Kita / Maisto technologija

Baigiamojo praktikos ataskaita AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS” filialo ,,PANEVĖŽIO PIENAS” įmonėje

0 atsiliepimų
Autorius:

Studijų baigiamąją praktiką atlikau AB ,,PIENO ŽVAIGŽDĖS” filialo ,,PANEVĖŽIO PIENAS” įmonėje. Ši praktika truko šešias savaites. Ji prasidėjo kovo 17 dieną ir baigėsi balandžio 25 dieną.

Praktikos metu įgijau daug teorinių bei praktinių žinių apie pieno produktus ir jų gamybą. Ypač domėjausi varškės sūrelių gamyba ir jų gamybos įrenginiais. Sužinojau kokios žaliavos yra naudojamos ir kokie įrenginiai yra reikalingi jų pramonėje.

     Trumpai susipažinkime su įmonės istorija. Nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu (1929-1940 m.) pieno perdirbimo įmonių veiklą koordinavo jų sąjunga „Pienocentras“, kuris organizavo produktų realizavimą vidaus ir ypač užsienio rinkose. Ypač daug buvo eksportuojama sviesto.

Panevėžio miesto pieninė, davusi pradžią dabartiniam AB „Pieno žvaigždės“ filialui „Panevėžio pienas“, savo istoriją skaičiuoja nuo 1942 metų. Taigi, Panevėžio filialas- pats seniausias bendrovėje. Jam jau 66 metai. 60– mečio proga išleista knyga „Pieno ąsotėlio istorija“.

Tolimajame penktajame dešimtmetyje Panevėžio pieninės veikla prasidėjo turint pieno separatorių, medinį sviesto muštuvą, grietinės brandinimo vonią bei dvi vonias varškės skyriuje.

1957 m. Lietuvoje įsteigti 5 pieno kombinatai, tarp jų– ir Panevėžio, kuris po savo stogu priglaudė miesto pieninę. Nuo 1970 metų Panevėžio pieno kombinatas įsikūrė naujose patalpose, jose, pamažu modernizuojant ir atnaujinant patalpas, investuojant į moderniausią techniką, bendrovė dirba iki šiol. Atgavus nepriklausomybę, keitėsi bendrovės struktūra ir priklausomybė. Panevėžio pieno kombinatas pamažu tapo valstybine akcine įmone, 1995 metais- akcine bendrove „Panevėžio pienas“, o 2004 metais įmonė įsitraukė į darnią „Pieno žvaigždžių“ šeimą ir tapo filialu.

 

Praktikos tikslai:

Parinkti žaliavas ir medžiagas pagal produkcijos asortimentą;Apibūdinti žaliavų ir medžiagų savybes;Nustatyti maisto priedų ir skoninių medžiagų panaudojimo galimybes;Analizuoti maisto produktų atitikimą standartų reikalavimams;Apibūdinti produkcijos kokybės vertinimo būdus;Analizuoti maisto produktų receptūras, charakterizuoti paruoštos produkcijos sudėtį;Analizuoti maisto produktų gamybos technologines instrukcijas;Analizuoti maisto gamybos žaliavas;Planuoti žaliavų poreikį, organizuojant gamybą;Charakterizuoti žaliavų ir paruoštos produkcijos sandėliavimo sąlygas;Nustatyti produkcijos laikymo ir realizacijos terminus;Nustatyti optimalų maisto produktų ar žaliavų atsargų kiekį;Analizuoti apskaitos tvarkymo ir materialinės atsakomybės paskirstymo principus;Apibūdinti įmonės technologinę įrangą ir kontrolės prietaisus;Charakterizuoti technologinės įrangos ir kontrolės prietaisų veikimo principus;Apibūdinti materialinių išteklių inventorizavimą;Apibūdinti technologinius įrengimus pagal klasifikavimo principus ir technines charakteristikas;Nustatyti įrengimų poreikį technologiniam procesui;Pateikti įrengimų išdėstymo gamybinėse patalpose planą;Analizuoti įrengimų saugaus darbo ir eksploatacijos taisykles;Išanalizuoti technologinio proceso rizikos veiksnius;Nustatyti technologinio proceso svarbius valdymo taškus, jų stebėseną bei korekcijos priemones;Išanalizuoti gamybinės sanitarijos ir gamtos apsugos reikalavimus įmonei;Išanalizuoti technologinių procesų ypatumus;Apibūdinti darbuotojų teises ir pareigas, atsakomybės pasidalijimą;Pateikti ir išanalizuoti darbo laiko grafiką;Išanalizuoti su maisto gamyba ir realizavimu susijusių norminių dokumentų reikalavimus;Vertinti įmonės tolimąją ir artimąją verslo aplinkas;Analizuoti finansinius įmonės veiklos rodiklius.

