Kita / Maisto technologija

UAB"Utenos mėsa" marinuotų pusgaminių praktikos ataskaita

0 atsiliepimų
Autorius:

Mėsos kulinarinių pusgaminių skyriaus meistras pagal pusgaminių injektavimo planą, kurį atsiunčia gamybos planuotojas, užsisako žaliavas. Pusgaminių injektavimo planas atsiunčiamas dieną prieš gamybos pradžią. Pusgaminių skyriaus meistras žaliavas užsisako iš rūšinio sandėlio.

            Marinuotų pusgaminių gamybai naudojama atšildyta, liesa kiaulienos, jautienos, paukštienos, kalakutienos mėsa. Šašlykų žaliava yra išgyslinta kiaulienos mentė. Gabaliniams marinuotiems pusgaminiams parenkamos vertingiausios kiaulienos, jautienos dalys: sprandinė, nugarinė, kumpis, šoninė, išpjova.

            Prisiimdamas žaliavą pusgaminių skyriaus meistras pasirašo svėrimo žiniose, kurias, jam išduodamas žaliavą, išrašo rūšinio sandėlio meistras. Priimama žaliava turi atitikti kokybės reikalavimus: žaliavos temperatūra ne aukštesnė kaip +4°C, be pašalinio kvapo, atitinkanti išpjaustymo technologinę instrukciją; taisyklingai suženklinta – aiškus pavadinimas, rūšis, galiojimo laikas. Priimta žaliava yra transportuojama į marinolių mėsos skyrių.

Vienas iš pagrindinių marinuotų pusgaminių priedų yra sūrymas, kuris yra gaminamas ir inžektuojamas tam tikrai pusgaminių rūšiai. Sūdomas pusgaminis, įgauna skonines savybes, norimą tekstūrą, taip pat tampa minkštesnis ir sultingesnis. Sūrymai skirstomi į grupes, kurios skiriasi druskos koncentracijomis ir dedamų priedų charakteristikomis. Injektuojamas sūrymas koduojamas (pvz.: 80/3) pirmas skaičius nurodo sūrymo kiekį mėsoje, antras parodo sūrymo rūšį. Inžektavus mėsoje druskos kiekis yra 8g/kg, o kai ji iškepa siekia 1,7g/kg. Po inžektavimo druskos kiekis turi neviršyti 1,3g/kg.

Darbo tipas:
Apimtis:
7000 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • Turinys2
  • 1. UAB „Utenos mėsa"3
  • 2. Įmonės planas5
  • 3. Mėsos perdirbimo cecho analizė12
  • 3.1 Mėsos kulinarinių pusgaminių cecho planas12
  • Mėsos kulinarinių pusgaminių cecho asortimentas ir apimtis13
  • Apimtis15
  • Technologiniai įrengimai15
  • Naudojama žaliava15
  • Medžiagos ir priedai, jų charakteristikos, padaudojimo būdai16
  • Dekstrozė - cukraus rūšis, kuri žinoma kaip gliukozė, yra pagrindinė sudedamoji krakmolo dalis. Ji švelnina gaminio skonį, gerina ir išlaiko spalvą. Dekstrozė gali būti panaudojama siekiant pagerinti druskos difuziją į mėsą bei sumažinti sūrų ir kartų mėsos skonį. Receptūros20
  • Išeigos22
  • Technologinių operacijų aprašymas23
  • Darbuotojų darbo rėžimai29
  • Žaliavos ir produkcijos kontrolė30
  • Kontroliuojamų rodiklių analizė30
  • Norminiai dokumentai30
  • Gaminio vartojimo trukmė32
  • Produktų ženklinimas33
  • Sanitariniai veterinariniai reikalavimai žaliavai, patalpoms, įrangai ir darbuotojams33
  • Technologinių įrengimų aprašymas36
  • Įmonės valdymo shema46
  • Technologinės gamybos produktų schemos47

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Rekreacinių išteklių vertinimo praktikos ataskaita: DAMBOS TVENKINYS
Praktikos ataskaita Rekreacinių išteklių vertinimo praktikos ataskaita: DAMBOS TVENKINYS

Rekreaciniai ištekliai tai viena rūšis išteklių iš visų gamtos išteklių rūšių. Šie ištekliai vis didesnę įgauna reikšmę, nes yra susiję su žmonių poilsiu, gydymusi ir turizmu. Dalį rekreacinių išteklių sukūrė pati gamta — vandenų ir jūrų paplūdimius, vaizdingas upių ir ežerų pakrantes, galingus krioklius ir trykštančius geizerius, kalnus, miškus, egzotiškas salas jūrų bei vandenynų platybėse. Kasmet regioniniuose parkuose — saugomuose plotuose ar objektuose — lankosi tūkstančiai turistų.  Temos naujumas ir aktualumas: Dauguma Kurtuvėnų regioninio parko rekreacinėse zonose esantys tvenkiniai yra labai gerai ir kruopščiai ištirti, ir kai kurie net jau po keletą kartų, o mano tiriamoji vietovė – Dambos tvenkinys ir aplink jį, kaip ir nebuvo taip labai nuodugniai išnagrinėtas, rodėl iš siūlomų rekreacinių zonų pasirinkau būtent šią zoną. Todėl mano manymu tai bus nauja ir karti aktualu, tiek man pačiai tiriant vietovę, tiek kitiems susidomėjusiems žmonėms. Praktikos tikslas: turizmo išteklių išskyrimas ir klasifikavimas, turizmo išteklių vertinimas, turizmo ir rekreacijos plėtros galimybių nustatymas  Praktikos uždaviniai: Atpažinti ir sugrupuoti rekreacinės teritorijos išteklius pagal jų rūšis. Susisteminti rekreacinės teritorijos kraštotyrinę ir paveldo medžiagą. Įvertinti rekreacinės teritorijos turizmo ir rekreacinius išteklius. Numatyti rekreacinės teritorijos rekreacijos plėtros galimybes ir nustatyti priemones, parengti plėtros planą. Parengti išsamų rekreacinės teritorijos žemėlapį. Informacijos šaltinių apžvalga: Rengiant praktikos ataskaitą buvo nagrinėjami norminiai aktai, Lietuvos Respublikos turizmo įstatymas. Buvo nagrinėjami internetiniai šaltiniai su tam tikra informacija apie tiriamąja vietovę.  Pagrindiniai darbo rezultatai: Pagrindiniai darbo rezultatai būtų, tai atrinkti ir susisteminti Dambos tvenkinio rekreaciniai ištekliai, taip pat pasiūlytą keletas patarimų vykdomam Dambos tvenkinio plėtros planui. Praktikos atlikimo vieta, laikas: Mano praktikos vieta Kurtuvėnų regioninis parkas ir pasirinkta rekreacinė zona – Dambos tvenkinys ir aplink jį. Praktika buvo atliekama nuo gegužės 20 dienos iki gegužės 30 dienos. [...]

