Pesticidų šaltiniai maisto produktuose, jų grėsmė žmogaus sveikatai
Ištrauka
Pesticidai pagal naudojimo tikslą yra skirstomi į tris grupes: naikinantys augalų kenkėjus, naikinantys piktžoles ir krūmus, bei naikinantys augalų ligų sukėlėjus.LR sveikatos apsaugos ministro įsakymas „Dėl Lietuvos higienos normos HN 54:2008 „Maisto produktai. Didžiausios leidžiamos teršalų ir pesticidų likučių koncentracijos” patvirtinimo“ yra svarbiausias šios temos norminis dokumentas.Pesticidų likučių galima rasti gyvūnuose ir jų mėsoje, piene, paukštienoje, kiaušiniuose, žvėrienoje, žuvyse, meduje. Būdas išvengti neigiamo jų poveikio - vartoti tik ekologiškus maisto produktus. Pesticidai patekę į žmogaus organizmą kaupiasi ir yra įvairių ligų priežastimi. Jie veikia nervų sistemą, plaučius, silpnina imunitetą, ardo hormonus ir sukelia daug vėžinių susirgimų.
Turinys
- Cheminės medžiagos - pesticidai
- Pesticidų skirstymas
- Pesticidų likučių ir teršalų leistinų kiekių maisto produktuose reglamentavimas
- Svarbiausias norminis dokumentas
- Pesticidai
- Pesticidų keliamas pavojus žmogaus organizmui
- Rizikos grupės
- Kūdikių ir mažų vaikų maistui gaminti draudžiami naudoti pesticidai
- Pesticidų šaltiniai maiste
- Prevencinės priemonės
- Pesticidų sukeliamos ligos
- Išvados
- Literatūros sąrašas
Reziumė
- Autorius
- medute.g
- Tipas
- Prezentacija
- Dalykas
- Chemija
- Kaina
- €1.15
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Bir 4, 2019
- Publikuotas
- 2017 m.
- Apimtis
- 20 skaidr.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų