Kalbos dalys

20 skaidr.

Ištrauka

PRIEVEIKSMIS

›Prieveiksmis dažniausiai eina prie veiksmažodžio ir jį paaiškina (pvz., daug skaito). Kartais prieveiksmis aiškina būdvardį arba dalyvį. Prieveiksmiai nerodo nei skaičiaus, nei giminės, todėl sakinyje jie yra derinami prie veiksmažodžio, būdvardžio ar dalyvio. › ›Prieveiksmiai atsako į šiuos klausimus: › ›kaip? ›kada? ›kur? ›kodėl? ›kiek? ›Patys prieveiksmių klausimai taip pat yra laikomi prieveiksmiais.


Turinys

  • Yra apie prieveiksmį, įvardį, būdvardį. Morfologiniai požymiai lietuvių kalboje . Įvardžių kaityba . Sakinio dalys. Netaisyklingai pavartoti žodžiai . 

Reziumė

Autorius
diamond1in2the3sky
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 14, 2016
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
20 skaidr.

Susiję darbai

Lietuvių kalba: Antanas Škėma

Lietuvių kalba Konspektas 2016 m. besmart
Konspektas/paruoštukė lietuvių kalbos pamokai apie Antaną Škėmą ir jo kūrybą. Taip pat trumpai išnagrinėta "Balta drobulė" bei Antano Garšvos vaidmuo.

Lietuvių kalba: Viešoji kalba (teorija)

Lietuvių kalba Konspektas 2015 m. besmart
Paruoštukė lietuvių kalbos pamokoms, padėsianti pasirengti viešosios kalbos rašymui ir pristatymui (kalbėjimui). Darbe pateikti viešosios kalbos rengimosi etapai, kokios yra viešosios kalbos dalys...

Dalelyčių rašybos paruoštukė

Lietuvių kalba Paruoštukė 2017 m. beata_14
Puiki paruoštukė, nesuprantantiems dalelytės bei pradedantiesiems mokytis. Dariau su mokytoja, tad klaidų nebus.

Konspektas lietuvių kalbos valstybiniam egzaminui

Lietuvių kalba Konspektas 2016 m. karolinalio
Tai konspektas, skirtas išmokti esminius dalykus lietuvių kalbos valstybiniam egzaminui. Jame yra pagrindiniai autoriai, pagrindinė informacija apie juos, esminiai dalykai apie jų kūrinius...