Kita / Maisto technologija

VĮ „PIENO TYRIMAI“ praktikos ataskaita

0 atsiliepimų
Autorius:

Laboratorijos patalpos: Laboratorija turi patalpas, skirtas mėginiams ir tyrimams, ir bendrąsias patalpas, kurios yra atskirtos.

Patalpos, skirtos mėginiams ir tyrimams: Laikoma gera praktika turėti atskiras ar aiškiai nurodytas vietas: mėginiams priimti ir laikyti; mėginiams, ypač žaliavų (pvz., miltelių pavidalo produktams su dideliu mikroorganizmų kiekiu), ruošti; mėginiams tirti (nuo pradinės suspensijos), taip pat ir mikroorganizmams inkubuoti; darbui su numanomais patogenais; etaloninėms ir kitoms padermėms laikyti; mitybos terpėms ir įrangai ruošti bei sterilizuoti; mitybos terpėms ir reagentams laikyti; maisto produktų sterilumui tirti; stikliniams indams ir kitai įrangai plauti; pavojingiems chemikalams laikyti, geriau specialiose spintose, spintelėse, patalpose ar pastatuose.

Bendrosios patalpos: VĮ „Pieno tyrimai“ yra šios atskiros patalpos: įėjimo, koridoriai, laiptinės, administracinės patalpos (pvz., sekretoriatas, kabinetai, patalpos dokumentams laikyti ir kt.); rūbinės ir tualetai; archyvo patalpa; sandėliai; poilsio patalpos.

Darbo tipas:
Apimtis:
5058 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • VĮ „PIENO TYRIMAI“ MIKROBIOLOGIJOS LABORATORIJOS ĮRENGIMAS.3
  • 1.1. Patalpų išdėstymas ir pritaikymas.3
  • 1.2. Įranga ir aparatai5
  • 2. MĖGINIŲ MIKROBIOLOGINIAMS TYRIMAMS TRANSPORTAVIMAS, PRIĖMIMAS BEI LAIKYMAS LABORATORIJOJE IKI TYRIMO13
  • 3. PIENO MĖGINIŲ PARUOŠIMAS TYRIMAMS.14
  • 3.1. Konservanto „Broad Spectrum Microtabs“ naudojimas.14
  • 3.2. Konservanto „NEBA“ naudojimas.14
  • 3.3. Konservanto „Sedupolas“ naudojimas.15
  • 4. CHLORAMFENIKOLIO TYRIMAS IMUNOFERMENTINĖS ANALIZĖS METODU16
  • 4.1. Pieno mėginių paruošimas tyrimui ir tyrimo atlikimas.16
  • 4.2. Gautų tyrimo rezultatų įvertinimas bei pateikimas.17
  • 5. REZULTATŲ PATEIKIMAS IR TYRIMO PROTOKOLO IŠDAVIMAS.18
  • 6. MIKROBIOLOGINIŲ TYRIMŲ KOKYBĖS UŽTIKRINIMAS.18
  • IŠVADOS20

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Baigiamojo praktikos ataskaita AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS” filialo ,,PANEVĖŽIO PIENAS” įmonėje
Praktikos ataskaita Baigiamojo praktikos ataskaita AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS” filialo ,,PANEVĖŽIO PIENAS” įmonėje

Studijų baigiamąją praktiką atlikau AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS” filialo ,,PANEVĖŽIO PIENAS” įmonėje. Ši praktika truko šešias [...]

Rekreacinių išteklių vertinimo praktikos ataskaita: DAMBOS TVENKINYS
Praktikos ataskaita Rekreacinių išteklių vertinimo praktikos ataskaita: DAMBOS TVENKINYS

Rekreaciniai ištekliai tai viena rūšis išteklių iš visų gamtos išteklių rūšių. Šie ištekliai vis didesnę įgauna reikšmę, nes yra susiję su žmonių poilsiu, gydymusi ir turizmu. Dalį rekreacinių išteklių sukūrė pati gamta — vandenų ir jūrų paplūdimius, vaizdingas upių ir ežerų pakrantes, galingus krioklius ir trykštančius geizerius, kalnus, miškus, egzotiškas salas jūrų bei vandenynų platybėse. Kasmet regioniniuose parkuose — saugomuose plotuose ar objektuose — lankosi tūkstančiai turistų.  Temos naujumas ir aktualumas: Dauguma Kurtuvėnų regioninio parko rekreacinėse zonose esantys tvenkiniai yra labai gerai ir kruopščiai ištirti, ir kai kurie net jau po keletą kartų, o mano tiriamoji vietovė – Dambos tvenkinys ir aplink jį, kaip ir nebuvo taip labai nuodugniai išnagrinėtas, rodėl iš siūlomų rekreacinių zonų pasirinkau būtent šią zoną. Todėl mano manymu tai bus nauja ir karti aktualu, tiek man pačiai tiriant vietovę, tiek kitiems susidomėjusiems žmonėms. Praktikos tikslas: turizmo išteklių išskyrimas ir klasifikavimas, turizmo išteklių vertinimas, turizmo ir rekreacijos plėtros galimybių nustatymas  Praktikos uždaviniai: Atpažinti ir sugrupuoti rekreacinės teritorijos išteklius pagal jų rūšis. Susisteminti rekreacinės teritorijos kraštotyrinę ir paveldo medžiagą. Įvertinti rekreacinės teritorijos turizmo ir rekreacinius išteklius. Numatyti rekreacinės teritorijos rekreacijos plėtros galimybes ir nustatyti priemones, parengti plėtros planą. Parengti išsamų rekreacinės teritorijos žemėlapį. Informacijos šaltinių apžvalga: Rengiant praktikos ataskaitą buvo nagrinėjami norminiai aktai, Lietuvos Respublikos turizmo įstatymas. Buvo nagrinėjami internetiniai šaltiniai su tam tikra informacija apie tiriamąja vietovę.  Pagrindiniai darbo rezultatai: Pagrindiniai darbo rezultatai būtų, tai atrinkti ir susisteminti Dambos tvenkinio rekreaciniai ištekliai, taip pat pasiūlytą keletas patarimų vykdomam Dambos tvenkinio plėtros planui. Praktikos atlikimo vieta, laikas: Mano praktikos vieta Kurtuvėnų regioninis parkas ir pasirinkta rekreacinė zona – Dambos tvenkinys ir aplink jį. Praktika buvo atliekama nuo gegužės 20 dienos iki gegužės 30 dienos. [...]