Baigiamojo praktikos ataskaita AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS” filialo ,,PANEVĖŽIO PIENAS” įmonėje
Praktikos ataskaita Baigiamojo praktikos ataskaita AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS” filialo ,,PANEVĖŽIO PIENAS” įmonėje

Studijų baigiamąją praktiką atlikau AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS” filialo ,,PANEVĖŽIO PIENAS” įmonėje. Ši praktika truko šešias [...]

Specialybės įgūdžių lavinimo praktikos ataskaita viešbutyje „Hotel Beverly Park & Spa“ Ispanijoje
Praktikos ataskaita Specialybės įgūdžių lavinimo praktikos ataskaita viešbutyje „Hotel Beverly Park & Spa“ Ispanijoje

Pažintinė praktika – praktika atliekama pirmame kurse, siekiant iššugdyti studento gebėjimus dirbti realioje erdvėje(įmonėje), supažindinant [...]

Praktikos ataskaita viešbutyje
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita viešbutyje

Baigiamąją praktiką atlikau 3 žvaigždučių viešbutyje „Senas namas“, kuris įsikūręs Alytuje, pačiame miesto centre, tačiau [...]

Praktikos ataskaita: VšĮ „Krisupo festivalis“
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita: VšĮ „Krisupo festivalis“

Nuo 2014 m. gegužės 12d. iki birželio 20d. atlikau praktiką VšĮ „Krisupo festivalis“ organizuojamame Kristupo [...]

Viešbučio “Nykščio namai” baigiamosios praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Viešbučio “Nykščio namai” baigiamosios praktikos ataskaita

Anykščių miestas visiems yra puikiai žinomas kaip vieta, kurioje galima pamatyti Puntuko akmenį, Laimės žiburį [...]

VĮ „PIENO TYRIMAI“ praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita VĮ „PIENO TYRIMAI“ praktikos ataskaita

Laboratorijos patalpos: Laboratorija turi patalpas, skirtas mėginiams ir tyrimams, ir bendrąsias patalpas, kurios yra atskirtos. Patalpos [...]

Praktikos turizmo informacijos centre ataskaita
Praktikos ataskaita Praktikos turizmo informacijos centre ataskaita

Utenos miestas yra laikomas Rytų aukštaitijos sostine ir vienu seniausių Lietuvos miestų, pirmą kartą paminėtas [...]

Gamybinės praktikos ataskaita UAB
Praktikos ataskaita Gamybinės praktikos ataskaita UAB "Judex"

UAB "Judex"- moderni šaldytų maisto produktų gamybos įmonė. Veiklą pradėjusi 1995-aisiais metais, įmonė sėkmingai ir [...]

Maisto kokybės ir saugos praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Maisto kokybės ir saugos praktikos ataskaita

Duona – kepiniai iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų, jų mišinių ir/arba kitų grūdų produktų tešlos [...]

Praktikos ataskaita UAB
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita UAB "Alkava"

Šios praktikos tikslas buvo susipažinti su šios įmonės veikla, priemonėmis, įrengimais, pamatyti ir mokėti jais [...]

Baigiamoji praktikos ataskaita Kauno turizmo ir verslo informacijos centre
Praktikos ataskaita Baigiamoji praktikos ataskaita Kauno turizmo ir verslo informacijos centre

ĮVADAS Turizmo informacijos centrai – tai vieningas turistinės informacijos teikimo tinklas. Jie buvo pradėti kurti nuo [...]

Praktikos ataskaita Kauno oro uoste
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita Kauno oro uoste

Nuo 1998 metų, kai buvo išleistas pirmasis Lietuvos Respublikos turizmo įstatymas, Lietuvoje buvo pradėtas kurti [...]

Žemaitijos turizmo informacijos centro veikla. Baigiamosios praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Žemaitijos turizmo informacijos centro veikla. Baigiamosios praktikos ataskaita

Temos aktualumas. Turizmo informacijos centras (TIC) – tai vienas pagrindinių nemokamos informacijos teikėjų Lietuvoje, kurie [...]

Praktikos ataskaita Turizmas 1k.
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita Turizmas 1k.

Mes pristatome ekskursiją, kuri prasideda nuo apsižvalgymo po Vilniaus Universiteto ansamblį,  tęsiasi su sustojimu ties [...]