Fermentai ir jų reikšmė virškinimui

19 skaidr.

Ištrauka

VIRŠKINIMAS – PROCESAS, KURIO METU MAISTAS YRA PAVERČIAMAS MONOMERINĖMIS MEDŽIAGOMIS, KURIAS ORGANIZMAS AR LĄSTELĖ GALI PANAUDOTI TOLESNEI MOLEKULIŲ SINTEZEI KAIP ŽALIAVĄ AR KAIP ENERGIJOS ŠALTINĮ.VIRŠKINAMAJAME TRAKTE MAISTO MEDŽIAGAS DAUGIAUSIA SKALDO TAM TIKRŲ LIAUKŲ (SEILIŲ, SKRANDŽIO, KASOS, KEPENŲ BEI ŽARNŲ) SULTYS. JOSE IR YRA MŪSŲ ORGANIZMO GAMINAMI FERMENTAI, REIKALINGI VIRŠKINIMUI. BE FERMENTŲ VIRŠKINIMAS BŪTŲ NEĮMANOMAS. FERMENTAI - TARSI ORGANIZMO “RAKTAS” MAISTO MEDŽIAGOMS SKAIDYTI.


Reziumė

Autorius
macvikeo
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Biologija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 24, 2017
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
19 skaidr.

Susiję darbai

Jutimo organų reikšmė žmogaus gyvenime

Biologija Referatas gytukac
Žmogaus akys yra kaukolės akiduobėse. Akį nuo dulkių saugo blakstienos, antakiai, vokai. Ašarų liauka drėkina akies obuolio paviršių, šildo akis, išplauna į akį...

Virškinimo sistema

Biologija Konspektas 2020 m. UgneLi
Detalus, universitetinio lygio konspektas virškinimo sistemos tema. Tiks puikiai pasiruošti fiziologijos koliokviumams ar egzaminui.