Biologinės įvairovės nykimas

31 skaidr.

Ištrauka

Biologinė įvairovė (arba bioįvairovė) – organizmų rūšių visuma ir įvairovė ekosistemoje ar ekosistemų kompleksuose, taip pat genetinė rūšies vidaus, pačių ekosistemų ir tarprūšinių santykių įvairovė.

•Dabartiniai duomenys rodo, jog Žemėje esanti organizmų rūšių įvairovė nyksta nuo 100 iki 1000 kartų greičiau nei pastebima iš fosilinių radinių.

Pagrindinis bioįvairovės rodiklis – rūšių kiekis – nėra iki galo ištirtas. Dabartinė klasifikacija įvardija beveik 2 mln. rūšių, tačiau manoma, jog Žemėje jų yra nuo 5 iki 30 mln.


Turinys

  • Biologinė įvairovė (arba bioįvairovė) – organizmų rūšių visuma ir įvairovė ekosistemoje ar ekosistemų kompleksuose, taip pat genetinė rūšies vidaus, pačių ekosistemų ir tarprūšinių santykių įvairovė.
  • •Dabartiniai duomenys rodo, jog Žemėje esanti organizmų rūšių įvairovė nyksta nuo 100 iki 1000 kartų greičiau nei pastebima iš fosilinių radinių.
  • Pagrindinis bioįvairovės rodiklis – rūšių kiekis – nėra iki galo ištirtas. Dabartinė klasifikacija įvardija beveik 2 mln. rūšių, tačiau manoma, jog Žemėje jų yra nuo 5 iki 30 mln.

Reziumė

Autorius
ema2016
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Ekologija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 20, 2016
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
31 skaidr.

Susiję darbai

Biologinės įvairovės apsauga Šakių rajone

Ekologija Kursinis darbas 2013 m. aronas
Šakių rajono savivaldybė yra didžiausia iš penkių Marijampolės apskrities savivaldybių, įsikūrusi pietvakarių Lietuvoje, prie sienos su Kaliningrado sritimi, kurios plotas 1453 km² (32,6...

Kraštovaizdis ir biologinė įvairovė

Ekologija Referatas 2010 m. saulutexxx
Biologinės įvairovės ir kraštovaizdžio išsaugojimo problemą pirmiausia lemia tai, kad dėl vis didėjančio žmogaus kišimosi į natūralią aplinką, gamtinius procesus yra keičiamos ar...

Biologinės įvairovės apsaugos sistema Lietuvoje

Ekologija Prezentacija crettive
Darbo tikslas Išanalizuoti Lietuvos biologinės įvairovės apsaugos sistemą, šios sistemos tikslus.Aptarti dabartinę biologinės įvairovės būklę, didžiausią įtaką biologinei įvairovei turinčias veiklos sritis.

Buveinių nykimas

Ekologija Prezentacija 2014 m. ema2016
•Kraštovaizdį labiausiai paveikė buveinių nykimas ir fragmentacija. Dauguma natūralių ekosistemų sunaikino žmogus. •Nors pagrindiniai natūralios gamtos plotai dabar iš esmės yra apsaugoti juos...

Ozono sluoksnio nykimo priežastys

Ekologija Referatas 2016 m. gutyteee
Aplinkotyros namų darbas, kuriame analizuojamos ozono sluoksnio nykimo priežastys, pasekmės, bei aptariamos priemonės stabdančios stratosferos ozono sluoksnio nykimą.