 

Praktikos uždaviniai:

Trumpai apibūdinti bendrą įmonės veiklos charakteristiką, jos gaminių asortimentą.Išsiaiškinti kokios yra varškės sūrelių žaliavos ir medžiagos, jų kainą bei sąnaudas.Išanalizuoti varškės sūrelių gamybos technologiją, pateikti jų gamybos srauto diagramą.Apibūdinti pagrindinius sūrelių gamyboje naudojamus technologinius įrenginius, pateikti jų planą bei saugaus darbo taisykles.Išsiaiškinti kokie gali būti su pieno ir varškės sūrelių ingredientais susiję rizikos veiksniai, taip pat išanalizuoti RVASVT planą.Išsiaiškinti ISO procesus, įdiegtus įmonėje dėl gamybinės sanitarijos ir aplinkos apsaugos.Išnagrinėti darbuotojų darbo laiko grafiką, jų teises ir pareigas.Išsiaiškinti kokie, su maisto gamyba ir realizavimu susiję norminiai dokumentai, yra įdiegti įmonėje.Išanalizuoti finansinius įmonės veiklos rodiklius.

Darbo tipas:
Apimtis:
7451 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • ĮVADAS……………………………………………………………………………………………3
  • 1. BENDRA ĮMONĖS VEIKLOS CHARAKTERISTIKA, ĮMONĖS GAMINIŲ ASORTIMENTO ANALIZĖ5
  • 2. VARŠKĖS SŪRELIŲ ŽALIAVŲ IR MEDŽIAGŲ PAGAL PRODUKCIJOS ASORTIMENTĄ PARINKIMAS. JŲ KAINOS, SĄNAUDŲ NORMOS6
  • 2.1. Varškės sūrelių žaliavos ir medžiagos…………………………………………………6
  • 2.2. Varškės sūrelių žaliavų ir medžiagų kainos, sąnaudų normos…………………… ….7
  • 3. VARŠKĖS SŪRELIŲ GAMYBOS TECHNOLOGIJA………………………………….8
  • 3.1. Varškės sūrelių gamybos technologinės instrukcijos………………….………………8
  • 3.2. Glaistytų varškės sūrelių gamybos srauto diagrama…………………… ……………9
  • 3.3. Varškės sūrelių gamybos technologinio proceso aprašymas10
  • 3.4. Produkcijos laikymo ir realizavimo terminai……………………………….………11
  • 4. TECHNOLOGINIAI ĮRENGINIAI. JŲ IŠDĖSTYMO GAMYBINĖSE PATALPOSE PLANAS. ĮRENGINIŲ EKSPLOATACIJOS TAISYKLĖS…………………………11
  • 4.1. Varškės sūrelių gamyboje naudojami technologiniai įrengimai……… ……………11
  • 4.2. Įrenginių išdėstymo gamybinėse patalpose planas…………………….……………17
  • 4.3. Įrenginių saugaus darbo ir eksploatacijos taisyklės………………………… ………17
  • 5. VARŠKĖS SŪRELIŲ TECHNOLOGINIO PROCESO RIZIKOS VEIKSNIŲ ANALIZĖ…………………………………………………………………………………18
  • 6. ĮMONĖS GAMYBINĖS SANITARIJOS IR GAMTOS APSAUGOS REIKALAVIMAI………………………………………………………………………23
  • 7. DARBUOTOJŲ TEISĖS IR PAREIGOS. DARBO LAIKO GRAFIKO ANALIZĖ27
  • 8. SU MAISTO GAMYBA IR REALIZAVIMU SUSIJUSIŲ NORMINIŲ DOKUMENTŲ ANALIZĖ30
  • 9. FINANSINIAI ĮMONĖS VEIKLOS RODIKLIAI31
  • IŠVADOS32
  • INFORMACIJOS ŠALTINIAI

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Viešbučio “Nykščio namai” baigiamosios praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Viešbučio “Nykščio namai” baigiamosios praktikos ataskaita

Anykščių miestas visiems yra puikiai žinomas kaip vieta, kurioje galima pamatyti Puntuko akmenį, Laimės žiburį [...]

VĮ „PIENO TYRIMAI“ praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita VĮ „PIENO TYRIMAI“ praktikos ataskaita

Laboratorijos patalpos: Laboratorija turi patalpas, skirtas mėginiams ir tyrimams, ir bendrąsias patalpas, kurios yra atskirtos. Patalpos [...]

