Tikslieji ir gamtos mokslai / Biologija

Cheminė ląstelės sudėtis

0 atsiliepimų
Autorius:

Į gyvųjų organizmų sudėtį įeina 98 elementai. Iš kurių pagrindiniai yra C,H,N,O,P,S. Tai organo genai.

Makroelementai- jų ląstelėse yra 1,9proc. Na, K, Ca, Fe

Mikroelementai (0,1proc.)- Zn, S, I

Darbo tipas:
Dalykas:
Apimtis:
34 skaidrės (-ių)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Ląstelės cheminė sudėtis
Referatas Ląstelės cheminė sudėtis

Biologija yra neatsiejama nuo chemijos ir fizikos mokslų. Nepaisant to, ląstelė ir gyvi organizmai priklauso [...]

Metaboliniam sindromui būdingų klinikinių ir laboratorinių rodiklių palyginimas šlapimo takų akmenlige sergančių pacientų grupėse esant skirtingai akmenų cheminei sudėčiai
Diplominis darbas Metaboliniam sindromui būdingų klinikinių ir laboratorinių rodiklių palyginimas šlapimo takų akmenlige sergančių pacientų grupėse esant skirtingai akmenų cheminei sudėčiai

Metabolinis sindromas ir inkstų akmenligė yra dažni sveikatos sutrikimai. Išsivysčiusiose šalyse metabolinio sindromo paplitimas didėja.

Kaulo cheminė sudėtis
Prezentacija Kaulo cheminė sudėtis

Pagrindinis kaulo audinys – kaulinis, kuris sudarytas iš ląstelių ir tarpląstinės medžiagos...

Kasos pirminių ląstelių charakterizavimas ir jų jautrumo chemoterapiniams vaistams tyrimas
Diplominis darbas Kasos pirminių ląstelių charakterizavimas ir jų jautrumo chemoterapiniams vaistams tyrimas

Kasos piktybinių navikų grupėje dažniausiai pasitaikanti liga yra kasos duktalinėadenokarcinoma (PDAC). Iš vėžinių susirgimų ši [...]

Aktyvus žuvies pakavimas eteriniais aliejais, įvertinant mikrobiologinius ir fizikinius - cheminius sudėties pasikeitimus
Tyrimas Aktyvus žuvies pakavimas eteriniais aliejais, įvertinant mikrobiologinius ir fizikinius - cheminius sudėties pasikeitimus

Įvadas    Maistas nuo seniausių laikų neatsiejamas nuo žmogaus, o keičiantis mąstymui ir poreikiams kartu didėjo [...]

Maisto prekių cheminė sudėtis
Referatas Maisto prekių cheminė sudėtis

Tyrimo objektas: Maisto prekių cheminė sudėtis. Cheminės sudėties analizė. Referato tikslas: Išanalizuoti chemine sudėtį maisto prekėse.

 Vištiena ir jos cheminė sudėtis
Referatas Vištiena ir jos cheminė sudėtis

Mėsa-tai vienas svarbiausių maisto produktų, aprūpinant žmogaus organizmą pilnaverčiais baltymais. Dabartinė mėsos pramonė pateikia vartotojui [...]

Cheminės ląstelių sujaudinimas (dirginimas)
Referatas Cheminės ląstelių sujaudinimas (dirginimas)

Dirglumas – tai ląstelių gebėjimas reaguoti elektriniu impulsu į elektrinius, cheminius, mechaninius ar kitokius poveikius.

Ląstelės cheminiai junginiai
Konspektas Ląstelės cheminiai junginiai

Vandens biologinė reikšmė: vanduo yra tirpiklis, dauguma biocheminių reakcijų vyksta vandeningoje ląstelės citoplazmoje; vanduo kaip terpė tinka [...]

Cheminis ląstelių sujaudinimas
Referatas Cheminis ląstelių sujaudinimas

Dirglumas tai ląstelių gebėjimas reaguoti elektriniu impulsu į elektrinius, cheminius, mechaninius ar kitokius poveikius. Ląstelėms [...]

Augalinė ląstelė
Konspektas Augalinė ląstelė

Konspektas su uždaviniais [...]

Lietuvos miškai ir klimato kaita: galimi poveikiai medžių rūšių sudėčiai
Referatas Lietuvos miškai ir klimato kaita: galimi poveikiai medžių rūšių sudėčiai

HadCM3 Pasaulinio klimato Cirkuliacinio modelio pateikta informacija pagal scenarijus A2 ir B1 buvo naudojama atlikti [...]

Lietuvos miškai ir klimato kaita: galimi poveikiai medžių rūšių sudėčiai
Prezentacija Lietuvos miškai ir klimato kaita: galimi poveikiai medžių rūšių sudėčiai

Tikslas:  1.Nustatyti dabartinį Lietuvos klimatą; 2.Prognozuoti Lietuvos klimato pokyčius; 3.Nustatyti klimato kaitos poveikį Lietuvos miškams.   [...]

Kraujo sudėties pokyčiai fizinio krūvio metu
Prezentacija Kraujo sudėties pokyčiai fizinio krūvio metu

Kraujas – tai skystas audinys, sudarytas iš plazmos ir kraujo kūnelių. Suaugęs žmogus turi apie [...]

Bendroji chemija, oksidacija ir redukcija
Paruoštukė Bendroji chemija, oksidacija ir redukcija

Paruoštukas bendrąjai chemijai, tema: oksidacija ir redukcija [...]