Tikslieji ir gamtos mokslai / Chemija

Fermentų panaudojimas maisto pramonėje

0 atsiliepimų
Autorius:

Fermentas – baltiminis katalizatorius, pagreitinantis gyvajame organizme vykstančias chemijas rekcijas tukstančius kartų. Be fermentų šios reacijos nevyktų arba vyktų labai lėtai ir gyvasis organizmas negalėtų egzistuoti.
Veikdami tam tikru nuseklumu, fermentai katalizuoja šimtus daugiastadijinių reakcijų, kurių metu:
Skaidomos maisto medžiagos
Kaupiama ir transpormuojama energija
Iš paprastų molekulių sintetinamos mikromolekulės

Darbo tipas:
Dalykas:
Apimtis:
16 skaidrės (-ių)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Žemos temperatūros panaudojimas maisto pramonėje
Referatas Žemos temperatūros panaudojimas maisto pramonėje

Maisto laikymas žemoje temperatūroje ir užšaldymas yra vienas seniausių maisto laikymo būdų. Tokį maisto laikymo [...]

Celiuliazės fermentų veikimo mechanizmas, struktūra, panaudojimas
Referatas Celiuliazės fermentų veikimo mechanizmas, struktūra, panaudojimas

Celiuliozė – pagrindinis augalinių ląstelių ir daugelio kitų fotosintetinančių organizmų sienelių komponentas, turintis didelį paplitimo [...]

Maisto papildai su ginkmedžiu
Prezentacija Maisto papildai su ginkmedžiu

PowerPoint prezentacija apie ginkmedžio ekstraktą, jo cheminę sudėtį, indikacijas, klinikinius tyrimus, dozavimą ir kt. Pateikti [...]

Vaistų ir maisto sąveika
Prezentacija Vaistų ir maisto sąveika

PowerPoint prezentacija apie vaistų ir maisto tarpusavio sąveiką. Pristatoma vaistų depresijai gydyti, tetraciklinų grupės antibiotikų [...]

Maisto papildai
Konspektas Maisto papildai

Konspektas, kuriame pateikiama maisto papildų veikliųjų medžiagų indikacijos, kontraindikacijos ir rekomenduojamos dozės.

Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė
Paruoštukė Mityba ir maisto medžiagos. Paruoštukė

Maistas–tai medžiaga, kurią gyvūnas gauna iš supančios aplinkos ir naudoja tai kaip energijos šaltinįar kūno [...]

Kryžiažodis. Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme
Referatas Kryžiažodis. Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme

Dujų ir maisto medžiagų judėjimas organizme.

Maisto medžiagų virškinimo biocheminiai mechanizmai ir reguliacija
Konspektas Maisto medžiagų virškinimo biocheminiai mechanizmai ir reguliacija

Ištrauka iš konspekto: 1. Pagrindinės maisto medžiagu klasės Dienai energijos reikia: Moterims 9200 kJ [...]

Maisto medžiagos: baltymai
Prezentacija Maisto medžiagos: baltymai

Tai su maistu gaunamos natūralios ir sintetinės cheminės medžiagos, aprūpinančios organizmo ląsteles energija. Jos taip [...]

Natūralių biodegradacijos procesų maisto atliekose, esant skirtingam drėgmės kiekiui jose, eksperimentiniai tyrimai
Tyrimas Natūralių biodegradacijos procesų maisto atliekose, esant skirtingam drėgmės kiekiui jose, eksperimentiniai tyrimai

Vis didėjantis žmonių skaičius pasaulyje lemia ir didesnį atliekų kiekį sąvartynuose. Tai yra visame pasaulyje [...]

Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus  perdirbant ir juos laikant
Referatas Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus perdirbant ir juos laikant

Daug maisto produktų yra ne tik nenaudingi, bet netgi kenksmingi organizmui. Taigi būtina išsamiai [...]

Benzeno panaudojimas
Prezentacija Benzeno panaudojimas

Trumpa prezentacija apie benzeno panaudojimą. Tinkama mokyklos kursui. [...]

Alkenų panaudojimas
Prezentacija Alkenų panaudojimas

Trumpa prezentacija mokyklos kursui apie alkenų panaudojimą.

Mikroorganizmų  panaudojimas žemės ūkyje
Referatas Mikroorganizmų panaudojimas žemės ūkyje

Mikrobiologija (gr.mikros-mažas, bios-gyvybė, logos-mokslas) – mokslas apie pačias mažiausias, plika akimi nematomas gyvas būtybes – [...]