Viljamas Šekspyras - Hamletas (atpasakojimas)

4 psl. / 1250 žod.

Ištrauka

1 veiksmas.

1 scena.

Viskas prasideda nuo sargybinių pokalbio. Jie laukia mirusio karaliaus vaiduoklio pasirodymo. Sargybiniams bekalbant įeina mirusio karaliaus dvasia. Niekam nepavyksta jos prakalbinti. Visi galvoja, kad tai pranašauja sąmyšį krašte. Dvasia dar kartą pasirodo, sargyba bando vėl sustabdyti, bet bergždžiai. Dvasia išeina. Scenos pabaiga.

2 scena.

Sargybiniai sutinka Hamletą, ima pasakoti apie šmėklą, kuri vaidenasi jiems. Hamletas patiki jais ir ryžtasi budėti su sargybiniais, kad pats pamatytų vaiduoklį. Scenos pabaiga.

3 scena.

Laertas iškeliauja į Prancūziją, atsisveikina su Ofelija prieš tai jai pasakęs, kad Hamleto meilė nėra ilgalaikė ir rimta. Tada Laertas atsisveikina su visais ir iškeliauja. Karalius Ofelijai irgi pasakė, kad Hamleto meilė nėra tikra, ir kad ši jam neatsakytų tuo pačiu. Scenos pabaiga.

4 scena.

Hamletas su Horatio ir Marcelu laukia dvasios, išmušus 12 nakties ši pasirodo, pamoja Hamletui, šis nori eiti paskui ją, bet Horatio ir Marcelas nenori leisti princo eiti. Tačiau šis vis tiek eina ir liepia jo nesekti. Marcelas su Horatio vis tiek nuseka paskui Hamletą. Scenos pabaiga.

5 scena.

Dvasia pasako Hamletui, kad ją nužudė dabartinis Danijos karalius (visiems skelbta, kad jam įkando gyvatė, bet iš tikrųjų Klaudijus jį nunuodijo prilašinęs juodmedžio syvų į ausį) ir paprašo, kad jis atkeršytų už tėvo mirtį. Šis sutinka ir dvasia dingsta. Princas susitinka su Horatio ir Marcelu, šie prisiekia, kad niekam niekad nesakys ką matę ir išeina. Scenos ir veiksmo pabaiga.


Reziumė

Autorius
elvinas.
Tipas
Paruoštukė
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.38
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 13, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Kuo mane praturtino Šekspyro drama “Hamletas“

Literatūra Rašinys grigdanga
Šekspyras – renesanso laikų rašytojas, kūręs tokius kūrinius, kaip „Romeo ir Džuljeta“, „Karalius Lyras“ ir „Hamletas“. Mano skaitytas kūrinys – „Hamletas“. Kuo mane...

Viljamas Šekspyras ,,Hamletas”

Literatūra Prezentacija 2010 m. eagle
Labai išsami analizė apie Šekspyro kūrinį "Hamletas" Puiki informacija prieš analizuojant kūrinį pamokoje, taip pat puiki pagalba rašant pastraipą.