Poilsio laikas, rizikos vertinimas

21 skaidr.

Ištrauka

Poilsio laikas – tai įstatymu, kolektyvine ar darbo sutartimi reglamentuotas laisvas nuo darbo laikas.

Poilsio laiko rūšys yra šios: pertrauka pailsėti ir pavalgyti; (nuo 30 min. Iki 2h.) Būna po 4 darbo val. papildomos ir specialios pertraukos pailsėti darbo dienos laiku; paros nepertraukiamasis poilsis tarp darbo dienų. savaitės nepertraukiamasis poilsis; kasmetinis poilsio laikas (švenčių dienos, atostogos).

Jaunesniems kaip 18 metų darbuotojams, kurių darbo laiko trukmė yra ilgesnė negu keturios valandos, privalo būti suteikta mažiausiai 30 minučių papildoma pertrauka pailsėti darbo metu. Ji įskaitoma į darbo laiką.

Dirbant lauke arba nešildomose patalpose, kai aplinkos temperatūra žemesnė kaip -10°C, taip pat dirbant sunkų fizinį darbą, privalo būti suteikiamos specialios pertraukos.

Bendra poilsio diena yra sekmadienis, o esant penkių dienų darbo savaitei –šeštadienis ir sekmadienis.


Reziumė

Autorius
loreta1996
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Sauga
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 5, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
21 skaidr.

Susiję darbai

Ekstremalių situacijų ir rizikos nustatymas

Sauga Referatas 2013 m. sabina87
Temos aktualumas. Keičiantis klimato sąlygoms, kinta ir gamtinės, ekologinės, technogeninės bei antropologinės rizikos pobūdis visame pasaulyje, žinoma, ir Lietuvoje. Dėl per pastarąjį dešimtmetį...

Darbo ir poilsio laikas

Sauga Prezentacija 2014 m. jurgata12
Darbo laikas - Tai laikas, kurį darbuotojas privalo dirbti jam pavestą darbą.

Profesinė rizika ir jos vertinimas

Sauga Prezentacija 2014 m. jurgata12
Profesinės rizikos vertinimo tikslas: Nustatyti ir įvertinti esamą ar galimą profesinę riziką darbe, ją pašalinti, o jei negalima pašalinti, įdiegti prevencijos priemones, kad...

Profesinės rizikos vertinimas

Sauga Prezentacija riko6029
Kenksmingas veiksnys - rizikos veiksnys darbo aplinkoje, kuris veikdamas darbuotojo organizmą gali sukelti ligą ir kurio poveikis gali būti pavojingas gyvybei.