Pasidomėkite ir papasakokite, kaip jūsų artimiausioje aplinkoje įprasmintas žmonių ir jų nuveiktų darbų atminimas

2 skaidr.

Ištrauka

Kiekvienas kraštas yra garsus savo žmonėmis, jų nuveiktais darbais, įvykiais. Tai kuria mūsų istoriją, skatina nepamiršti kultūros ir krašto. Reikia domėtis savo aplinka ir jos praeitimi, žmonėmis, kurie ją kūrė. Tai, ką nuveikė anksčiau gyvenę Šilutės krašto žmonės, sukūrė tai, kuo gyvename dabar. Todėl mes negalime apleisti žinių ir nesigilinti į jų nuveiktus darbus. Pasirinkusi šia potemę, noriu pristatyti mano manymu Šilutės kraštui nusipelniusius žmones ir papasakoti, kaip įprasminti jų darbai.

Šilutė garsi ne vienu žymiu žmogumi, čia palikę pėdsaką ilga eilė žmonių. Šiame, nors ir mažame miestelyje yra gimę puikūs teisininkai, artistai, mokytojai, šių laikų krepšininkai. Aš pasirinkau tris, mano manymu, labiausiai nusipelniusius ir daugiausiai naudos atnešusius žmones Šilutėje. Pirmas jų – visoje Lietuvoje žinomas Hermanas Zudermanas. Jis – vokiečių kilmės rašytojas ir dramaturgas, gimęs Macikuose. Mokėsi privačioje Verdainės mokykloje. Šis žmogus sumaniai vaizduodamas savo gimto krašto vietas ir žmones „Lietuviškose apysakose“ pasiekė savo apogėjaus viršūnę. Šis kūrinys dedikuotas Hugo Šojui, apie kurį kalbėsiu truputį vėliau. Novelė „Kelionės į Tilžę“ yra rašytojo meistriškumo viršūnė. Hermano Zudermano įamžinimui Lietuvoje yra 1936m. pastatytas paminklas. Šiuo paminklu rūpinosi Hugo Šojus: padovanojo žemės sklypą, apželdino rašytojo mėgstamiausiais medžiais –beržais. Sovietmečiu šis paminklas buvo nugriautas, tačiau Atgimimo metais, statinys atkurtas. Hermano Zudermano paminklą galima pamatyti Šilutėje, Lietuvininkų gatvėje, kitapus gatvės Šilutės gaisrinės pastato. Hermano Zudermano vardo įamžinimui nuo 1992m. pavadinta gimnazija, esanti Klaipėdoje. Taip pat, Macikuose yra įsteigtas Hermano Zudermano memorialinis muziejus, jo gyvenimui ir kūrybai įamžinti.


Turinys

  • Lietuvių kalbos kalbėjimas 2017 metų. Kultūros tema nr. 2 . Už šį kalbėjimą gavau maksimalų balų skaičių, darbas rašytas kelias dienas, tikrintas mokytojų.

Reziumė

Autorius
dovilena
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 10, 2018
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
2 skaidr.

Susiję darbai

Kiekvienas individas privalėtų bent vieną poetą pažinti nuo pirmo iki paskutinio lapo: jei ne kaip vadovą po pasaulį, tai kaip kalbos matą“ (Josifas Brodskis). Kurį poetą jūs norėtumėte pažinti nuo pirmo iki paskutinio lapo? Kodėl? Pagrįskite savo mintis konkrečiais pavyzdžiais

Lietuvių kalba Rašinys spetrauskaite
Pažinti poetą – tai žinoti jo gyvenimo apystovas ir būti gerai susipažinusiam su poeto kūryba. Sigitas Geda - tai neįprasto likimo, klajonių Visatos...