Mokomoji verslo organizavimo praktika

11 psl. / 1954 žod.

Ištrauka

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos yra Lietuvos Respublikos valstybės įstaiga. Departamentas pagal savo kompetenciją atlieka įstatymų ir kitų teisės aktų jam pavestas turizmo veiklos valdymo funkcijas, prisideda prie valstybės politikos formavimo ir įgyvendinimo šioje srityje. Departamentas savo veikloje vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, įstatymais, kitais Lietuvos Respublikos Seimo priimtais teisės aktais, Lietuvos Respublikos tarptautinėmis sutartimis, Respublikos Prezidento dekretais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, Ministro Pirmininko potvarkiais, ūkio ministro įsakymais, kitais teisės aktais.

Departamentas yra viešasis juridinis asmuo, turintis sąskaitą banke ir antspaudą su Lietuvos valstybės herbu ir savo pavadinimu. Įstaigoje dirba 15 kvalifikuotų ir pagal savo specialybę baigusių aukštąjį laipsnį darbuotojų. Valstybinis turizmo departamentas suskirstytas į apskaitos ir bendrųjų reikalų, turizmo rinkodaros ir komunikacijos, turizmo projektų administravimo ir turizmo rinkos priežiūros skyrius (žr. 1 pav.). Departamento buveinės adresas: Švitrigailos g. 11M, Vilnius, Lietuvos Respublika. Departamentas yra biudžetinė įstaiga, finansuojama iš Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto.

Svarbiausieji Departamento uždaviniai yra šie – dalyvauti vykdant strateginį šalies turizmo veiklos planavimą, rengti Nacionalinę turizmo plėtros programą ir pagal savo kompetenciją įgyvendinti šios programos priemones.

Departamentas, vykdydamas jam pavestus uždavinius – pagal savo kompetenciją koordinuoja valstybės turizmo politikos įgyvendinimą turizmo ir kurortų veiklos planavimo, turizmo išteklių naudojimo, informacijos srityje, rengia valstybinės reikšmės turizmo infrastruktūros plėtros projektus, pagal savo kompetenciją turizmo ir rekreacijos srityje derina teritorinių turizmo plėtros programų, kurortų plėtros programų, turizmo ir rekreacijos plėtros schemų, specialiojo teritorijų planavimo dokumentų projektus.

Ūkio ministerijos misija – kurti palankią teisinę ir ekonominę aplinką ūkio plėtrai ir taip užtikrinti visuomenės gerovę bei užimtumą – daugiausia dėmesio skiriama inovacijoms skatinti, ES struktūrinių fondų administravimui tobulinti, smulkiojo ir vidutinio verslo plėtrai, energetiniam saugumui užtikrinti. Atnaujinama ir modernizuojama įmonių teisė, Ūkio ministerija dalyvauja formuojant bendrąją turto privatizavimo politiką, tobulina vidaus ir užsienio prekybos sektorių teisinę bazę.

Ūkio ministerija atsakinga ir už Valstybės ilgalaikės raidos strategijos rengimą, Nacionalinės Lisabonos strategijos įgyvendinimo programą, nustatančią priemones ekonomikos augimui spartinti, ūkio konkurencingumui didinti bei užimtumui ir investicijas į žmogiškąjį kapitalą skatinti.

Ūkio ministerija aktyviai bendradarbiauja su valstybinėmis institucijomis, socialiniais partneriais, mokslo įstaigomis ir verslo asociacijomis – visais, kurių konsultacijų, pastabų ir pasiūlymų dėka galime įgyvendinti ministerijos uždavinius ir prisidėti prie spartesnės Lietuvos ūkio plėtros.


Turinys

  • TURINYS
  • ĮVADAS3
  • 1. TURIZMO RINKOS PRIEŽIŪROS SKYRIUS5
  • 1.1. Mokomosios verslo organizavimo praktikos uždaviniai6
  • 1.2. Praktinis darbas turizmo rinkos priežiūros skyriuje6
  • 2. DARBAS SU INFORMACINĖMIS SISTEMOMIS8
  • 2.1.Turistų ir kelionių agentūrų pateiktų dokumentų tvarkymas8
  • 2.2. Įmonės organizacinės struktūros schema9
  • IŠVADOS IR PASIŪLYMAI10
  • LITERATŪRA IR ŠALTINIAI11
  • PRIEDAI 12PRAKTIKOS ATSISKAITYMO LAPAS

Reziumė

Autorius
kliukaite
Tipas
Praktikos ataskaita
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.70
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 29, 2018
Publikuotas
2011 m.
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai

Verslininkų konferencijos organizavimas

Vadyba Referatas 2006 m. baksas21
Konferencijų ir banketų centro, kuriame rengiamos įvairios konferencijos bei banketai, užduotis yra kiekvienam svečiui, atvykusiam verslo tikslais, suteikti tikrąją vertę, pranokstančią jų lūkesčius,...