Bioflavonoidai

34 skaidr.

Ištrauka

Pirmas bioflavonoidus atrado Nobelio premijos laureatas Albert Szent-Györgyi 1930 metais, kaip augalų pigmentus, kurie yra artimoje sąjungoje su vitaminu C. Kartu vitaminas C ir bioflavonoidai suteikia antioksidacinę apsaugą augalams ir padeda atsilaikyti prieš įvairius aplinkos pokyčius – vėjų kaitą, lietų, temperatūros kaitą ir saulės spindulių poveikį.


Turinys

  • Bioflavonoidai
  • Kam bioflavonoidai reikalingi žmogui?
  • Laisvieji radikalai, jų neutralizavimas
  • Flavonoidų apibrėžimas, poveikis sveikatai
  • Kuriuose augaluose daugiausiai flavonoidų
  • Antocianinai, jų poveikis sveikatai, technologinės savybės
  • Šiuo metu naudojami antocianinai-dažikliai
  • Rutina, jo veikimas
  • Rutino ir askorbo rūgšties derinys
  • Kvercetinas
  • Katechinai
  • Bioflavanoidų panaudojimas maisto produktuose

Reziumė

Autorius
bleir
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Biologija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 25, 2014
Publikuotas
2010 m.
Apimtis
34 skaidr.

Susiję darbai