Maisto technologijų praktikos ataskaita

30 psl. / 4700 žod.

Ištrauka

Praktikos esmė. Kolegijoje įgyti vien teorinių žinių nepakanka, labai svarbu gebėti jas pritaikyti praktiškai darbe. Svarbu pažinti įmonę iš vidaus, kurioje būtų galima pritaikyti teorinius metodus, darbo modelius, gebėti ieškoti sprendimų maisto technologijų srityje, vertinant šiuolaikinius pokyčius. Dėl šių priežasčių mokymosi institucijų studijų programose yra numatyta baigiamoji studentų praktika.


Studentas baigęs kolegiją, neatlikęs praktikos gyvai tam tikroje įmonėje, manau, nėra studentas. Aš turėjau galimybę studijų praktiką atlikti viešojo maitinimo įmonėje, kurioje dirbu. Kavinė – maitinimo įstaiga, kuri pagal užsakymą gamina ir parduoda maisto patiekalus, skirtus suvalgyti vietoje bei išsinešti.


Gamybinėje technologinėje praktikoje studentams suteikiami praktiniai maisto produktų gamybos, gyvūninio ir negyvūninio maisto technologijų bei maisto saugos sistemų taikymo ir produktų saugumo užtikrinimo įgūdžiai, susipažįstama su gamybos organizavimo metodais, analizuojama gamybinės p įmonės struktūra, įmonės gaminių asortimentas, maisto produktų gamybos technologijos, žaliavos, apibendrinamos įvairios maisto produktų gamybos technologijos ir nagrinėjami jų privalumai, analizuojamos kokybės užtikrinimo priemonės, nagrinėjama gatavos produkcijos kokybės atitiktis standartų reikalavimams, taikomi įvairūs produkcijos kokybės vertinimo būdai. Praktikos metu studentai įgyja bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžių su bendradarbiais, tiekimo organizacijų atstovais, klientais.


Praktikos tikslas – įtvirtinti žinias apie maisto gamybos įmonėje taikomas maisto saugos sistemas, gamybos organizavimą, gilinti praktinio darbo įgūdžius.


Uždaviniai:




  1. Apibūdinti įmonės veiklą.




  2. Išanalizuoti įmonės gaminių asortimentą.




  3. Apibūdinti maisto produktų gamyboje naudojamas žaliavas, medžiagas, jų sudėtį ir savybes, atliekamus kokybės tyrimus, žaliavų priėmimo reikalavimus.




  4. Išanalizuoti maisto technologijas ir įrenginius, jų veikimo principus ir eksploatacijos taisykles.




  5. Įvertinti žaliavų ir produkcijos kokybės rodiklių atitikimą normatyviniams dokumentams.




  6. Grafiškai pavaizduoti produktų gamybos schemas.




  7. Išanalizuoti maisto produktų gamybos procesui taikomas prevencines maisto saugos sistemas, identifikuoti rizikos veiksnius, svarbius valdymo taškus ir parinkti prevencines saugos priemones.




  8. Analizuoti ir vertinti įmonės sanitarinę būklę, darbo saugą ir aplinkosaugą.




Turinys

  • TURINYS
  •  
  • ĮVADAS.3
  • ĮMONĖS CHARAKTERISTIKA4
  • 1.1. Maisto produktų kokybės ir saugos rodikliai4
  • ĮMONĖS VALDYMAS.7
  • ĮMONĖS VIDINĖ IR IŠORINĖ APLINKA8
  • 3.1. Įmonės verslo aplinka.8
  • 3.2. Įmonės maisto technologinis procesas ir veiklos galimybės.8
  • 3.3. Produktų gamybos schemos.10
  • MAISTO TECHNOLOGIJŲ REGLAMENTAVIMAS: ŽALIAVOS IR TECHNOLOGINĖ ĮRANGA12
  • 4.1. Žaliavos, jų tiekimas, gavimas, kokybės kontrolė.12
  • 4.2. Įrenginiai ir inventorius.14
  • 4.3. Patalpų išdėstymo planas.15
  • MAISTO PRODUKTŲ TECHNOLOGO PAREIGOS.19
  • IŠVADOS.22
  • LITERATŪRA IR INFORMACIJOS ŠALTINIAI.23
  • Priedai.24

Literatūros sąrašas



  1. Apie įmonę „Pas katiną“. Prieiga per internetą: < https://paskatina.lt/>.

  2. AUDORES restoranų įranga. Prieiga per internetą: http://www.audores.lt.

  3. DANILČENKO, Honorata; JARIENĖ, Elvyra; KULAITIENĖ, Jurgita. Maisto prekių mokslas. Prieiga per internetą: < http://dspace.lzuu.lt/bitstream/1/2075/1/maisto%20prekiu%20moklsas.pdf >.