Baigiamoji praktikos ataskaita Kauno turizmo ir verslo informacijos centre
Praktikos ataskaita Baigiamoji praktikos ataskaita Kauno turizmo ir verslo informacijos centre

ĮVADAS Turizmo informacijos centrai – tai vieningas turistinės informacijos teikimo tinklas. Jie buvo pradėti kurti nuo [...]

Žemaitijos turizmo informacijos centro veikla. Baigiamosios praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Žemaitijos turizmo informacijos centro veikla. Baigiamosios praktikos ataskaita

Temos aktualumas. Turizmo informacijos centras (TIC) – tai vienas pagrindinių nemokamos informacijos teikėjų Lietuvoje, kurie [...]

Pelningumo didinimo X įmonėje galimybių tyrimas AB „Pieno žvaigždės“ AB „Rokiškio sūris“  AB „Žemaitijos pienas“
Kursinis darbas Pelningumo didinimo X įmonėje galimybių tyrimas AB „Pieno žvaigždės“ AB „Rokiškio sūris“ AB „Žemaitijos pienas“

Temos aktualumas. Įmonės sėkmė ir jos konkurencinis pranašumas priklauso nuo to kaip apgalvotai ir strategiškai [...]

Baigiamosios praktikos ataskaita (VŠĮ Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centras)
Praktikos ataskaita Baigiamosios praktikos ataskaita (VŠĮ Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centras)

  Baigiamoji praktika yra svarbi studijų dalis, todėl jos vietos pasirinkimas turi didelę reikšmę. Savo baigiamosios [...]

Baigiamosios praktikos ataskaita UAB „Informacinių technologijų pasaulis“
Praktikos ataskaita Baigiamosios praktikos ataskaita UAB „Informacinių technologijų pasaulis“

Bakalauro praktiką atlikta UAB „Informacinių technologijų pasaulis“ nuo 2011-02-07 iki 2011-04-15, kurioje vykdžiau: • verslo partnerių Lietuvoje [...]

Baigiamoji praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Baigiamoji praktikos ataskaita

Praktikos tikslai: • susipažinti su įmonės steigimu, vadyba ir administravimu, kelionių organizavimu, organizacine struktūra; • Mokytis spresti įmonės [...]

Specialybės baigiamosios praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Specialybės baigiamosios praktikos ataskaita

Darbo tikslas: išanalizuoti kelionių agentūros veiklą. Darbo uždaviniai: • Aprašyti organizacijos charakteristiką. • Aprašyti organizacijos veiklos sritis. • Išanalizuoti organizacijos marketingo [...]

Praktikos ataskaita įmonėje, užsiimančia barų verslu
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita įmonėje, užsiimančia barų verslu

Šis darbas – ataskaita apie atliktą Įstaigų ir Įmonių Administravimo pažintinę [...]

Mokomosios praktikos ataskaita įmonėje:  UAB ”ad Baltic” Kemi servisas
Praktikos ataskaita Mokomosios praktikos ataskaita įmonėje: UAB ”ad Baltic” Kemi servisas

Mokomąją praktiką atlikau UAB,,AD Baltic“ KEMI servise. Praktikos metu išanalizavau įmonės veiklos sritį. Susipažinau su [...]

Praktikos ataskaita krovinių pervežimo įmonėje UAB “Kūbas”
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita krovinių pervežimo įmonėje UAB “Kūbas”

Įvadas. UAB „Kūbas“ įkurtas 1990 metais. Šiuo metu bendrovėje dirba 111 žmonių, iš kurių 99 [...]

Praktikos ataskaita įmonėje: UAB ”ad Baltic” Kemi servisas
Praktikos ataskaita Praktikos ataskaita įmonėje: UAB ”ad Baltic” Kemi servisas

„AD Baltic” yra uždaroji akcinė bendrovė. Uždarojoje akcinėje bendrovėje turi būti mažiau kaip 250 akcininkų.

Pažintinės praktikos ataskaita (Gaisrė įmonė)
Prezentacija Pažintinės praktikos ataskaita (Gaisrė įmonė)

IŠVADOS: —UAB „Gaisrė“ - įmonė turinti 20-ties metų patirtį krovinių vežimo srityje; —Įmonė turi aiškiai įvardintus [...]

Priešdiplominės praktikos ataskaita spausdinimo įmonėje “X”
Praktikos ataskaita Priešdiplominės praktikos ataskaita spausdinimo įmonėje “X”

Priešdiplominė praktika buvo atliekama spaustuvėje „XXX“, esančioje Kaune. Praktika truko nuo š.m. sausio mėn. 2 [...]