Fermentų panaudojimas maisto pramonėje

18 skaidr.

Ištrauka

Fermentas – baltiminis katalizatorius, pagreitinantis gyvajame organizme vykstančias chemijas rekcijas tukstančius kartų. Be fermentų šios reacijos nevyktų arba vyktų labai lėtai ir gyvasis organizmas negalėtų egzistuoti.Veikdami tam tikru nuseklumu, fermentai katalizuoja šimtus daugiastadijinių reakcijų, kurių metu:Skaidomos maisto medžiagosKaupiama ir transpormuojama energijaIš paprastų molekulių sintetinamos mikromolekulės


Reziumė

Autorius
silvija_mat
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 10, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
18 skaidr.

Susiję darbai

Aldehidai kvepalų pramonėje

Chemija Referatas 2014 m. radvilina
Jei nebūtų aldehidų, Šanel firmos kvepalai N° 5 niekada nebūtų išvydę dienos šviesos. Aldehidiniai kvepalai žinomi nuo ХХ amžiaus pradžios: jų pagrindu tapo...

Alkanų panaudojimas pramonėje

Chemija Referatas 2015 m. sanna
Alkanų cheminė sudėtis išreiškiama bendrąja formule CnH2n+2. Kiekvienas sotusis angliavandenilis nuo gretimo eilės nario skiriasi viena metileno CH2 grupe. Tokios panašios struktūros medžiagos...