  4. DANILČENKO, Honorata (2012). Maisto žaliavų kokybės ir saugos valdymas. Prieiga per internetą: <http://www.marko.lt/wp-content/uploads/2016/09/Maisto-zaliavu-kokybes-ir-saugos-valdymas.pdf >.

  5. Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įmonėms. Vilnius, 2004, 40 psl., ISBN 9955-9535-5-1.

  6. Įsakymas dėl Lietuvos higienos normos HN 15:2003 „MAISTO HIGIENA“. Prieiga per internetą: < https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.29FAAEB01F35n >.

  7. JADOVA, S., POŠKUTĖ, I. (2015). Karštųjų patiekalų gamybos technologijos. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras. Prieiga per internetą: < https://issuu.com/mpcentras/docs/inga_svetlana_e_book/46>.

  8. JAKŠTAS, Arūnas (2000). Energijos transformavimo mašinos. Mokomoji knyga. Vilnius. „Technika“. Prieiga per internetą: < http://elibrary.lt/resursai/Mokslai/VGTU/Leidiniai/Leidinukai/39.pdf>.

  9. Klaipėdos valstybinė kolegija. Viešojo maitinimo valdymas. Prieiga per internetą: <http://www.esparama.lt/documents/10157/490675/2014_Viesojo_maitinimo_valdymas.pdf/487fb3ae-25dc-4027-ba97-aeccb3387581>.

  10. Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro įsakymas dėl darbų saugos taisyklių laivų krovos darbų įmonėse patvirtinimo. 2001 m. gegužės 23 d. Nr. 171. Prieiga per internetą: <https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/TAIS.135519?jfwid=eilnnsac0>.

  11. Šliogerienė, Asta (2007). Rizikos veiksnių analizės svarbių valdymo taškų sistemos diegimas maisto pramonės įmonėse. Magistro darbas. Šiauliai. Prieiga per internetą < https://gs.elaba.lt/object/elaba:1994882/ >.

  12. Urbaitytė, Vaida (2010). Maisto saugos ir kokybės informacijos valdymo sistema UAB „RIMI LIETUVA“ prekybos tinkle. Magistro darbas. Kaunas. Prieiga per internetą <https://publications.lsmuni.lt/object/elaba:2212042/index.html>.

  13. Valstybinė Maisto ir Veterinarijos Tarnyba. Prieiga per internetą <www.vmvt.lt>.


Reziumė

Autorius
dzastyna
Tipas
Praktikos ataskaita
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€3.30
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 31, 2021
Publikuotas
2020 m.
Apimtis
30 psl.

Susiję darbai

Gamybinės praktikos ataskaita UAB "Judex"

Maisto technologija Praktikos ataskaita soon22
UAB "Judex"- moderni šaldytų maisto produktų gamybos įmonė. Veiklą pradėjusi 1995-aisiais metais, įmonė sėkmingai ir užtikrintai dirba Lietuvos ir užsienio rinkose. Bendrovėje, įsikūrusioje...

VĮ „PIENO TYRIMAI“ praktikos ataskaita

Maisto technologija Praktikos ataskaita soon22
Laboratorijos patalpos: Laboratorija turi patalpas, skirtas mėginiams ir tyrimams, ir bendrąsias patalpas, kurios yra atskirtos. Patalpos, skirtos mėginiams ir tyrimams: Laikoma gera praktika...

Maisto kokybės ir saugos praktikos ataskaita

Maisto technologija Praktikos ataskaita 2014 m. ruby24
Duona – kepiniai iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų, jų mišinių ir/arba kitų grūdų produktų tešlos, kuri maišoma, formuojama, purenama, kildoma mielėmis ir pieno...

BOILERIS. Maisto pramonės technologija

Maisto technologija Referatas 2010 m. rasa13
Šiame darbe pasirinkome vandens tinklų šildytuvą, kuris dažniausiai vadinamas BOILERIU. Boileriais dažniausiai garu šildomas vanduo, kuris tiekiamas vartotojams patalpoms šildyti ir buities poreikiams.

Praktikos maitinimo įmonėje ataskaita

Maisto technologija Praktikos ataskaita 2019 m. landofchoice
Praktikos ataskaita, atlikta maitinimo įmonėje. Daugiau dėmesio skiriama kokie dokumentai, veiksmai reikalingi norint įsteigti maitinimo įmonę.