Tikslieji ir gamtos mokslai / Biologija

Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė

0 atsiliepimų
Autorius:
Maistas–tai medžiaga, kurią gyvūnas gauna iš supančios aplinkos ir naudoja tai kaip energijos šaltinįar kūno dalių biosintezei.
•Pavyzdžiui:Baltymai, Angliavandeniai, Riebalai ir kt.
•Mityba–tai maisto paėmimas, įsisavinimas ir pašalinimas.

Mitybos Rūšis
•Tai būdas, kaip organizmas gauna arba įsigyja maistą.Priklausomai nuo būdo kaip organizmai gauna maistą jie gali būti skirstomi į: Autotrofus ir Heterotrofus.
Darbo tipas:
Dalykas:
Apimtis:
2211 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • 1.AUTOTROFAI
  • 2.HETEROTROFAI
  • 3.SAPROFILINĖ MITYBA
  • 4.PARAZITINĖ MITYBA
  • 5.HOLOZOINĖ MITYBA
  • 6.PROKORIOTŲ ĮTAKA GYVYBEI
  • 7.NIRTIFIKUOJANČIOS BAKTERIJOS
  • 8.MELSVABAKTERĖS
  • 9.MINERALAI
  • 10.AUGALAĖDŽIAI
  • 11.BIČIŲ MOBILUS RYŠYS
  • 12.MAISTO PERDIBIMAS
  • 13.POPULIACIJOS PERTEKLIUS
  • 14.MAISTO PRIEDAI:
  • 14.1.Priedų grupės
  • 14.2.Dažančios medžiagos
  • 14.3.Konservantai
  • 14.4.Saldikliai
  • 14.5.Emulsikliai
  • 14.6.Tirštikliai
  • 14.7.Rūgštingumą reguliuojančios medžiagos

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Kryžiažodis. Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme
Referatas Kryžiažodis. Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme

Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme.

Maisto medžiagų virškinimo biocheminiai mechanizmai ir reguliacija
Konspektas Maisto medžiagų virškinimo biocheminiai mechanizmai ir reguliacija

Ištrauka iš konspekto: 1. Pagrindinės maisto medžiagu klasės Dienai energijos reikia: Moterims 9200 kJ [...]

Maisto medžiagos: baltymai
Prezentacija Maisto medžiagos: baltymai

Tai su maistu gaunamos natūralios ir sintetinės cheminės medžiagos, aprūpinančios organizmo ląsteles energija. Jos taip [...]

Maisto produktų tinkamumo subalansuotai mitybai įvertinimas
Tyrimas Maisto produktų tinkamumo subalansuotai mitybai įvertinimas

Jogurtas su braškėmis ir bifido bakterijomis ActiRegularis (Bifidobacterium DN-173010) Organinių medžiagų santykis (A:B:R) – 4:1:1 100g energetinė [...]

Maisto medžiagų ir energijos preikis
Prezentacija Maisto medžiagų ir energijos preikis

 Organizmas maistą paverčia energijos atsarga, kuria galima bet kada pasinaudoti. Šis sudėtingas procesas prasideda nuo to, kad [...]

Maisto medžiagų ir energijos poreikis priklausomai nuo amžiaus
Prezentacija Maisto medžiagų ir energijos poreikis priklausomai nuo amžiaus

Mityba – tai organizmo aprūpinimas reikiamomis maistinėmis medžiagomis iš įprasto maisto, atsižvelgiant į asmens poreikius.

Maisto papildai su ginkmedžiu
Prezentacija Maisto papildai su ginkmedžiu

PowerPoint prezentacija apie ginkmedžio ekstraktą, jo cheminę sudėtį, indikacijas, klinikinius tyrimus, dozavimą ir kt. Pateikti [...]

Vaistų ir maisto sąveika
Prezentacija Vaistų ir maisto sąveika

PowerPoint prezentacija apie vaistų ir maisto tarpusavio sąveiką. Pristatoma vaistų depresijai gydyti, tetraciklinų grupės antibiotikų [...]

Maisto papildai
Konspektas Maisto papildai

Konspektas, kuriame pateikiama maisto papildų veikliųjų medžiagų indikacijos, kontraindikacijos ir rekomenduojamos dozės.

Fiziologija. LSMU egzamino medžiaga
Konspektas Fiziologija. LSMU egzamino medžiaga

Ištrauka: Išorinį kvėpavimą sudaro du ciklai: 1. Įkvėpimas 2. Iškvėpimas Įkvėpimas prasideda pagrindinių įkvėpimo raumenų – diafragmos ir išorinių tarpšonkaulinių ir [...]

Kaulinio audinio tarpląstelinė medžiaga
Prezentacija Kaulinio audinio tarpląstelinė medžiaga

Trumpas LSMU studentų pristatymas apie kaulinio audinio tarpląstelinės medžiagos pagrindines savybes.

Augalų mityba: tręšimo plano sudarymas
Referatas Augalų mityba: tręšimo plano sudarymas

Didėjant žemės ūkio produkcijos konkurencingumui, augalų mitybos reguliavimas turi būti racionalus. Norint pasiekti šį tikslą [...]

Natūralių biodegradacijos procesų maisto atliekose, esant skirtingam drėgmės kiekiui jose, eksperimentiniai tyrimai
Tyrimas Natūralių biodegradacijos procesų maisto atliekose, esant skirtingam drėgmės kiekiui jose, eksperimentiniai tyrimai

Vis didėjantis žmonių skaičius pasaulyje lemia ir didesnį atliekų kiekį sąvartynuose. Tai yra visame pasaulyje [...]

Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus  perdirbant ir juos laikant
Referatas Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus perdirbant ir juos laikant

Daug maisto produktų yra ne tik nenaudingi, bet netgi kenksmingi organizmui. Taigi būtina išsamiai [...]

Maisto prekių cheminė sudėtis
Referatas Maisto prekių cheminė sudėtis

Tyrimo objektas: Maisto prekių cheminė sudėtis. Cheminės sudėties analizė. Referato tikslas: Išanalizuoti chemine sudėtį maisto prekėse.