Tikslieji ir gamtos mokslai / Medicina

Ochratoksinas A grūdinėse žaliavose ir grūdiniuose maisto produktuose

0 atsiliepimų
Autorius:

Žmonės, valgydami ekologiškai švarius produktus, gali ne stiprinti sveikatą, bet atvirkščiai iš lėto intoksikuoti savo organizmą.
Šiuo metu yra žinoma apie 300 mikotoksinų rūšių, kiekvienos rūšies poveikis sveikatai yra skirtingas.

Darbo tipas:
Dalykas:
Apimtis:
17 skaidrės (-ių)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus  perdirbant ir juos laikant
Referatas Kenksmingieji junginiai, susidarantys maisto produktus perdirbant ir juos laikant

Daug maisto produktų yra ne tik nenaudingi, bet netgi kenksmingi organizmui. Taigi būtina išsamiai [...]

Maisto produktų tinkamumo subalansuotai mitybai įvertinimas
Tyrimas Maisto produktų tinkamumo subalansuotai mitybai įvertinimas

Jogurtas su braškėmis ir bifido bakterijomis ActiRegularis (Bifidobacterium DN-173010) Organinių medžiagų santykis (A:B:R) – 4:1:1 100g energetinė [...]

Gliukozės nustatymas maisto produktuose
Laboratorinis darbas Gliukozės nustatymas maisto produktuose

Teorinis įvadas Gliukozė -  balta, skaidri kristalinė medžiaga, gerai tirpstanti vandenyje. Jos molekules jungia daug vandenilinių [...]

Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)
Referatas Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)

Juslinė analizė, juslinis vertinimas – produkto organoleptinių savybių vertinimas jutimo organais. Maisto moksle juslinė analizė [...]

Cheminiai maisto priedai pieno produktuose
Prezentacija Cheminiai maisto priedai pieno produktuose

•Susipažinti su cheminiais priedais pieno produktuose ir apžvelgti jų kenksmingumą organizmui.  •. Išanalizuoti kenksmingas medžiagas pieno [...]

Funkciniai maisto produktai ir maisto papildai
Referatas Funkciniai maisto produktai ir maisto papildai

Skirtingai nuo plačiai paplitusio nanotechnologijų vartojimo mikroelektronikoje, erdvėlaivių pramonėje ir farmacijos pramonėje, maisto pramonėje jų [...]

Naujų maisto produktų kūrimas
Kursinis darbas Naujų maisto produktų kūrimas

       Švilpikai su pieno-spirgučių padažu yra vienas iš tradicinių autentiškų Aukštaitijos regiono paveldo patiekalų. Aukštaičiai [...]

Maisto produktų higiena
Konspektas Maisto produktų higiena

Gyvulių priešskerdiminė apžiūra Inspektorius turi sugebėti atpažinti vietinius ar bendrus pakitimus dar esant gyvuliui gyvam, padaryti [...]

Grūdinimasis
Referatas Grūdinimasis

Grūdinimasis yra vienas iš svarbiausių sveikos gyvensenos veiksnių,kurio nereikėtų pamiršti siekiant palaikyti tvirtą sveikatą. Grūdinimasis [...]

Greitai gendantys maisto produktai
Referatas Greitai gendantys maisto produktai

Japonų mokslininkai nustatė, kad išsivysčiusiose šalyse gyvenantys žmonės suvalgo apie 50 proc. daugiau maisto, negu [...]

Greitai gendančių maisto produktų teisinis reguliavimas
Prezentacija Greitai gendančių maisto produktų teisinis reguliavimas

Greitai gendančių maisto produktų teisinis reguliavimas. Šio darbo tikslas yra išnagrinėti greitai gendančių maisto produktų [...]

Grūdinių kultūrų gamybos technologija
Prezentacija Grūdinių kultūrų gamybos technologija

Miltams gaminti malami:kviečiai,rugiai.Rečiau: miežiai, sojos, kukurūzai, avižos, ryžiai, grikiai, žirniai. Malant [...]

Žaliavų kokybė ir sauga – maisto kokybės garantas
Prezentacija Žaliavų kokybė ir sauga – maisto kokybės garantas

Maisto sektorius yra didžiausias Europos ekonominis sektorius pagal apyvartą (800 mlrd. eurų per metus), eksportą [...]

Naujo produkto įvedimas į rinką (greito maisto užkandinė)
Referatas Naujo produkto įvedimas į rinką (greito maisto užkandinė)

Temos aktualumas: Šiame darbe aptarsime savo naujo produkto įvedimą į rinką. Mūsų įmonė „Bistro“ naujai įsikūrusi [...]

Maisto produktų kainų Lietuvoje ir ES palyginamoji analizė
Kursinis darbas Maisto produktų kainų Lietuvoje ir ES palyginamoji analizė

Pastaraisiais metais, ypač Lietuvai prisijungus prie Euro zonos, kasdienių diskusijų tema ir aktualija tapo augančios [...]