas riebaluose

5 psl. / 1041 žod.

Ištrauka

Teorinė dalis:

Šiluminio paruošimo metu produktai kaitinami skystyje (vandenyje, riebaluose ir kt.) arba dujų aplinkoje (vandens garuose, ore). Kulinariniu požiūriu visi šiluminio paruošimo būdai skirstomi į pagrindinius (virimas, kepimas, troškinimas, apkepinimas) ir pagalbinius (blanširavimas, pakepinimas, nuplikymas).

Kepami produktai kaitinami riebalais arba karštu oru. Veikiamas aukštos temperatūros, plonas produkto paviršiaus sluoksnis, neįkaisdamas daugiau 100 ºC, greitai netenka vandens.

Kepimo būdai skiriasi pagal šilumos perdavimo produktui būdą: vienais atvejais tai yra šilumos laidumas, kitais – spinduliavimas. Taikomi šie kepimo būdai:

  1. Kepimas su riebalais (mažame riebalų kiekyje);
  2. Kepimas riebaluose (dideliame riebalų kiekyje);
  3. Kepimas žarijų kaitroje ant iešmo ar grotelių;
  4. Kepimas infraraudonaisiais spinduliais.

Darbo eiga:

Laboratorinio darbo metu paėmus dalį sultingo žemės ūkio produktų ėminio, nustatomas juose sukauptas sausųjų medžiagų kiekis. Likusi ėminio dalis supjaustoma griežinėliais ir apkepinama aliejuje. Tuomet apkepinti produktai papildomai susmulkinami ir naudojantis formulėmis apskaičiuojami sausųjų medžiagų kiekiai produkte prieš jo apkepimą ir po jo.


Reziumė

Autorius
vvita
Tipas
Laboratorinis darbas
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€1.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 30, 2021
Publikuotas
2019 m.
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Naujų maisto produktų kūrimas

Maisto technologija Kursinis darbas 2011 m. viosat
Naujų maisto produktų kursinis darbas, kuriame aprašomas tradicinių lietuvių patiekalo kūrimas, aptariamos juslinės savybės

Grūdų ir miltų produktai

Maisto technologija Prezentacija inga kononovaite
Grūdai yra pagrindinis žemės ūkio produktas. Jie nevartojami tiesiog maistui, bet yra perdirbami. Iš jų gaminami miltai, kruopos, duonos ir pyrago gaminiai,...

Greitai gendantys maisto produktai

Maisto technologija Referatas 2016 m. natasa369
Japonų mokslininkai nustatė, kad išsivysčiusiose šalyse gyvenantys žmonės suvalgo apie 50 proc. daugiau maisto, negu jo reikia gyvybinei energijai palaikyti. Dėl prekybininkų rinkodaros...

Gyvūninės kilmės riebalai

Maisto technologija Prezentacija lifketa
Maistiniai (valgomieji) gyvuliniai riebalai – gaunami paskerdus gyvulius (galvijus, kiaules, avis) iš riebalų žaliavos (riebalinio ir kaulinio audinio), juos atitinkamai apdorojusPaukščių riebalai...