Maisto medžiagų ir energijos poreikis priklausomai nuo amžiaus

17 skaidr.

Ištrauka

Mityba – tai organizmo aprūpinimas reikiamomis maistinėmis medžiagomis iš įprasto maisto, atsižvelgiant į asmens poreikius. Taigi, ši sąvoka suprantama taip, jog kasdien besimaitinant reikia tam tikro kiekio ir tam tikros sudėties maisto.


Turinys

  • Kas yra mityba?
  • Kodėl svarbu maitintis?
  • Mitybos proporcijos;
  • Maisto produktų įvairovė;
  • Maisto medžiagų normos;
  • Maistinių medžiagų kiekis;
  • Maisto sudėtis;
  • Valgymo normos vaikams;
  • Lentelės nr.2 duomenys ir paaiškinimai;
  • Tai įdomu;
  • Žmogaus esančio ramybės būsenoje energijos sunaudojimas;
  • Žmogaus paros energijos vieneto (Eparos) apskaičiavimas.

Reziumė

Autorius
cosinus
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Medicina
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 17, 2018
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
17 skaidr.

Susiję darbai

Vaistų ir maisto sąveika

Medicina Prezentacija 2011 m. vilka
PowerPoint prezentacija apie vaistų ir maisto tarpusavio sąveiką. Pristatoma vaistų depresijai gydyti, tetraciklinų grupės antibiotikų, geležies preparatų, vaistų nuo osteoporozės, maisto papildų ir...

Angliavandenių ir energijos apykaita

Medicina Prezentacija learner
Tvarkingos ir profesionaliai paruoštos skaidrės su geromis iliustracijomis. Pravartu tiek ruošiantis pristatymams, tiek mokantis šio dalyko.

Su maistu gaunamas vanduo ir mineralinės medžiagos

Medicina Prezentacija egidija
Apie mineralines medžiagas Mineralinių medžiagų reikšmė organizmui Vanduo ir mineralinės medžiagos Fiziologinis vandens poreikis per parą Vandens reikšmė organizmui Vandens kiekis įvairiuose žmogaus...

Pirmoji medicinos pagalba nudegimų atveju

Medicina Prezentacija 2014 m. vanilaa
Nudegimas – odos ir poodinių audinių suirimas, sukeltas išorės veiksnių. Nudegimą gali sukelti tiesioginis sąlytis su ugnimi ar įkaitusiais daiktais, sausas kar

Virškinimo metodinė medžiaga

Medicina Konspektas vika1
Virškinimo burnoje sutrikimai Burnos funkciją galima suskirstyti į tris dalis: paimti maistą, maisto mechaninis (kramtymas) ir iš dalies cheminis virškinimas (angliavandeniai, krakmolas) ir...