Kompiuterių tinklo modeliavimas ir projektavimas

9 psl. / 940 žod.

Ištrauka

Atliktas kursinio darbo gynimas. Užduotis buvo Grinių mokyklų tinkle sudaryti administracinį potinklį iš 10 kompiuterių. Kompiuteriai turi susisiekti su serveriu ir centriniu maršrutizatoriumi, atverti index.html. Gynimo metu panaudoti laisvi administracijų tinklams skirti IP adresai. IP adresai buvo paskirstyti įrenginiams (pasinaudota Subnet lentelės informacija). Cisco Packet Tracer Student aplinkoje sumodeliuotas ir sukonfigūruotas (įrenginiams priskirti Gateway, statiniai IP adresai, kaukės) administracinis Grinių potinklis, papildyta Rkelm maršrutizatoriaus maršrutų lentelė, pridėta CGE sąsaja Rgrin maršrutizatoriuje.

Kursinio darbo rezultatai atitinka užduotį. Sėkmingai suprojektuotas ir sumodeliuotas Cisco Packet Tracer Student programos aplinkoje Kelmės rajono 5 mokyklų (Liolių, Grinių, Vaiguvos, Kražių, Užvenčio) kompiuterių tinklas. Užduotis yra įvykdyta pilnai: pagal pateiktą mokyklų tinklų konfigūraciją sumodeliuotas Kelmės 5 mokyklų kompiuterių tinklas, pagal duotus IP numerių intervalus atliktas IP adresų paskirstymas ir priskyrimas tinklo topologijos mokyklų įrenginiams, maršrutizatoriams yra sudarytos maršrutų lentelės, serveryje aktyvuotas HTTP ir pakeistas index.html, sukonfigūruoti belaidės prieigos įrenginiai (nustatytas SSID pagal mokyklos pavadinimą, prisijungimo slaptažodis, pasirinkti tinkami įrenginiai, maršrutizatoriams ir nešiojamiems kompiuteriams pridėtos reikalingos sąsajos, įrenginiai sujungti, atliktas tinklų konfigūracijos testavimas.


Turinys

  • Įvadas
  • Tinklo topologinės schemos projektavimas
  • IP adresų paskirstymas
  • Tinklo modeliavimas
  • Maršrutų lentelių sudarymas
  • Tinklo konfigūracijos testavimas
  • Išvados

Reziumė

Autorius
inesa10
Tipas
Praktikos ataskaita
Dalykas
Informatika
Kaina
€2.70
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 5, 2020
Publikuotas
2018 m.
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Kompiuteriniai atminties kaupimo įrenginiai

Informatika Prezentacija 2015 m. diamond1in2the3sky
Prezentacijoje rasite visus atminties kaupimo įrenginius, jų aprašus ir nuotraukas. Taip pat matavimo vienetų palyginimas (lentelė) ir šaltiniai skaidrių gale.

Kompiuterių tinklų konspektas

Informatika Konspektas 2015 m. natele
Labai daug medžiagos apie tinklus ir nuo tinklų evoliucijos iki šių dienų naujovių. Konspektas yra labai aiškus ir platus.

Kompiuterinių sistemų projektavimas

Informatika Kursinis darbas 2019 m. linuxas
ATEA yra didžiausia informacinių technologijų sprendimų ir paslaugų teikėja Baltijos šalyse. Įmonėje dirba daugiau nei 700 darbuotojų, o bendra apyvarta 2018 metais sudarė...