Kita / Maisto technologija

Konservantai maisto pramonėje

0 atsiliepimų
Autorius:

Jau nuo senų laikų žmogus suko galvą kaip ilgiau išlaikyti nesugedusius maisto produktus, pagerinti skonį. Įmonės, masiškai gaminančios maisto produktus prekybai naudoja įvairias chemines medžiagas, kurios suteikia geresnį skonį, prailgina produkto galiojimo laiką, pagražina, apgauna žmogaus receptorius ir kt. Visi šie faktoriai didina įmonių pelnus. Medžiagos, kurios buvo nustatytos kaip žalingos žmogaus organizmui, buvo uždraustos, bet daugelis abejotinų medžiagų vis dar naudojamos, nes nėra pilnai įrodyta jų žala.

Darbo tipas:
Apimtis:
16 skaidrės (-ių)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
BOILERIS. Maisto pramonės technologija
Referatas BOILERIS. Maisto pramonės technologija

Kad būtų galima atlikti boilerio projektinį skaičiavimą, turi būti žinomi: darbo agentai (šiuo atveju – [...]

Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)
Referatas Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)

Juslinė analizė, juslinis vertinimas – produkto organoleptinių savybių vertinimas jutimo organais. Maisto moksle juslinė analizė [...]

Maisto produktų higiena
Konspektas Maisto produktų higiena

Gyvulių priešskerdiminė apžiūra Inspektorius turi sugebėti atpažinti vietinius ar bendrus pakitimus dar esant gyvuliui gyvam, padaryti [...]

Darnus vystymasis ir švaresnė gamyba. Darnaus vystymosi principų diegimas maisto pramonėje
Referatas Darnus vystymasis ir švaresnė gamyba. Darnaus vystymosi principų diegimas maisto pramonėje

Darbo aktualumas, naujumas: Pastaruoju metu daug kalbama apie gamtos išsaugojimą, kadangi žmogaus veikla kelia gamtai [...]

Fermentų panaudojimas maisto pramonėje
Prezentacija Fermentų panaudojimas maisto pramonėje

Fermentas – baltiminis katalizatorius, pagreitinantis gyvajame organizme vykstančias chemijas rekcijas tukstančius kartų. Be fermentų šios [...]

Sviesto modernioje vienkartinėje pakuotėje maisto saugos sistemos sudarymas
Diplominis darbas Sviesto modernioje vienkartinėje pakuotėje maisto saugos sistemos sudarymas

Bakalauro darbe tiriama sviesto modernioje vienkartinėje pakuotėje maisto saugos sistemos sudarymas Darbo tikslas: Suprojektuoti modernios technologijos [...]

Cheminiai maisto priedai pieno produktuose
Prezentacija Cheminiai maisto priedai pieno produktuose

•Susipažinti su cheminiais priedais pieno produktuose ir apžvelgti jų kenksmingumą organizmui.  •. Išanalizuoti kenksmingas medžiagas pieno [...]

Marketingo valdymo metodai ir jų taikymas kuriant reklamos strategiją maisto pramonės įmonėse
Referatas Marketingo valdymo metodai ir jų taikymas kuriant reklamos strategiją maisto pramonės įmonėse

Lietuvai palaipsniui integruojantis į Vakarų pasaulio ekonomiką, svarbu į visus organizacijoms įtaką darančius procesus žvelgti [...]

Ciklamatai. Maisto toksikologija
Referatas Ciklamatai. Maisto toksikologija

Ciklamatai pasižymi labai mažu ūmiu toksiškumu. Tačiau bakterijos storojoje žanoje sufermentuoja metabolitą cikloheksilaminą, kuris sukelia [...]

Funkciniai maisto produktai ir maisto papildai
Referatas Funkciniai maisto produktai ir maisto papildai

Skirtingai nuo plačiai paplitusio nanotechnologijų vartojimo mikroelektronikoje, erdvėlaivių pramonėje ir farmacijos pramonėje, maisto pramonėje jų [...]

Naujų maisto produktų kūrimas
Kursinis darbas Naujų maisto produktų kūrimas

       Švilpikai su pieno-spirgučių padažu yra vienas iš tradicinių autentiškų Aukštaitijos regiono paveldo patiekalų. Aukštaičiai [...]

Maisto kokybės ir saugos praktikos ataskaita
Praktikos ataskaita Maisto kokybės ir saugos praktikos ataskaita

Duona – kepiniai iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų, jų mišinių ir/arba kitų grūdų produktų tešlos [...]

Greitai gendantys maisto produktai
Referatas Greitai gendantys maisto produktai

Japonų mokslininkai nustatė, kad išsivysčiusiose šalyse gyvenantys žmonės suvalgo apie 50 proc. daugiau maisto, negu [...]

Maisto priedai.
Referatas Maisto priedai.

Valgydami retai susimąstome, kas suteikia, sakykim, valgomiesiems ledams aromatą ir būdingą konsistenciją apsaugo nuo gedimo [...]

Žemos temperatūros panaudojimas maisto pramonėje
Referatas Žemos temperatūros panaudojimas maisto pramonėje

Maisto laikymas žemoje temperatūroje ir užšaldymas yra vienas seniausių maisto laikymo būdų. Tokį maisto laikymo [...]