Specialybės įgūdžių lavinimo praktikos ataskaita viešbutyje „Hotel Beverly Park & Spa“ Ispanijoje
Praktikos ataskaita Specialybės įgūdžių lavinimo praktikos ataskaita viešbutyje „Hotel Beverly Park & Spa“ Ispanijoje

Pažintinė praktika – praktika atliekama pirmame kurse, siekiant iššugdyti studento gebėjimus dirbti realioje erdvėje(įmonėje), supažindinant [...]

Praktikos ataskaita viešbutyje
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita viešbutyje

Baigiamąją praktiką atlikau 3 žvaigždučių viešbutyje „Senas namas“, kuris įsikūręs Alytuje, pačiame miesto centre, tačiau [...]

Praktikos ataskaita: VšĮ „Krisupo festivalis“
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita: VšĮ „Krisupo festivalis“

Nuo 2014 m. gegužės 12d. iki birželio 20d. atlikau praktiką VšĮ „Krisupo festivalis“ organizuojamame Kristupo [...]

Viešbučio “Nykščio namai” baigiamosios praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Viešbučio “Nykščio namai” baigiamosios praktikos ataskaita

Anykščių miestas visiems yra puikiai žinomas kaip vieta, kurioje galima pamatyti Puntuko akmenį, Laimės žiburį [...]

Praktikos turizmo informacijos centre ataskaita
Praktikos ataskaita Praktikos turizmo informacijos centre ataskaita

Utenos miestas yra laikomas Rytų aukštaitijos sostine ir vienu seniausių Lietuvos miestų, pirmą kartą paminėtas [...]

UAB
Praktikos ataskaita UAB"Utenos mėsa" marinuotų pusgaminių praktikos ataskaita

Mėsos kulinarinių pusgaminių skyriaus meistras pagal pusgaminių injektavimo planą, kurį atsiunčia gamybos planuotojas, užsisako žaliavas.

Gamybinės praktikos ataskaita UAB
Praktikos ataskaita Gamybinės praktikos ataskaita UAB "Judex"

UAB "Judex"- moderni šaldytų maisto produktų gamybos įmonė. Veiklą pradėjusi 1995-aisiais metais, įmonė sėkmingai ir [...]

Maisto kokybės ir saugos praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Maisto kokybės ir saugos praktikos ataskaita

Duona – kepiniai iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų, jų mišinių ir/arba kitų grūdų produktų tešlos [...]

Praktikos ataskaita UAB
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita UAB "Alkava"

Šios praktikos tikslas buvo susipažinti su šios įmonės veikla, priemonėmis, įrengimais, pamatyti ir mokėti jais [...]

Baigiamoji praktikos ataskaita Kauno turizmo ir verslo informacijos centre
Praktikos ataskaita Baigiamoji praktikos ataskaita Kauno turizmo ir verslo informacijos centre

ĮVADAS Turizmo informacijos centrai – tai vieningas turistinės informacijos teikimo tinklas. Jie buvo pradėti kurti nuo [...]

Žemaitijos turizmo informacijos centro veikla. Baigiamosios praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Žemaitijos turizmo informacijos centro veikla. Baigiamosios praktikos ataskaita

Temos aktualumas. Turizmo informacijos centras (TIC) – tai vienas pagrindinių nemokamos informacijos teikėjų Lietuvoje, kurie [...]

Praktikos ataskaita Kauno oro uoste
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita Kauno oro uoste

Nuo 1998 metų, kai buvo išleistas pirmasis Lietuvos Respublikos turizmo įstatymas, Lietuvoje buvo pradėtas kurti [...]

Praktikos ataskaita Turizmas 1k.
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita Turizmas 1k.

Mes pristatome ekskursiją, kuri prasideda nuo apsižvalgymo po Vilniaus Universiteto ansamblį,  tęsiasi su sustojimu ties [...]